ipaq 3760 i gps

• 3 Odpowiedzi
  • 525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ipaq 3760 i gps
« dnia: Styczeń 12, 2006, 01:04:19 »
Witam.
Własnie nabyłem ipaq 3760 i mam pytanko:
Jaki odbiornik gps za rozsądne pieniądze mozna do tego podłaczyc i jak?

W "palmach" jestem zielony. Wiem ze można kupić odbiornik kablowy (plus jakaś przejsciówka) lub kupić "plecki" z czytnikiem CF i dołaczyć gps na CF.
Czy standardowa pamięć 64MB wystarczy aby wgrac jakąś mape?

pozdrawiam
sandworm

*

Offline lipciopda

• 6801
ipaq 3760 i gps
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2006, 08:38:03 »
nie w palmach tylko w palmtopach - to nie jest to samo

odbiornik kablowy bedzie dzialal - z przejsciowka moze byc wiekszy problem bo model 37xx ma inne zlacze niz wszystkie pozniejsze modele HP czyli od serii 38xx w gore wiec moze sie skonczyc na tym, ze bedziesz musial ja sam zrobic

64mb? w obecnej chwili moze byc malo - pelna AM zajmuje chyba ok 60mb a jeszcze musisz miec ok 15mb pamieci zeby ja uruchomic

ipaq 3760 i gps
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2006, 18:38:34 »
ok. dzięki.

Moge prosić o jakieś konkretne nazwy odbiorników (tych tańszych), ich orientacyjną cenę, i jak działają z tym ipaqiem (chodzi mi o opinię użytkownika)

i jeszce :
"odbiornik kablowy bedzie dzialal "- czy to znaczy że są odbiorniki kablowe z "końcówką" pasującą do złącza "rozszerzeń" ipaqa 3760?

pozdrawiam
sandworm

*

Offline lipciopda

• 6801
ipaq 3760 i gps
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2006, 08:28:01 »
odbiorniki kablowe maja albo koncowke PS/2 albo USB albo specjalistyczne koncowki do konkretnych modeli jak sprzedaje to jakis producent w kompletach z PDA

liste najnowszych modeli masz tu na dole
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=19443

tansze i uzywane znajdziesz np. na Allegro

pamietaj jednak, ze wiekszosci programow do nawigacji na dzien dzisiejszy w pamieci wewnetrzej nie zainstalujesz (nie zmieszcza sie mapy) - mowie o nawigacji z autoroutingiem do auta