podstawka i gps do hx 4700

• 6 Odpowiedzi
  • 801 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 19, 2006, 13:59:35 »
Szanowni koledzy - jestem tu nowy jako forumowicz choc nie nowy palmtopowicz. Niestety nie jestem pewny czy to dobre miejsce na to pytanie ale w razie czego mody przeniosą je w odpowiednie miejsce. A mianowicie
Potrzebuję  propozycji (rozeznania) co gdzie i jak i za ile
- potrzebuję gps na CF
- podstawka na szybę samochodowa z ładowarka (może byc osobna) - ale naprawde jakaś dobra (fabrycznej nie widziałem)
wszystko to do HP iPAQ hx4700
pozdrawiam :lol:

*

Offline tomo

• 13
  • Sprzęt: HP hx4700, BT-338
podstawka i gps do hx4700
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2006, 18:52:02 »
Witaj!

Ja mam Arkona CM705 z zasilaniem i głośniczkiem - kupiłem go w sklepie palmtopy.pl i jestem z niej zadowolony, choć na polskich drogach troszkę się trzęsie (ale co na naszych drogach się nie trzęsie? :( )

Co do GPS'a nie jestem w stanie Ci nic podpowiedzieć ja mam GlobalStar BT-338 i też jestem zadowlony (choć już raz go wymieniałem).

BTW jeśl mogę coś zaprpopnować to mam Podstawkę Arkona CM805 z GPS do hx4700 którą chętnie sprzedam :)
Jeśli jesteś zainteresowany możemy ponegocjować cenę (jestem elestyczny) :D

Pozdrawiam
It's good to be important, but more important is to be good.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2006, 12:42:33 »
i co nikt wiecej nic nie powie ???

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2006, 20:08:45 »
Ja zaś uzywam :
- futeral Alu Pdair
- uchwyt do tego futrału ( oba ze strony głownej PDACLUB-u)
GPS - dlaczego koniecznie chcesz na CF - to dobre złącze na pamięć a nie na GPS - chyba nie ma jeszcze SIRF III na Cf-ce.
Ja używam holuxa( sirf II)  na BT i wszystko jest OK ( sygnał tracę w polowie tunelu Wisłostrady) a nie ma problemu z używaniem na telefonie żony  - a ostatni i syna czy TTM na N9500 . Aparat foto mam na CF i używam na wyjazdach wakacyjnych ipaq-a  jako centrum multimedialne (sprawdzania  i selekcji zdjęć eliminacj złych)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2006, 23:57:17 »
jest jest z tego co wiem to ten
Haicom GPS HI-303 III MMF
tylko nie bardzo wiem co to daje II zamiast III
Interesuje mnie CF ponieważ nie lata mi osobna część a ponadto CF korzysta z baterii hx więc nie muszę pamiętać o ładowaniu. Ot tak sobie wymyśliłem. Masz jakieś sugestie albo porady ???

*

Offline tomo

• 13
  • Sprzęt: HP hx4700, BT-338
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2006, 19:23:13 »
Witam

To znowu ja  :D

Gdzieś coś czytałem o tym Haicom'ie - niezbyt pozytywnie (chociaż może się mylę).
A co do ładowania to mój GlobalSat bez ładowania zawiózł mnie z W-wy do Amsterdamu (14 godzin w drodze) i nawet nie pisną, że "głodny".
A co do baterii w hx'ie to obawiam się, że bez zasilania z podstawki nie dojechałbym do granicy, a jak jeszcze dołoży się urządzenie, które czerpie z niej prąd to może Ci na wycieczkę do lasu nie wystarczyć... :(
Chyba, że powiększoną baterię do kupisz ale ona kosztuje tyle co porządny GPS BT :?
A co do latającego urządzenie to niema problemu w zestawie z moim GPS'em było bardzo ładna etui z klipsem do paska, a w aucie zapomnisz gdzie go schowałeś :)

Naprawdę GPS na BT z hx'em to dobre połączenie.

Pozdrawiam
Tomo
It's good to be important, but more important is to be good.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 23, 2006, 20:15:35 »
O różnicy pomiedzy SIRF II a III - poczytaj w artykułach i testach - róznica jest znaczna. Ja przez pewien czas używałem GPS-a na CF ale po kilkukrotnych wsiadaniach i wysiadaniach miałem dość.
Mam teraz na BT - schowane w samochodzie  na stale podłączone do zasilania i zapominam o tym iż muszę coś wlączać ustawiać . Na krótkich trasach nie ładuję PDA - ale na dluższych  po kilkuset kilometrach muszę -(po  około 5 godzinach)  - używam do tego standardowej ładowarki samochodowej HP , futeral aluminiowy swobodnie pozwala na podpięcie zasilania.
PS. Mogę sprzedać cały komplet hx4700 z AM 3.9.5 GPS , alu, ładowarką  -Full zestaw.
potrzebna zgoda