Siema, od zawsze miałem ze swoją spicą taki problem, że często po włożeniu do niej karty pamięci, ta usuwała niektóre pliki (lub zmieniała ich wagę na 0kb, efekt ten sam). Dopóki zdarzało się to raz na ruski rok (kartę rzadko wyciągam etc.) i nie usuwało się nic ważnego (np. pojedyncze strony z dopiero wrzuconych komiksów), nie zajmowałem się tym. Ostatnio jednak wyłączyłem na noc telefon, i rano po włączeniu okazało się że telefon wywalił mi cały folder z muzyką. Nie powiem, zdenerwowałem się.
Dodatkowo okazało się, że nagle połowa aplikacji (większość umieszczonych na karcie SD, nieliczne wciąż działały) nie działa.
Poirytowany postanowiłem wipe'nąć i sformatować wszystko co się dało.
Teraz system nawet się nie włącza (można jednak wejść do recovery). Zacina się na ekranie "SAMSUNG SPICA SAMDROID".
Będę wdzięczny za informacje jak przywrócić telefon do działania, oraz jak zabezpieczyć się przed samoczynnym wywalaniem plików z karty.
EDYTA: Formatowałem również 'system' 'data' i 'cache'. Czy aby przypadkiem nie wywaliłem z telefonu całego systemu? Po każdym reboocie telefonu recovery pokazuje mi, że jedynie /cache jest zamontowane.