początkujący-zepsułem czy tak ma być , pilne !

• 12 Odpowiedzi
  • 1185 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krzysieg

• 25
  • Sprzęt: Ipaq 3850 ,GPS Fortuna U2
« dnia: Styczeń 05, 2006, 18:11:45 »
Witam

Wlasnie kupilem ipaq 3800 .
Normalnie sie uruchamial wszxystko było ok , wyłaczylem go
i pierwszy raz podłaczylem do ladowarki , zaczeła mrugać pomaranczowa dioda po prawej . Po chwili odłaczyłem go ....dioda nadal mruga bez ladowarki ! i nie mozna go włączyć :( nie reaguje na przycisk power .
Jest wykrywalny nadal w komputerze .

cos sie zepsuło ???

*

Offline krzysieg

• 25
  • Sprzęt: Ipaq 3850 ,GPS Fortuna U2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2006, 18:34:29 »
juz wszystko ok . zrobilem mieki reset .
Jak robi sie twardy reset ?

wsumie na tym mozna temat zakonczyc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2006, 20:06:42 »
Wcisnąć i przytrzymać dwa zewnętrze klawisze aplikacji (ten najbardziej po lewej, czyli kalendarz i najbardziej po prawej - iTask, na przedniej ścianie PDA), następnie wcisąć i przytrzymać reset przez 5 sekund. Ważne by wcześniej wyciągnąć plecki (jeśli są podłączone) i nie podłączać PDA do zasilania w czasie resetowania. Później wykonujemy tylko miękki reset.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2006, 23:37:47 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
.... i nie podłączać PDA do zasilania w czasie resetowania.

Wow!!! A czym to grozi, gdyby było podłączone zasilanie ??? :shock:

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2006, 09:52:34 »
Tego nie wiem. Pewnie moze nie dzialac hard reset... bo energia bedzie caly czas dostarczana mimo odlaczenia baterii od pamieci.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2006, 14:47:29 »
Tego nie wiem. Pewnie moze nie dzialac hard reset... bo energia bedzie caly czas dostarczana mimo odlaczenia baterii od pamieci.

No to mnie uspokoiłeś.
Bo czytając Twoją instrukcję hard resetu, sądziłem, że jest jakiś kruczek w tym zewnętrznym zasilaniu, który w tym przypadku może coś "zwalić".
W moim sprzęcie (jak dobrze pamiętam), właśnie robiłem hard resety przy zasilaniu zewnętrznym i wszystko było Ok!
Sądzę, że odłączenie zasilania od pamięci podczas hard resetu, następuje bez względu na rodzaj zasilania, no, ale mogę się mylić...

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:34:03 »
Cytat: "KrzysiekM"

No to mnie uspokoiłeś.
Bo czytając Twoją instrukcję hard resetu, sądziłem, że jest jakiś kruczek w tym zewnętrznym zasilaniu, który w tym przypadku może coś "zwalić".
W moim sprzęcie (jak dobrze pamiętam), właśnie robiłem hard resety przy zasilaniu zewnętrznym i wszystko było Ok!
Sądzę, że odłączenie zasilania od pamięci podczas hard resetu, następuje bez względu na rodzaj zasilania, no, ale mogę się mylić...

nie zrobisz hard reset przy podlaczonym zasilaniu sieciowym, przynajmniej na sprawnym iPAQu, co najwyzej wykonasz zwykly reset

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2006, 17:32:56 »
Cytat: "tytusthefox"
nie zrobisz hard reset przy podlaczonym zasilaniu sieciowym, przynajmniej na sprawnym iPAQu, co najwyzej wykonasz zwykly reset

No nie wiem...., ale może masz rację....
Wydaje mi się jednak, że przynajmniej raz robiłem hard reset przy zasilaniu sieciowym i ten hard reset był "hard". iPAQ sprawny!
W tej chwili tego nie sprawdzę.... :wink:

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2006, 15:35:41 »
Cytat: "KrzysiekM"

No nie wiem...., ale może masz rację....
Wydaje mi się jednak, że przynajmniej raz robiłem hard reset przy zasilaniu sieciowym i ten hard reset był "hard". iPAQ sprawny!
W tej chwili tego nie sprawdzę.... :wink:

nie "moze" tylko napewno
nie mogles zrobic hard reset na urzadzeniu podpietym pod ladowarke sieciowa, no chyba ze uzywamy okreslenia hard reset do dwoch roznych czynnosci...mniejsza o wiekszosc, jest tak jak ja mowie  :wink:

