witam wszystkich

jestem tu od niedawna i od razu "pochwalę się" moimi kłopotami

jestem "szczęśliwym" posiadaczem już drugiego egzemplarza hx4700. Pierwszy został wymieniony ze względu na brak podtrzymania danych przez wewnętrzną baterię (tą na okres kilku - , -nastu minut na załadowanie drugiej opcjonalej baterii). Objaw był taki, że po praktycznie chwilowym podłączeniu drugiej (lub nawet tej samej) baterii następował Hard Reset i oczywiście utrata wszystkich danych (pomijam oczywiście fakt możliwości zrobienia backup'u). Ale to na marginesie ...

Natomiast zgodnie z tematem interesującym dla mnie jest fakt zawieszania się iPaq'a:
- jednym z objawów jest np. korzystanie w Internet Explorer'a po WiFi; na poszczególnych stronach www w różnych momentach (raczej trudnych do jednoznacznego sprecyzowania) po przeciągnięciu "scroll'a" iPaq się zawieszał, podobny przypadek występował również przy "przewijaniu" strony o stałą wielkość widocznego ekranu klikając co raz to na pole poniżej suwaka "scroll".
- drugi z objawów zauważyłem w AutoMapie, a mianowicie po uruchomieniu programu i wyświetleniu mapy w jakiemś średnim bądź dużym powiększeniu, przy próbie przewinięcia rysikiem mapy o dowolną wartość po n-tym razie zawieszał się iPaq.
- trzecim z objawów jaki udało mi się zauważyć był również podczas pracy z AutoMapą, ostatnio wyjeżdżałem w trasę - w jedną stronę działał bez zarzutu, a z powrotem (po kilku dniach) zawiesił się w połowie trasy
Przy każdym z tych typów zawieszenia nie działa wyłączenie iPaq'a, tylko Reset.
Dla pewności podaję posiadaną konfigurację:
- hx4700 z wgranym najnowszym ROM'em z 08.2005
- PL Marchevka (zarówno z pakietem jak i bez objawy są takie same)
- CF 1 GB Kingston ElitePro (w niedługim czasie mam zamiar przetestować jeszcze z pamięcią innego producenta SD)
- dodatkowa bateria 3600 mAh