Kupiłem DESIRE i chyba dałem d..y

• 98 Odpowiedzi
  • 28704 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
Odp: Kupiłem DESIRE i chyba dałem d..y
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 02, 2010, 07:31:04 »
To i ja wrzucę moje 3 grosze. Desire kupiłem kilka dni temu. Co prawda miałem styczność z androidem bo żona ma Magica ale ja trwalem zawsze przy WM. WIzard, Kaiser, Diamond, Rafael, Rhodium. I za każdym razem wielokrotne wgrywanie romów, gotowanie, ślęczenie nad initflashami. Miałem dość!!!! Przesiadlem się na Desire. Pierwsze wrażenie to panika. CO ja z tym fonem zrobię? Jakiś dziwny i nieczytelny system, dziwne programy i mało kompatybilne z dużymi okienkami. Kompletna klapa. Ale..... Nagle mnie olśniło. Przeciez do cholery głównie z telefonu to ja dzwonię! Mimo używania klawiatur sprzętowych, prócz nic nie znaczących tekstów które wypichciłem nie mając dostępu PC, przez całe lata  nie napisalem nic powaznego. A tutaj. Klawiatura ekranowa jakoś działa tym bardziej że w trybie landscape piszę równie szybko jak na sprzętowej w Rhodium. Więc dla mnie wystarczy. Jakość rozmów dobra. A reszta? Muzyki to ja slucham z radia i mp4 w samochodzie a filmy to oglądam w tv lub kinie. Dok TO Go wystarczy aby coś tam w arkuszu wymodzić, aplikacje ani lepsze ani gorsze od WM z tym tylko że się nie wieszają. Aparat o niebo lepszy od tego w Rhodium. Internet szybszy. Lepszy ekran.  Nie mam jeszcze co prawda zainstalowanej nawigacji ale to tylko kwestia czasu. W jednej ręce trzymam Rhodium w drugiej Desire i wrażenie, że jednak tu cegła a tu mobilne urządzenie. Bawiłem się przez kilka dni HD2. No telefon fajny, szybki ale..nieporęczny, z całym bagażem wad WM6.5xx. Jednak kupiłem Desire!? Chyba słuszny wybór, mimo nadal wielu wątpliwości. Nie chce mi się znowu flashować, grzebać w bebechach, poprawiać firmowe softy i wkurzac się na działanie WM. Od wczoraj mam 2.2 Froyo i wszystko działa i to szybko.
Rozumiem kolegów watpliwości co do słuszności zakupu tela z androidem. Jednak zalety tego systemu przeważają nad wadami zwłaszcza wadami WM 6.5xx. Może pora zmienić przyzwyczajenia i nawyki i WM wyrzucić na śmietnik? Bo telefon służy do komunikacji a reszta jest tylko uzytecznym bądź nie dodatkiem. I tyle! 

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 02, 2010, 23:17:42 »
Wybrałem Androida i HTC Desire ponieważ:
- WP7 ma kiepskie szanse zdobycia popularności bo Microsoft za późno się obudził. Te wszystkie aplikacje które wymienialiście - może ich już NIE być na WP7 - tak na przykład Skype'a nie będzie (potwierdzona oficjalna informacja), Firefoxa też nie będzie. Twórcy oprogramowania odwracają się od WM i kierują się w stronę Androida i iPhone'a (iOSa) ponieważ są ta dwie platformy które bardzo szybko odpowiadają na wymagania klientów (no Apple może trochę wolniej ale za to wszystko ma dopracowane na 1000%).

WM zapewne ma już rozwiązania na wiele problemów które dręczą Androida. Ale WM istnieje od baaaaardzo dawna i jego zaplecze jest przeogromne. Niestety Microsoft zaprzepaścił wszystkie te zalety, nie reagując na zmiany na rynku. WP7 pojawi się dopiero pod koniec 2010. W telefonach, tak częściej, dopiero na początku 2011. W tym czasie Android będzie już w wersji 3.0 (Gingerbread zapowiedziany na jesień 2010) a w 2011 dostanie zapewne kolejną aktualizację. Już nie wspominając o nowym iPhonie, który również miażdży :)

Zagorzałym obrońcom WM polecam trochę ochłonąć. WM był najlepszy przez wiele lat ale obecnie odchodzi w niepamięć.

