Ankieta: Czy kupiłbyś jeszcze raz HTC?

• 125 Odpowiedzi
  • 39802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
Odp: Ankieta: Czy kupiłbyś jeszcze raz HTC?
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 22, 2009, 22:26:43 »
Twój głos powinien być policzony X 6  :ok:

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 23, 2009, 01:03:26 »
:):)
No sie kwalifikujesz chyba... a do czego w sumie chcesz sie kwalifikować?  :shock:

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
  • Sprzęt: Blackberry 9700/9520/9000/9530/ 8300/8310/ 7100/88
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 23, 2009, 01:30:26 »
Rozumiem, że BB to zwykła komórka? W takim razie wracam do zwykłych komórek i już nigdy więcej HTC, a przynajmniej jako telefon.

Choć i jako MID czy MMD też to to się niespecjalnie nadaje, zwłaszcza w dobie miniaturyzacji laptopów, bo kto wywali kasę na x7500, x7510, x9500, jeśli możliwościami i ceną odbiegają znacznie od konkurencji? x7500/01/10 poprzez klawiaturę nie nadaje się zbytnio jako zastępstwo laptopa dla kogoś kto głownie pisze, a ograniczenia wynikające z WM na urządzeniu o takim ekranie również nie pozwalają na myślenie o tym na poważnie (dla moich zastosowań np.), x9500 ze swoim czasem pracy na baterii kłoci się z pojęciem urządzenia naprawdę mobilnego i dostępnego w każdym momencie (kto będzie ze sobą woził cały czas tę drugą baterię?). Współczesne netbooki (do których nie jestem przekonany) oferują porównywalną (do x9500) funkcjonalność (Win) i lepszą wydajność,a także przeważnie dłuższy czas pracy na baterii. Sub-notebooki (których jestem fanem) zapewniają już o wiele lepsze doznania (ah, ta klawiatura!) i jakość wykonania, choć są też o wiele droższe (patrz TP x60/61/200/201/300/301).

Dodatkowo przebajerzenie, choćby i nawet pozorne, w jakiś sposób odpychają mnie od zakupu czy nawet myślenia o zakupie takowego urządzenia. Oczywiście, każdy lubi gdy wszystko jest ładne, ale ja zostaje przy zamiłowaniu do prostego, ale eleganckiego i przejrzystego wyglądu i obsługi, gdzie interface nie obciąża zasobów bardziej niż powinien.

Tak więc, jeśli chodzi o mnie, nie znajduje dla siebie żadnego zastosowania dla tego typu urządzeń, choć oczywiście wiem, że są osoby, którym takie sprzęty się przydadzą i będą z nich bardzo zadowolone, nie chcąc zmieniać ich na inny typ.

Z powyższych powodów wybrałem więc połączenie TP T60 + BB9000, które sprawdza się w moim przypadku lepiej nawet niż doskonale. Podłączenie do internetu bez przerwy (modem HSPA wbudowany w notebooka) i wszystkie maile przychodzące bezpośrednio na telefon, w czasie praktycznie rzeczywistym, przy zachowaniu wydajnego i intuicyjnego systemu operacyjnego. Nie żebym wychwalał pod niebiosa BB OS, który podobnie jak większość systemów ma swoje wady, stwierdzam tylko, że do moich potrzeb to urządzenie jest dostosowane bardzo dobrze.

Oczywiście nie przeczę, że gdybym miał np. możliwość zakupu np. TP2 w abonamencie za niewielką kwotę to bym się nie skusił i nie pobawił (a potem posłał w świat), w końcu praktycznie każdy z nas jest gadżeciarzem ;)

Takie 2 grosze od mnie ;)
"Dotknij ciemności – jakiż sens,
gdy palec wskaże tę czy inną.
Nie w tym cel życia, co w nim jest,
lecz w wierze w to, co być powinno."

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #93 dnia: Październik 23, 2009, 16:04:20 »
Nie żebym wychwalał pod niebiosa BB OS, który podobnie jak większość systemów ma swoje wady,

Udało Ci się poznać BB OS? Zazdroszczę. Mimo, że używałem kilku urządzeń, nigdy mi się nie udało nawet zobaczyć BB OS-a, co dopiero mówić o poznaniu.
Wszystko było zasłonięte UI działającym na maszynce wirtualnej Javy i nawet z peceta nie było do tego dostępu (w odróznieniu od Androida).
Jak Ci się ten wyczyn udał?

