zasilanie w samochodzie ipaq h3700

• 9 Odpowiedzi
  • 654 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline j4n3k

• 17
« dnia: Kwiecień 25, 2006, 18:31:22 »
witam, mam pytanie odnosnie ladowania mojege ipaq w samochodzie, otoz mam stacje dokujaca doniego z tylu podpinam ladowarke sieciowa, mam wiec pytanie czy na miejsce tej ladowarki moge podpiac ladowarke samochodowa?? jesli tak to prosil bym o parametry takiej ladowarki ktora mozna kupic w sklepie elektronicznym ew z jakiegos telefonu komorkowego. Zgóry dziękuje za szybką odpowiedź ponieważ spieszy mi sie z tym rozwiazaniem (majowka itp  :P)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2006, 20:18:59 »
i bedziesz trzymal w czasie jazdy ta stacje dokujaca  :?:
parametry znajdziesz na swoim zasilaczu na moim jest +5v 2A srodek +

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2006, 20:33:20 »
Z pewnością będzie pasowała ładowarka samochodowa od GPS Globalsat BT-338.

*

Offline j4n3k

• 17
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2006, 06:13:45 »
nie no w czasie  jazdy to ja ladowania nie przewiduje, chociaz jest na tyle miejsca ze mozna ja polozyc w samochodzie a nawet przykleic :)

re. pedro 82
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2006, 12:35:04 »
hey najlepiej kup sobie przetwornice wtedy bedziesz mogl zasilac te cudo  w czasie jazdy , rowniez telefonik bedziesz mogl podladowac , na prawde polecam przetworniaca jest gites a jezeli podpinasz sie kablem od od tych urzadzen odrazu pod zapalniczke to po jakims czasie kable sie zurzyja pozdro...........

*

• 6498
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2006, 12:43:03 »
A jaką przetwornicę masz na myśli?
Jakiś link?

*

Offline karpiu

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2006, 17:29:58 »
np cos takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=100401710

Jesli podpinasz do niej sieciowa to po podpieciu ladowarki samochodowej (oczywiscie dedykowanej do twojego ipaqa) powinno chodzic.

*

• 6498
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2006, 17:57:41 »
A jak jest przewaga takiej przetwornicy nad ładowarką samochodową (taką do gnazdka zapalniczki)?

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 06, 2006, 00:18:38 »
Ze mozesz podpiac do niej ladowarke czy jakikolwiek inne urzadzenie ktora dziala wylacznie na napiecie 220V. Jednak to co pisze sprzedajacy to troche mija sie z prawda, wcale wieksza moc nie niszczy. Kazde urzadzenie ktore podpinasz ma swoj zasilacz. A kazdy zasilacz ma swoje parametry wyjsciowe ktore sa zaprojektowane dla konkretnego sprzetu. Ta przetwornica z jest poprostu za slaba, ale wystarczajaca zeby podlaczyc np. ladowarke iPAQa ktora ma pobor pradu w granicy 400mA. Niestety zaslilacze np laptopow maja pobor pradu zedu 1,25A a to juz za duzo dla takiej przetwornicy, dlatego z taka laptop ladowalyby sie o wiele dluzej, mozna by powiedziec nawet jedynie o podtrzymaniu napiecia, bo prad ladowania bedzie zbyt maly.

*

Offline karpiu

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 06, 2006, 13:35:46 »
Mam przetwornice i spokojnie ciagnie laptopa (niestety nie jest to przetwornica prezentowana przezemnie w linku).

Do takiej przetwornicy mozesz popodlaczac rozne inne rzeczy. Mozesz podlaczyc laptopa, ipaqa, ladowanie do gps czy odtwarzacza mp3 itd. Nie potrzebuejsz wtedy dodatkowych ladowarek samochodowych do wywyzszych tylko korzystasz z normalnych sieciowych dolaczonych zazwyczja do sprzetu. Oczywiscie ma to swoje ograniczenia. Np Lodowki czy pralki raczej nie uciagnie. Jednak wiekszosc sprzetu elektronicznego powinna chodzic.

pzdr