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2006, 16:14:12 »
nie "moze" tylko napewno
nie mogles zrobic hard reset na urzadzeniu podpietym pod ladowarke sieciowa, no chyba ze uzywamy okreslenia hard reset do dwoch roznych czynnosci...mniejsza o wiekszosc, jest tak jak ja mowie  :wink:

Taaaak?!
Piszesz: ""nie "moze" tylko napewno"" oraz "jest tak jak ja mowie"
A ja Ci teraz napiszę, Szanowny Kolego tytusthefox, że g...o prawda !!!!
Mogłem zrobić i zrobiłem HARD reset przy urządzeniu podpiętym pod ładowarkę sieciową w hx4700!!!, i żeby była jasność, to rozróżniam "hard" od "soft" :wink: . Mało tego, z racji, że Sprite Backup działa bezbłędnie, kolega na moją prośbę, też zrobił w swoim hx4700
hard reset z podpiętą ładowarką i wyobraź sobie, że hard reset u niego też zadziałał. Co? Dwa pockety niesprawne? Bzdura!!!
Pozdrawiam i na przyszłość życzę trochę powściągliwości w wydawaniu swoich "autorytatywnych" opinii.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2006, 16:36:43 »
Aha! Przyszło mi na myśl, że Ty może robisz hard reset przez wyjęcie baterii  :shock: [?] Jeśli tak, to zgadzam się, że w takim przypadku reset się nie uda. Przy resetowaniu kombinacją klawiszy, NIE MA znaczenia rodzaj zasilania (przynajmniej w hx4700).

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2006, 00:45:20 »
Taaak, aha!!!
twardy reset przez wyjecie baterii...."g..no prawda"....bzdura!!!
piszesz ze Ci na mysl przyszlo, a nie przyszlo Ci na mysl, ze temat jest o iPAQu z serii 3800?
wiec kogo interesuje w tym przypadku Twoj hx4700?
ja do Ciebie moich postow ani w takim tonie ani takim jezykiem nie pisalem, wiec nie wzniecaj sie tak od razu, bo wtedy to faktycznie moze sie zrobic owe g..no  :wink:
jesli chodzi o ten reset to w dalszym ciagu wiem co mowie

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 12, 2006, 17:39:51 »
...piszesz ze Ci na mysl przyszlo, a nie przyszlo Ci na mysl, ze temat jest o iPAQu z serii 3800?
wiec kogo interesuje w tym przypadku Twoj hx4700?

Po pierwsze - jako użytkownik 4700, zadałem pytanie Jakubowi i otrzymałem od Niego satysfakcjonującą mnie odpowiedź. Ty, oczywiście jako "ekspert" wiedzący co mówi, musiałeś wtrącić swoje "trzy grosze".
Skoro więc Twoja wiedza dotyczyła iPAQ-a 3800 (nie odwracaj teraz "kota ogonem"), to trzeba było to zaznaczyć, skoro "wciąłeś" się w moje pytanie. Nadal twierdzę, że jeśli chodzi o 4700, to g...o prawda!
Po drugie - ten wątek, jak też całe Forum, czytają nie tylko użytkownicy iPAQ-ów 3800, więc kogoś to może jednak zainteresować...

ja do Ciebie moich postow ani w takim tonie ani takim jezykiem nie pisalem, wiec nie wzniecaj sie tak od razu, bo wtedy to faktycznie moze sie zrobic owe g..no  :wink:

W jakim tonie??? Użyłem potocznego, bezosobowego zwrotu, dla zaznaczenia, że w tym przypadku, nie masz racji. Wyluzuj kolego tytusthefox, bo to Ty się raczej "wzniecasz" się.

jesli chodzi o ten reset to w dalszym ciagu wiem co mowie

A ja Ci w dalszym ciągu mówię, że skoro nadal uogólniasz, to w przypadku 4700, nie wiesz, co mówisz.
Jeśli chodzi o mój temat w tym wątku - to EOT.
Pozdrawiam Cię i bez urazy.