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 23, 2009, 16:11:10 »
Nie żebym wychwalał pod niebiosa BB OS, który podobnie jak większość systemów ma swoje wady,

Udało Ci się poznać BB OS? Zazdroszczę. Mimo, że używałem kilku urządzeń, nigdy mi się nie udało nawet zobaczyć BB OS-a, co dopiero mówić o poznaniu.
Wszystko było zasłonięte UI działającym na maszynce wirtualnej Javy i nawet z peceta nie było do tego dostępu (w odróznieniu od Androida).
Jak Ci się ten wyczyn udał?
W jakim sensie poznać? Pisałem tylko o stronie użytkowej tego OS (albo czegoś nie zrozumiałem w pytaniu)

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 23, 2009, 18:00:18 »
Dobra, widzę, że nie zrozumiałeś, więc prościej - nie widziałeś Blackberry OS, bo nikt poza RIM go nie widział. Widziałeś UI pisane całkowicie w Javie, w Javie są też napisane wszystkie programy dla Blackberry. Sam OS jest głeboko pod tym schowany i niewidoczny w żaden sposób dla uzytkownika.
Znasz więc mozliwości nie OS, tylko maszyny wirtualnej Javy. Podobna sytuacja jest w Androidzie, ale tam UI ma trochę większe możliwosci.

Blackberry to specyficzne urządzenie i w zasadzie ciężko to zakwalifikować do smartphone - zwykłe telefony z możliwością odpalania appletów Javy mają w zasadzie identyczne możliwości, tak jak LG Cookie czy SonyEricsson C905. Albo większe, tak jak ten ostatni.

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 23, 2009, 18:20:43 »
Przepraszam, ale pomimo Twojej rzeczowej wiedzy, odbieram ten post jako lekko czepliwy. Określenie 'system operacyjny' (OS) zawiera chyba w sobie również interface użytkownika i płynące z niego zalety, a także określa jego możliwości dla użytkownika dostępne. Czy powiedzenie, że maszyna pracuje na Microsoft Windows XP Pro Operating System jest błędne? A określenie Android OS, iP OS, które są niczym więcej niż skrótami myślowymi dotyczącymi tego co napisałem w drugim zdaniu również są błędne? Rozumiem poprawność w sytuacjach takich jak używanie zamiennie nazwy GPS i nawigacji, gdzie jedno i drugie znaczy co innego, ale w tym przypadku? Nie mogę powiedzieć, że miałem styczność z systemem operacyjnym BlackBerry, tylko żeby nie wywołać zbednej dyskusji, powinienem napisać, że miałem styczność z maszyną wirtualną Javy pokrywającą rzeczywisty system BlackBerry?

Co do ostatniej wypowiedzi, w takim razie potwierdziło się to, że dokonałem poprawnego wyboru w ankiecie ;)
Czy ja wiem czy to aż taki nie-smartphone. Że nie PDA to rozumiem (chociaż definicję tych literek przecież spełnia równie dobrze jak iP i inne;)), ale że nie smartphone?

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #97 dnia: Październik 23, 2009, 19:50:17 »
Przepraszam, ale pomimo Twojej rzeczowej wiedzy, odbieram ten post jako lekko czepliwy. Określenie 'system operacyjny' (OS) zawiera chyba w sobie również interface użytkownika i płynące z niego zalety, a także określa jego możliwości dla użytkownika dostępne.

Skoro tak wolisz - to Blackberry NIE jest smartfonem. Możliwości dostepne użytkownikowi NIE odbiegają od tych dostępnych użytkownikom SonyEricssonów czy nie-symbianowych Nokii. Zresztą jeszcze niedawno Blackberry bez problemu uruchamiało applety Nokii jako swoje programy.

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 23, 2009, 19:54:38 »
Pod jakim względem ma takie same jak zwykłe telefony? Tworzenia, obsługi aplikacji? Czy użytkowe? Proszę, czekam na SE bez systemu, który ma większe możliwości w tej kategorii niż BB.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 24, 2009, 19:29:49 »
A po co czekasz? One są już w sklepie. Nie tyle większe, co porównywalne, choćby c905
Tak samo można sobie wgrać nawigację i wiele innych rzeczy. A nikt nie nazywa tego smartfonem.