Zapomniałeś sobie przypomnieć  :] , że M$ to jednak potęga i takie chłystki typu Firefox czy skype mogą naskoczyć na guzik portfela Gates'owi. Im to będzie na rękę, że nie będzie firefoxa bo będą promować przecież IE i swoje usługi live z kontami na hotmail. Nie wiem jaki to będzie miało efekt, ale śmieszy mnie jak HP strzelił z petardy, że nie palnują WP7. Oni nie istnieją już na rynku PDA więc tak jakby łaski nie robią. Dziś liczy się szajsung, HTC, Motorola się obudziła i może dołączy Dell Ewentulanie Nokia jako przeciwwaga jak coś wyjdzie z Meego - choć wątpie. Spoko móżdżki - ja też myślałem, jakim cudem są ludzie chętni na beznadziejne oferty Orange czy Plusa a jednak są, więc na M$ też się znajdą a jak reszta zobaczy staty to zapłaci i pocałuje Gates'a w kant perskiego oka, żeby się z powrotem dostać do WP7. Akurat o winzgrozę bym sie nie martwił, gorzej widzę i współczuje użytkowinikom Nokii  :]
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 03, 2010, 07:30:54 »
Znajdzie się wiele osób - choćby gracze xbox 360. Obecnie szacuje się liczbę użytkowników Xbox Live na około 14 mln - czyli potencjalnie całkiem spora grupka potencjalnych klientów WP 7.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 03, 2010, 07:46:52 »
Ale to przecież jest zupełnie proste - będzie grupa ludzi, którym WP7 będzie odpowiadać, bo nie ma produktu, który pasowałby wszystkim. Z tego to wypada się tylko cieszyć, bo to właśnie jest ten czynnik, który sprawia, że systemy są bez przerwy ulepszane.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 03, 2010, 11:20:17 »
Tyle, że WP7 jest celowo tak wykastrowany aby było co ulepszać.  :E
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline Jeremy

• 616
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 03, 2010, 11:38:05 »
Może teorie spiskowe zostawimy Mulderowi i Scully? ;) Inaczej moglibyśmy dojść do wniosku, że podobny mechanizm funkcjonuje również w Androidzie oraz iPhone'ach, co z kolei doprowadzi nas do błędnego koła - niezależnie od tego, czy jest to celowe działanie czy nie, to i tak nic nie zmienia, bo mają tak wszyscy.

Cała zabawa polega tak naprawdę na tym, że w smartfonach Microsoft przespał kluczowy okres ostatnich kilku lat. I może już tego po prostu nie nadrobić.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 03, 2010, 12:35:26 »
To nie jest żadna teoria spiskowa, tylko prawda i w Androidzie i iOS też to występuje. Oba systemy w pierwszym stadium nie oferowały pełnej funkcjonalności. Producenci czekają na wrażenia i zgłoszenia użytkowników próbując stworzyć system idealny - jest wzbogacany o to czego potrzeba użytkownikom. Microsoft zrobił rzecz wyjątkowo tępą bo obudził się naprawdę za późno i teraz wyda system, który tak naprawdę nie będzie pozwalał na zbyt wiele. Windows Phone 7 jest jak iPhoneOS w 2008 roku - dwa lata to przepaść dlatego Microsoft wedle mnie nigdy już tej różnicy nie nadrobi. Teraz rozpaczliwie będą próbować kupować sobie programistów aby nie skończyć upadkiem.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline Jeremy

• 616
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 03, 2010, 13:20:03 »
No więc wracamy do tego, o czym mówiłem - to jest element polityki wszystkich producentów systemów, więc nie ma o czym mówić. Tak samo jak elementem polityki wprowadzania nowych leków są badania kliniczne. ;) Powraca zatem kwestia tego, co komu potrzeba - WM7 znajdzie odbiorców, bo jest w jakimśtam stopniu inny i znajdą się tacy, którym to będzie pasować. Do tego tak pisał Borg użytkownicy MS Live i pewnie jeszcze cała masa technologicznych snobów, geeków goniących za nowinkami, ludzi, którzy zawiedli się na wszystkim co do tej pory było (zazwyczaj dlatego, że sami nie wiedzą czego chcą ;) ) i wielu innych... Klient się znajdzie.

Z mojej strony EOT, bo nie ma co się rozwodzić.

« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 13, 2010, 20:53:44 »
Nie da się kupić telefonu, czy palmfonu spełniającego w 100% procentach twoich oczekiwań. Do tego doszedłem w momencie zakupu motki V360, ale jaka była satysfakcja jak udało się zlikwidować beznadziejne oranage menu. Potem było A701 mio, fajnie było zmieniać oprogramowanie raz w miesiącu i dostosowywać ustawienia do własnych potrzeb. Następnie była Omnia I900, to już full wypas oprogramowania co miesiąc i częściej, nakładki jakie chcesz. Sprzęt ustawiony od kilku miesięcy na to co mi odpowiada. Teraz myślę o Androidzie, zastanawiam się nad Samsungiem Galaxy S lub HTC DESIRE, ale DESIRE bardziej mnie przekonuje, właśnie ze względu na możliwości zmian do moich potrzeb. Producenci sprzętu i oprogramowania spełniają oczekiwania większości, ale większość to nie wszyscy, dlatego ważne jest możliwość zmieniania oprogramowania dla swoich potrzeb. :ok: