Słowem wstępu przed postem który poniżej napiszę - Twoje podejście do platformy Android jest takie jak prezentowane na poniższym filmiku:
Smigol - Bo nieee xDTeraz część właściwsza, czyli polemika z szerokorozumianym boooo nieee....
Zdaje się że kolega WiateR wie co widziałem,. może kolega jasnowidz? Może trochę głuchy jestem ale ślepy nie.Zapraszam do lektury takich periodyków jak Mobility.To oni już parę lat temu robili zestawienia palmtopów i innych tego typu urządzeń .Jeśli chodzi o WM to nie dalej jak wczoraj Steve
Balmer stwierdził że ze smartfonami im się nie udało.
Ze smartfonami - owszem, dali ciała po całej linii. Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na wyniki sprzedaży.
Czyli dali d..y.Właśnie dlatego że poszli w palcówki.WM 2004 przy prostej i porównywalnej do zwykłego telefonu obsłudze dawał niesłychane możliwości niedostępne dla zwykłych telefonów wtedy,że wspomnę choćby o dzwonkach.Kto pamięta męczarnie żeby zrobić sobie dzwonek?
a pamiętasz czasy w których by mieć mega dzwonek wpisywało się kombinację klawiszy w telefonie? Zagadka dla Ciebie - jaki to dzwonek? Tempo=160:5**, 5, 48#, 39, 2, (hold 2)99, 088, 7888**, 7, 7, 39*, 48, (hold 3)9, 48, (hold 3)9, 4, 3, 2, (hold 1)99, 088, 288, 2, 38, (hold 2)9, 38, (hold 2)9, 3, 2, 1, 799**, 788, 18*, 29, 6, 599, 3888, 59, 6, 7, 599, 088, 5888, 59, 5, 28, 2999. No to w dzwonkach sobie wyjaśniliśmy co nieco.
W WM były wreszcie dostępne WMA i MP3 i wszystko stało się proste.Kolego WiateR jeśli nie wiesz o co chodzi to nie komentuj.Palcowanie po ekranie to tylko chwyt markietingowy.Nie ma nic wspólnego z prostotą obsługi.Zeby wykonać połączenie w omni 2 należy wykonać 5 czynności ,spróbuj to zrobić jadąc samochodem.Android jeszcze lepiej,6 czynności.
pomijając już fakt zabawy telefonem podczas prowadzenia samochodu, to w Androidzie wciskasz klawisz lupy i włącza się... klawiatura i wyszukiwanie kontaktów po wciskaniu klawiszy. Proste? Widać nie przeczytałeś instrukcji obsługi...
w WM 2004 lista kontaktów przewijała się w górę i w dół,dzięki temu kontakty z końca listy były łatwo dostępne ,spróbuj wydobyć kontakt z końca listy która ma 200 numerów w omni 2 albo w motoroli na androidzie.
i znowu fail. Masz dwie metody, albo wcześniej wymieniona metoda z lupką lub wchodzisz w kontakty i przewijając listę z prawej strony masz wyszczególnione litery alfabetu.
Pewne przyciski powinny zostać w pda,bo ułatwiają obsługę.
Reasumując android to zabawka dla dzieci ,google i inne pierdoły WM to prawdziwy system do wszystkiego
Tu chciałem się powstrzymać przed komentarzem ale... Pokaż na WM natywne gry dorównujące grom z androida, pokaż mi tak dobre i sprawne działanie systemu nawet na qualcomie, tak dobrą integrację z usługami sieciowymi, tak wygodne przeglądanie internetu, tak ... szkoda wymieniać, dla fanatyka i tak WM będzie zawsze muci puci the best

jego założeniem było zastąpienie Xp na małych i mniej wydajnych urządzeniach.Producenci zaczęli produkować silne urządzenia na których pełny XP śmigał by bez problemu a mikrosoft zaczął się bawić w podróby jajfona.Efekt wczoraj ocenił sam szef firmy.
Ty nadal nie rozumiesz. Po co robić urządzenie które sprzeda się w 10 tysiącach egzemplarzy, dla którego grupą docelową będa geecy i nerdzi. Lepiej i korzystniej zrobić urządzenie które sprzedawać się będzie milionami. A założeniem nie było zastąpienie XP tylko integracja z dużym produktem MS - Pakietem Office (głownie Outlook) i Windowsem.
Jeszcze co do tej chmury w androidzie ,pierwszą czynnością którą wykonujesz w nowym sprzęcie to włożenie karty sim i włączenie urządzenia.
Widać że kolega nie umie czytać. Po wyjęciu z pudełka Motoroli Milestone kolega dokładnie miał napisane "Charge me up - make sure I'm fully charged before we start.". I to w sześciu językach!
Karta sim wraz z kontaktami musi zostać automatycznie rozpoznana , tak się nie dzieje na androidzie
A dlaczego musi? W androidzie masz opcję "importuj kontakty z karty sim". Klikasz jeden guzik i wszystko "magicznie samo się dzieje". Z drugiej strony "ubogą" masz tą książkę telefoniczną skoro trzymasz ją na karcie sim...
.Wielokrotne przerzucanie kontaktów z karty sim do pamięci telefonu według instrukcji nie przyniosło efektu,czyli folder kontakty utworzony na pulpicie pozostał pusty. Dopiero kiedy zrobiłem nowy folder o innej nazwie kontakty się wgrały.To totalna bzdura.
A zapoznałeś się z instrukcją obsługi? Może wybrałeś folder "kontakty z gwiazdką"...
Łączenie się z netem bez wiedzy właściciela to złodziejstwo.
A kupowanie urządzenia za 1500 zł i żałowanie 10-30 zł na pakiet GPRS miesięcznie to... skąpstwo? Przemyśl to o czym piszesz. Nikt nie projektuje systemów dla ułomnych polskich operatorów telefonicznych, tylko na zachodnie rynki. W UK w prepaidzie za 10 funtów masz nielimitowany dostęp do netu, 5000 sms i 1000 minut. To wina operatorów że internet jest jeszcze drogi w Polsce.
Piszesz kolego o nabijaniu w butelkę .Właśnie Cię nabijają i mnie też.Tylko widocznie kasę masz z nieba i czy ją wydasz zgodnie z twoimi oczekiwaniami czy nie to wszystko jedno . Mnie nie ,zarabiam i ciężko zarobioną kasę wydaję na to co mnie satysfakcjonuje ,a jak mnie w trąbę robią to się
wk.....m.
Ciężko zarobioną mam rozumieć nosisz worki/paczki/kopiesz łopatą? Jeśli tak, to nie jesteś grupą docelową dla smartfonów. Tam przydaje się telefon marki Samsung, model GT-B2100. Na uczelniach wyższych na zachodzie uczą powoli już podejścia "by to nie ty musiał zarabiać pieniądze, ale by one zarabiały na ciebie". To że czujesz się oszukany to tylko twoje subiektywne podejście. Zauważ że
wszystkie urządzenia z androidem sprzedawane pierwotnie u operatorów na rynku są oferowane domyślnie w abonamentach z pakietami internetowymi. A że jaśnie Pan Hrabia odłożył z kieszonkowego na super-telefon, kupił z drugiej ręki (lub od dystrybutora) i wsadził tam prepaida z drogim internetem to już jego a nie producenta sprzętu/systemu problem.
Właśnie chciałem sobie kupić HTC Desire i co czytam? .Sprzęt super ,system lipny.Zal patrzeć jak się taka maszyna marnuje.Dlaczego te cwaniaczki nie zrobią telefonu do którego tak jak do kompa wgrywa się samemu system kupiony osobno.To by było za piękne.

I już widzę jak lecisz, pędzisz kupować system do kupionego wcześniej telefonu. Dobrodziejstwem jest preinstalowanie w telefonie systemu, odpada cały jeden punkt dostosowania telefonu do właściciela. Telefon ma działać po wyjęciu z pudełka. Już widzę te hordy ludzi którzy kupili telefon który po wyjęciu z pudełka nie działa.
Jeśli chodzi o androida to wiedz że lubię nowości.Kupiłem motorolę w ciemno
gratuluję, to był bardzo dobry krok.
Nie łatwo mnie zniechęcić.
To dlaczego ciągle Ci coś nie pasuje i ciągle tylko narzekasz?
Motorola jest wyśmienita.
Zgadzam się, the best off w mojej kolekcji

System ją według mnie blokuje, nie daje użyć pełni możliwości.Podszedłem do systemu z nastawieniem że nowy i dobry i była wielka klapa.Pierwsza sprawa,wywalam kupę kasy i nie mogę kupić nic w markecie bo nie ma takiej opcji dla polskich operatorów.
Ale to wina telefonu/google/sam-wiesz-czego czy polskich operatorów?
Wyśmiałem ich .Wiem można zmienić roota.
Można też mieć aktywną kartę z UK lub z (wstaw-tu-dowolny-kraj-z-działającym-Android-market)
Tylko że ja po to kupiłem androida żeby przy nim nie grzebać jak przy WM.
To teraz zupełnie nie rozumiem. Urządzenia są stawiane na tej samej półce, są to urządzenia w których wprawny użytkownik podłubie, a zwykły kowalski poużywa. To skąd to odmienne podejście?
Oglądanie filmu .Jedyny odtwarzacz divix jest w wersji demo ,odtwarza 2 minuty filmu potem głos.Chcesz kup, tylko k...a jak?
Normalnie. Na stronie producenta.
Tu masz detale. Znowu wychodzi Twoja niewiedza która sprowadza się do "nienawiści na tle platformowym"...
Czy w tym kraju zawsze żeby dostać jajko trzeba z.....ć kurę?
Można też pomyśleć czasami...
Nie pasi, fona na śmietnik i po nowego do sklepu.Nowy co pół roku a nie co dwa lata
Co dwa lata telefon... hmm to chyba wyczerpałem już dożywotni limit trzech osób... Mogę sparafrazować Twoją wypowiedź słowami "nie pasi, fona na allegro i po nowego do sklepu. Nowy co dwa tygodnie a co dwa miesiące".
Eh długo pisałem ale i tak chyba trzeba będzie tą dyskusję wydzielić do HP...