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 24, 2009, 19:36:34 »
Ok, jesli smartphoneowosc definiowana jest przez ilosc mozliwych do wgrania programow, a nie przez rzeczywiste mozliwosci to pas.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 25, 2009, 18:32:14 »
Nie ma jedej definicji. Oficjalnie liczy się Blackberry jako smartphone, co uważam że jest błędne.

Jak napisałem - SonyEricssony mają podobne możliwości, a nikt ich do smartfonów nie zalicza. Więc skoro możliwość wgrywania oprogramowania w Javie nie robi smartfonów z Nokii czy SonyEricssona, to dlaczego robi z Blackberry i Androida?

Windows Mobile ma kompilowane programy, pisane w C++ albo C#, uruchamiane przez system, a nie maszynkę wirtualną Javy. Da się dopisać sterowniki nowych urządzeń. To rozumiem przez prawdziwy system operacyjny i smartfone z takim systemem. Podobne możliwości ma iPhone (choć mnóstwo użytecznych funkcji jest poblokowane przez UI, m.in. pełna wielozadaniowość.

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 25, 2009, 18:37:31 »
Windows Mobile ma kompilowane programy, pisane w C++ albo C#, uruchamiane przez system, a nie maszynkę wirtualną Javy. Da się dopisać sterowniki nowych urządzeń. To rozumiem przez prawdziwy system operacyjny i smartfone z takim systemem. Podobne możliwości ma iPhone (choć mnóstwo użytecznych funkcji jest poblokowane przez UI, m.in. pełna wielozadaniowość.
Zawsze mi się wydawało, że to jest PPC, a nie smartphone...
Więc skoro możliwość wgrywania oprogramowania w Javie nie robi smartfonów z Nokii czy SonyEricssona, to dlaczego robi z Blackberry i Androida?
Ale dlaczego definiujesz smartphone jako urządzenie, na które można wgrywać bardziej zaawansowane programy, nie biorąc pod uwagę tego co już oferują? Tego właśnie nie rozumiem.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 26, 2009, 11:32:34 »
Zawsze mi się wydawało, że to jest PPC, a nie smartphone...

Mylisz smartphone (określenie rodzaju urządzenia) ze Smartphone (część nazwy własnej sytemu operacyjnego, zresztą nieużywanej od kilku lat)

Ale dlaczego definiujesz smartphone jako urządzenie, na które można wgrywać bardziej zaawansowane programy, nie biorąc pod uwagę tego co już oferują? Tego właśnie nie rozumiem.

Bo programy mogą oferować dokładnie to samo, a mimo to sposób ich użycia może się diametralnie różnić.
Przykład - nadchodzące Microsoft Office, będzie mialo zarówno klasyczną wersję pod Windows jak i wersję webową. Czy to spowoduje, że przeglądarka stanie się pełnoprawnym systemem operacyjnym, a thin client z browserem pełnoprawnym komputerem? Zdecydowanie nie.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #104 dnia: Październik 26, 2009, 11:50:19 »
Koniec OT to nie dyskusja o nazwach (a było na forum już o tym nie raz) tylko ankieta na całkiem inny temat. A więc EOT bo będę kasował.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 27, 2009, 16:54:32 »
ja chętnie kupił bym htc ale pod warunkiem że:

- nie będzie w nich qualcomm 528mhz - jak te ślimaki z ostatnich 18 miesięcy
- będzie mieć wszystkie drivery - i działające - patrz kaiser
- nie będzie z niego lakier schodził zaraz po kupieniu patrz Touch HD
- nie będzie się rysował od zwykłego użytkowania patrz Diamond
- jak dadzą większą baterię niż zazwyczaj - patrz Diamond
- jak będą mieć cenę podobną do innych pda tej klasy - patrz na wygórowaną cenę Touch HD albo HTC Touch 2
- jak przestaną się wieszać na pierwszych  romach - patrz większość modeli HTC - tu nie widzę szans

i pod warunkiem że to będzie HTC Leo w cenie kaisera

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 27, 2009, 17:46:19 »
HTC S740 Rose sie nie wiesza na pierwszym ROM'ie i lakier z niej nie schodzi. Ale to mniejszość i na dodatek smartphone  :E
Większa bakteria=większa waga= większy rozmiar  :P
Szafirowe szkiełko ma chyba komórka firmy Tag Heuer i sie nie rysuje  :evil:
Co do driverów i qualcomonów sie nie wypowiadam bo sie nie znam, a pozatym wszytkie i tak by sie nie zmieściły  :wink:

