tech.wp.pl/kat,1009793,wid,14398224,martykul.html jak to google kolejny raz dalo ciala. Mam pewnosc do "99 roku Luksusowa mogly produkowac wszystkie polmosy. Po 1999 jak Polmos Zielona Gora byl francuski ale malej firmy bylo jeszcze ok. Tak ok. 2003-2005 kupila ich wieksza firma i wtedy dobra Luksusowa mozna kupic w Polsce tylko na lotnisku-wersja export to co trafia na rynek krajowy jest z nowej armatury i faktycznie nie da sie tego pic. Poza tym zmienili dostawce cukru dla tej linni oraz gatunek ziemniakow. A o dziwo cukier buraczany ma rozny bukiet w zaleznosci z jakiej cukierni jest wytworzony wiec zepsuli smak najstarszej polskiej marki wodki.
Połączone: [time]Kwiecień 16, 2012, 10:34:52[/time]
Poniemieckie cukrownie zachod polski, wielkopolska, kurpie produkuja cukier z wyraznym melasowym zapachem. Lubelskie/podlaskie cukrownie maja lepszy cukier bez wyraznego zapachu melasy i inwertazy. Bardzo neutralny w zapachu jest ten cukier nawet gdy powachasz klase II lub przemyslowy.
Połączone: Kwiecień 16, 2012, 10:44:56
Tak to jest jak o produkcji decyduja ksiegowi a nie technolodzy lub co gorsza starych technologow sie wyrzuca bo mozna zastapic ich tansza sila robocza ktora jest mlodsza moze i zna Iso9001 i 14001 oraz angielski, ale nie ma doswiadczenia w kompozycji zapachu i smaku bo jest z pokolenia fastfoodow i nie zna dobrego smaku i zapachu ale zna zapach pieniedzy za racjonalizacje/zwiekszenie efektywnosci.