hx4700 zamilkł :(

• 5 Odpowiedzi
  • 858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 27, 2005, 15:40:08 »
Witam!

Moj hx4700 zamilkł... Słuchałem muzyki w palmtopowym winampie i.. raptem zrobiło się cicho. Znam problem głośnika w tym modelu ale miałem wgrane sterowniki dźwiękowe ze strony producenta mające zapobiec temu problemowi.  Co robić panowie, co robić? Pilnie potrzebuję głosu bo bez tego Automapa jest mniej poręczna. :/ Czy da się jakos go odratować? Dawać go na gwarancje? Eh.. pomocy!

Pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2005, 15:45:17 »
Mysle, ze warto jeszcze wykonac hard reset zanim oddasz go do serwisu. Moze taki zabieg wystarczy.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2005, 15:49:03 »
właśnie przed chwila to zrobiłem i nic :( ehh... to sie nacieszyłem swoim hx'em. milczy. w takim razie te sterowniki do audio nic nie pomagają w ochronie głośnika. moge go zaniesc do serwisu w moim miescie czy musze gdzies wysylac tam gdzie byl kupiony?

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2005, 17:22:38 »
Miałem to samo - też z zainstalowaną poprawką HP.
Wygląda na to, że jest ona do d... :( (duszy oczywiście!)

Tyle, że w moim przypadku hard reset pomógł. Wysłałem w tej sprawie maila do supportu HP, ale na razie cisza z ich strony...

Dobrze wiedzieć, że mimo update'u można pożegnać się z głośnikiem... :]

Czy może ktoś ma już doświadczenia z milczeniem głośnika mimo zainstalowania stosownej poprawki ze strony HP?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2005, 05:42:40 »
yogi-bear - a na sluchawkach normalnie masz dzwiek? nie pomyliles soft resetu z hard resetem? na pewno go zrobiles?

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2005, 11:32:04 »
w słuchawkach jest dźwięk. resetw nie pomyliłem. harda robie przez jednoczesne wciśnięcie 2 skrajnych, dolnych przycisków (kalendarz i itask) wraz z soft resetem. i palm wraca do ustawień fabrycznych :) i iPAQ dalej nie chce się odezwać.