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 27, 2009, 19:44:47 »
ja chętnie kupił bym htc ale pod warunkiem że:

- nie będzie w nich qualcomm 528mhz - jak te ślimaki z ostatnich 18 miesięcy
- będzie mieć wszystkie drivery - i działające - patrz kaiser
- nie będzie z niego lakier schodził zaraz po kupieniu patrz Touch HD
- nie będzie się rysował od zwykłego użytkowania patrz Diamond
- jak dadzą większą baterię niż zazwyczaj - patrz Diamond
- jak będą mieć cenę podobną do innych pda tej klasy - patrz na wygórowaną cenę Touch HD albo HTC Touch 2
- jak przestaną się wieszać na pierwszych  romach - patrz większość modeli HTC - tu nie widzę szans

i pod warunkiem że to będzie HTC Leo w cenie kaisera

Chyba prędko nie kupisz nie tylko HTC ale raczej żadnego PDA  :ok:

*

Offline Krupin14

• 18
  • Sprzęt: Mio P560, HTC Touch 2, Samsung i5700
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 01, 2009, 00:22:38 »
trochę brakuje opcji: "nie wiem" - mam od 5 dni Htc urządzenie i na razie mam problem z nim z operą

« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 06, 2009, 20:25:15 »
trochę brakuje opcji: "nie wiem" - mam od 5 dni Htc urządzenie i na razie mam problem z nim z operą

mi w HTC brakuje aktualizacji OFICJALNYCH romow-tak jak z TP-rok mija a polskiego nie zrobili, tylko dla innych krajow-oni maja polakow w D to ja tez ich tam mam!

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 07, 2009, 12:56:02 »

mi w HTC brakuje aktualizacji OFICJALNYCH romow-tak jak z TP-rok mija a polskiego nie zrobili, tylko dla innych krajow-oni maja polakow w D to ja tez ich tam mam!
Też mnie to denerwuje :-| Z drugiej strony sami się proszą abyśmy korzystali z gotowanych ROMów :evil:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline omg123

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 17, 2009, 20:29:42 »

Też mnie to denerwuje :-| Z drugiej strony sami się proszą abyśmy korzystali z gotowanych ROMów :evil:

A później odsyłali z serwisu bo oprogramowanie jest "zmodyfikowane"  :E
NIE lubię to !

« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 17, 2009, 22:53:32 »
przebywszy droge: jakies tam kolejne komórki, porzez mda2, mdapro, wizard, a teraz diamond nie wyobrazam sobie czegoś co nie jest @ll in one.
Natenczas diamond spelnia moje oczekiwania|: dzwoni, nawiguje, przypomina, mailuje,  miesci sie dyskretnie w kieszeni spodni czy marynarki, sprawdza sie podcza przejazdek rowerowych (radio, mp3)
owszem przeszkadza m ze wyglada wiecznie uj3bany i upalcowany ale kocham go :)
SDTV team

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 28, 2009, 13:15:46 »
Posiadam Kaisera od lutego - 9 miesięcy z jednym urządzeniem to jak na mnie to bardzo dużo, normalnie zmieniałem po 3-5. Wcześniej posiadałem blueangela który również sprawował się bardzo dobrze, niestety był troszkę za duży. Podchodziłem do WM z różnych stron - mio, eten, i nigdy nie było sytuacji aby przy moim bardzo intensywnym używaniu urządzenia któreś się nie wysypało (SR, zwis) , wyjątkami są tu BA oraz KAISER. Przy zmianie PDA, biorąc pod uwagę doświadczenia oraz wsparcie ze strony użytkowników XDA nie wybiorę niczego innego niż HTC. Co do braku sterowników grafiki - dla mnie to jakaś specjalnie wielka wada nie jest.

*

Offline Alek31

• 6
  • HTC ARTEMIS, HTC TyNT II - KAISER, HTC Touch2
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 04, 2009, 21:44:58 »
Witam wszystkich, własnie wróciłem do HTC, miałem już SPV 650, Kaisera, nastepnie sprzedałem sie na rzecz symbiana i wytrzymałej jakieś 2 miesiące (totalna poraszka) sprzedałem ze stratą i wróciłem do HTC  teraz mam jeden dzień HTC Touch 2. Prosba do moderatora niech uruchomi podkatalog HTC TOUCH 2, bo ludzie sie motają :) pozdrawiam

« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 12, 2010, 01:45:35 »
tak ale inny model! zmieniłbym na Htc Evo 4 g czyli Androidowy odpowiednik Mojego Htc Hd2 ^^ chociażby dla Samego systemu  :P

« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 23, 2010, 09:31:33 »
no dobra, wiekszosc z was to "fachowcy" i fachowcy maniacy.
A z punktu widzenia zwykłego użytkownika.
To szczerze mówiąc jestem rozczarowany polityką firmy.

