hx4700 i WM 5.0 i kolejne problemy... (CF Storage)

• 3 Odpowiedzi
  • 987 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alaraf

• 37
  • Sprzęt: hx4700 + LD-3W + 2GB CF
« dnia: Kwiecień 04, 2006, 00:19:57 »
Własnie wgrałem ten cholerny nowy system do mojego hx4700 i już po kilku chwilach szlag mnie trafił.

Moj iPaq ma kartę CF SanDisk 1GB, na której było sporo moich dokumentów i plików mp3. Po wgraniu nowego systemu nie mogłem dostać się do danych (błąd odczytu dysku). Spróbowałem ponownie sformatować kartę (za pomocą SKTools) i wgrać dane przez ActiveSynca, ale po kilku minutach wgrywania okazało się, że na karcie nie pojawiają się wgrywane pliki, tylko śmiecie (krzaczki prawie jak w matrix). Zrobiłem soft reset i na pierwszej planszy startowej (tam gdzie wyświetka wersję ROM i logo HP) również zaczęły pojwaiać sie krzaki. Przestraszyłem się, że szlag trafił ROM i pozostanie już tylko serwis, ale jakoś się uruchomił. Oczywiście CF niedostępny.

Wyciągnąłem kartę CF i spróbowałem sformatować ją z Windows XP, bo pomyślałem, że może SKTools podczas frmatowania coś namieszał. Niestety po sformatowaniu karty, wgraniu na nią plików (również spod WinXP) i włożeniu do hx4700 ponownie d..a! CF Storage niedostępne!

Ten update systemu to jedno wielkie nieporozumienie, nie dość że mam $40 w plecy, to jeszcze ślimaczo wolny system, w którym karty CF wieszają się lub gubią dane. To jest po porstu oszustwo ze strony spółki HP/Microsoft!!!!!!!!!

Niestety poza duzym spowolnineiem systemu i
---
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2006, 02:30:02 »
Prochu nie odkryles, nie wiem po co zakladasz ten watek skoro kilka postow ponizej jest identyczny
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline alaraf

• 37
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2006, 23:53:08 »
Prochu nie odkryłem, ale może ktoś już wpadł na pomysł, jak to poprawić lub wie kiedy HP wypuści łatkę?
---

*

Offline alaraf

• 37
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2006, 20:27:25 »
Problem z brakiem dostępu do CF po upgrade do WM 5.0 był równiez poruszany tutaj:
http://forum.brighthand.com/showthread.php?t=218494
Warto przeczytać.

Rozmawiałem dzisiaj z HP przez LiveChata i zgłosiłem problem. Pani, z którą rozamiałem obiecała, że przekaże uwagi do develpoment team. Podałem równeż w/w link żeby nie myśleli, że to tylko mój problem.

Proponuję, żeby wszystkie osoby, które doświadczyły kłopotów z dostępem do CF w hx4700 pod WM 5.0 przeprowadziły zmasowany atak niezadowolonych użytkowników na LiveChata HP. Tutaj jest link:
http://h50203.www5.hp.com/hpisweb/customer/HPInstantsupport.aspx

Im więcej osób zgosi problem, tym szybciej HP wypuści łatkę.
Acha, jeszcze kilka uwag dotyczących zgłaszania problemu przez  HP LiveChat. Zanim cokolwiek napiszecie, spiszcie Part Number iPaqa (dla hx4700 jest to FA282A) oraz jego numer seryjny (każdy ma oczywiście inny). Oba numerki znajdują się na "plecach" iPaqa pod baterią.

Poza tym w rozmowie otrzymacie "złote rady" typu wykonaj soft reset, wykonaj clean reset, przeinstaluj system itd. Nie muszę chyba pisać, że żadna z tych metod nie usunie problemu, który najprawdopodobniej tkwi w samym systemie WM 5.0.
---