no to powiem tak...
3 dni siedzenia i czytania różnorakich for, w końcu pomyślałem tak:
JAQ3 ma TI OMAP 850 czyli niby lepszy od mojego TI OMAP 750. Na mgsm.pl piszą, że mam niby 200MHz

ale nie ważne, najpierw myślałem że to chodzi o grafikę bo gdzieś wyczytałem że nie ma wsparcia dla grafiki, to szukałem jakiś sterowników. Przy chęci zagrania w moorhuhn zainstalowałem .NET Compact Framework 3.5 i gierka poszła (pisze o tym bo może ten .NET jest potrzebny). Palm heroes dalej nie szły. To wziąłem pod lupę procesor. Niby 200Mhz, a jednak nie 200 D: Po zainstalowaniu XCPUScalar chciałem podkręcić procesor. Ustawiłem go na maksa. Jak się okazało pokazało max 195MHz, a jak gdzieś piszą nimy standard to 200:P, ale pisząc dalej po podkręceniu procka do 195MHz spróbowałem odpalić grę i co... działa jak meserszmit :DD
A rozwiązanie jest takie:
1. Podkręcić procesor na maksa programikiem XCPUScalar
2. Zainstalować Palm heroes 1.04 demo lub wersje z kluczem z jakiegoś wareza
3. Ustawić w opcjach wyświetlacza na portrait, czyli żeby patrzeć na obraz w telefonie obróconym o 90° w prawo
4. Uruchomić grę ale tego execa z nazwą Safe mode
5. Cieszyć się grą !!
Gdyby nie podziałało to spróbujcie zainstalować .Net Compact Framework 3.5 i powtórzyć kroki od 1 do 5
Pozdrawiam,
Maciej
P.S. jak ktoś spróbuje to zrobić moim sposobem to niech opisze rezultat, mi tak przynajmniej działa.
Jeśli ktoś nie wierzy, to wieczorem po pracy mogę wrzucić zdjęcia

Nie wytrzymałem i wrzuciłem w trybie przyśpieszonym