Owszem zrobili bardzo  fajny sprzęt ale własciwie całą czarną robote z softem odwalają pasjionaci.
Dla zwykłego użytkownika telefon po odebraniu z salonu powinien działać stabilnie mieć pełny suport oprogramowanie powinno być stabilne ew możliwość prostego upgradowania.
Dostałem ten telefon jako upgrade i szczerze mówiąc gdyby nie Bysio czy lobuz, byłbym baaardzo zawiedzony!
jakość połaczeń beznadziejna, gubienie sygnału, przekłamania w dekodowaniu dźwięku.
czyti to co powinien robić przede wszystkim telefon to porażka.
Moge ponarzekać na baterie, bo nic nie stoii na przeszkodzie by do tak kosztownego telefonu włożyć baterie 1600 a nie 1250 co prawda obydwa tel dostałem za free do abonamentu ale to nie zmienia faktu ze na rynku kosztują bardzo dużo, za dużo jak na to co oferuje producent.
Przesiadłem się z Nokia E71, problem z przeniesieniem danych :/ i kontaktów, powinno się to odbyć za pomocą BT

Dlatego jako zwykły user drugi raz bym się nie zdecydował, wziąłbym coś z Noki.

natomiast jako osoba która swój pierwszy smart fon chciała i miała ochote rozgryzać zamiast używać i dzieki pasjionatom na świecie telefon nabrał wartosci i faktycznie w takim stanie nadaje się do użytku.

Tylko pytanie czy kupując samochód liczymy się z tym że po przyjściu do domu trzeba będzie poszukać w sieci mapowania wtrysku, poprawiać smarowanie, dokręcać śruby wymienić nowe hamulce na nowe nie firmowe, wymienić na niefirmowe świece itd??
Fajnie że firma umożliwia grzebanie dla hobbystów, ale nie dla userów, no chyba że jest to właśnie z założenia telefon dla hobbystów i pasjonatów. no ale to powinno być napisane przy ofercie w salonach oraz nie powinni blokować możliwości upgrade softu!

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 23, 2010, 10:00:22 »
panowie a gdyby jakaś firma wypuściła model telefonu light dla pasjonatów i hard dla użyszkodników?
niezła myśl gdyż każdy miałby coś dla siebie i tylko od twórczej inwencji własciciela zależałoby co z tym light zrobi a użyszkodnik ma full wypas + stały dostep do nowości
oczywiście byłaby róznica w cenie między nimi
koszt samego gołego sprzętu nie jest wysoki a cenę robi soft  a soft można kupić samemu lub stworzyć  co się aktualnie dzieje
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 25, 2010, 12:44:33 »
nie sądzę by to wyszło ze względów marketingowych.
poza tym przeciętny klient wymaga by działało stabilnie i na pewnym poziomie
A tylko garsta jest takich co chcą i mają ochotę się tym bawić.
Ja zostałem wręcz zmuszony i szczerze miałem ochotę obydwa zwrócić do salonu i wziąść inny.
No ale jakoś tak mnie ruszyło i zrobiłem, z tego co widzę w salonach w UK, operatorzy wycofali, juz mi kilka osób mówiło że zwiedzili sklepy w wielu miastach i miasteczkach i że "na razie nie ma" i wciskają jabłuszko.
Biorąc pod uwagę że gdy brałem telefony obydwa zostały pod mocną namową sprzedawcy ubezpieczone wnioskuje że najzwyczajniej w świecie mieli właśnie problemy z niezadowolonymi użytkownikami.

To jest ta sama sytuacja jak z Dreamboxami Sat, ja mam dwa jestem z nich niesamowicie zadowolony pobiłem sobie na nich cuda, ale znam takich co je posprzedawali albo po oddawali po kilku dniach, i też gdyby nie pasjonaci to lipa niby działa ale...

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 25, 2010, 12:53:58 »
marketing tworzy klienta a nie odwrotnie
wystarczyłoby to odpowiednio zareklamować
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko