Producent i model karty wifi hp ipaq 610c/614c!

• 55 Odpowiedzi
  • 4608 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Producent i model karty wifi hp ipaq 610c/614c!
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 20, 2009, 17:40:59 »
lepiej nic nie kombinuj

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 20, 2009, 17:52:55 »
W sdio 86861 Pisze Displayname-Marvell sdio,Group-ndis,imagepath-sdio8686.dll wireless 429496295 tak ma być?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 20, 2009, 18:24:42 »
Marcin a sprawdź w rejestrze tą linię: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\SDIO86861], konkretnie klucz Wireless. Jeśli masz tam wartość 0 to zmień na 1

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 20, 2009, 18:46:07 »
Prubowałem nie działa koles od którego go kupiłeł pojeba....ł coś ostro!!!!!!!!!.Moduł wifi sprawny na bank.Jedyne wyjście to radio rom do wifi tylko gdzie go pobrać?albo wyjeb...ać tego hp przez okno i kupić nowego ze sprawnym wifi!.Ogólnie sprzęt pierwsza klasa ale ten myk z tym wifi nie do ogarnięcia!!!!!!.Potrzebuje to sprawne wifi w pracy ale cóż wystawie go na allegro za 600 zł i po problemie.Szkoda mi go bo naprawde jest w stanie idealnym bateria też długo wytrzymuje ale potrzebuje to wifi.Gdyby był ktoś zainteresowany kupnem to mój gg 570109.Podeśle link do aukcji jak go wystawie i mozna go obejrzeć na zdjęciach.Dzięki wszystkim za pomoc.Ta usterka przerosła mnie PODDAJE SIĘ.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 20, 2009, 18:48:46 »
panuj nad słownictwem i nie ogłaszaj się tu ze sprzedażą bo nie jesteś do tego uprawniony

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 20, 2009, 19:42:50 »
Prubowałem nie działa koles od którego go kupiłeł pojeba....ł coś ostro!!!!!!!!!.Moduł wifi sprawny na bank.Jedyne wyjście to radio rom do wifi tylko gdzie go pobrać?albo wyjeb...ać tego hp przez okno i kupić nowego ze sprawnym wifi!.Ogólnie sprzęt pierwsza klasa ale ten myk z tym wifi nie do ogarnięcia!!!!!!.Potrzebuje to sprawne wifi w pracy ale cóż wystawie go na allegro za 600 zł i po problemie.Szkoda mi go bo naprawde jest w stanie idealnym bateria też długo wytrzymuje ale potrzebuje to wifi.Gdyby był ktoś zainteresowany kupnem to mój gg 570109.Podeśle link do aukcji jak go wystawie i mozna go obejrzeć na zdjęciach.Dzięki wszystkim za pomoc.Ta usterka przerosła mnie PODDAJE SIĘ.

a nie możesz się skontaktować ze sprzedawcą? Musiał wiedzieć co sprzedawał, lub Ty musiałeś wiedzieć co kupowałeś
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 20, 2009, 19:48:36 »
sprzedawcy nie działało więc pchnął grata dalej
nie wiadomo ile już okrążeń ten ipaq zrobił  :grin:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 20, 2009, 19:55:33 »
sprzedawcy nie działało więc pchnął grata dalej
nie wiadomo ile już okrążeń ten ipaq zrobił  :grin:

i ma zrobić kolejne okrążenie poprzez nasze forum? Tylko jeśli ktoś świadomie wie co kupuje...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 20, 2009, 20:01:55 »
przez forum nie zrobi bo kolega jest newbie :)
zresztą kto by kupił tę paść po przeczytaniu tego wątku?

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 20, 2009, 20:31:28 »
UDAŁO SIĘ WIFI DZIAŁA!!! WIELCY FACHOWCY Z TEGO FORUM.SYN MOJEGO KOLEGI KTÓRY MA 14 LAT I KOMPUTERY W MAŁYM PALUSZKU DOGRAŁ RADIO ROM OD WLANU I WSZYSTKO PYKA JAK NALEŻY POWINNIŚCIE SIĘ UCZYĆ OD TAKICH JAK ON.NAJLEPIEJ NAPISAĆ NA FORUM ŻE KARTA WIFI ZEPSUTA A TU NIESPODZIANKA DZIECKO ZAŁATWIŁO PSEUDO FACHOWCÓW.OPERACJA DOGRANIA TRWAŁA 5 MINUT.BĘDE TO FORUM OMIJAŁ Z DALEKA.JESTEŚCIE NAJLEPSI BRAWO.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 20, 2009, 20:35:50 »
To przy zmianie romu nie zmieniles radia?
I nie krzycz.
BTW syn twojego kolegi jest odemnie starszy.. :P
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 20, 2009, 23:29:20 »
UDAŁO SIĘ WIFI DZIAŁA!!! WIELCY FACHOWCY Z TEGO FORUM.SYN MOJEGO KOLEGI KTÓRY MA 14 LAT I KOMPUTERY W MAŁYM PALUSZKU DOGRAŁ RADIO ROM OD WLANU I WSZYSTKO PYKA JAK NALEŻY POWINNIŚCIE SIĘ UCZYĆ OD TAKICH JAK ON.NAJLEPIEJ NAPISAĆ NA FORUM ŻE KARTA WIFI ZEPSUTA A TU NIESPODZIANKA DZIECKO ZAŁATWIŁO PSEUDO FACHOWCÓW.OPERACJA DOGRANIA TRWAŁA 5 MINUT.BĘDE TO FORUM OMIJAŁ Z DALEKA.JESTEŚCIE NAJLEPSI BRAWO.

Ty fachowiec od siedmiu boleści... Ale My na Tym forum przynajmniej wiemy w przeciwieństwie do Ciebie gdzie znaleźć
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\SDIO86861], konkretnie klucz Wireless
 :evil:

W jego przypadku wytarczyło dograć Radio rom do wifi.Może ktoś wie gdzie znajde takie taki radio rom do mojego hp oraz jak się go instaluje?

Pozatym potrafimy też skorzystać z wyszukiwarki, i gdyby Ci choć troszkę się chciało poszukać, a nie czekać na podanie gotowego na talerzu, to jest kilka wątków na temat updatu radia.

I jeszcze jedno... Pokaż mi tu choć jeden przykład, gdzie chociaż jeden user tego forum podaje się za fachowca. To forum tworzą zwykli użytkownicy, którzy starają się sobie pomóc nawzajem. Nikt tu nie jest alfą, bądź omegą i czasem ciężko wymyślić przyczynę, bądź rozwiązanie. Szczerze mówiąc nikt nie będzie sobie żył podcinał i myślę, że nikt też z mostu nie skoczy jak już więcej nie zawitasz na tym forum. Nic nie wniosłeś do niego, a pozostawiłeś tylko kiepskie pierwsze wrażenie. Nie pozdrawiam Cię...

« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 23:30:51 wysłana przez CaSspeR »

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 21, 2009, 17:03:56 »
Witam zbuntowanych i obrarzonych uzytkowników.Wiem że nikt nie jest alfą i omegą ale nikt z was nie nakierował mnie gdzie poszukać te radio romy od wlanu.Najlepiej napisać że karta zepsuta i cześć.Chociaż pytałem sie wam nie jedno krotnie gdzie takie coś moge poszukać kolega na forum też pyta się o ten radio rom nakierujcie chociaz go gdzie ma szukać! :evil:

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 21, 2009, 17:20:38 »
Ja bym zaczął szukać tu
http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=search
ale co ja tam wiem... Jestem tylko zbuntowanym i obrażonym pseudofachowcem...

« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 21, 2009, 20:53:34 »
No panowie pomóżcie koledze!. Napiszcie koledze krok po kroku gdzie ma szukać tego radia jak je pobrać oraz zainstalować!.Ja się pytałem na tym forum z 20 razy o te radio i kazdy twierdził zę to usterka karty.Gdy okazało się że to jednak radio to każdy pisze że wiedział że to radio ale to była sprawa tak prosta że umkneła ich uwadze! No cóż gdybym wiedział co i jak to nie korzystał bym z tego forum zeby uzyskać pomoc!Więc sam chetnie poczytam co i jak się robi i jak się owe radio dogrywa i instaluje tak na wszelki wypadek człowiek całe życie się uczy a wiedzy nigdy nie zawiele.Nic nie daje wiekzej przyjemności jak zrobić coś samemu.Straciłem 50 zł za wgranie tego radia a mogłem je przeznaczyć na kabure do mojego palma.Takze czekam za opisem co i jak z tym radiem się robi. :ok:

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 21, 2009, 21:36:31 »
Jako, że urzadzenie jest z HP, to jak już się koledze nie chce na tym forum szukać to tam sie może udać i znaleźć coś takiego
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=pl&cc=pl&prodTypeId=215348&prodSeriesId=3544358&prodNameId=3544382&swEnvOID=4014&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=hh-71297-1

« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 22, 2009, 01:26:12 »
Panie Marcinie.. a co w tym zlego ze stracil pan 50 zl? moze w koncu my polacy nauczymy placic sie za uslugi i damy zarobic innym? pan tez przeciez gdzies pracuje i zarabia pan pieniazki.. tak samo osobie ktora panu naprawila ten problem (newet jesli miala 14 lat) nlezy sie wynagrodzenie... tymbardziej ze popana wypowiedziach zauwazylem ze jestpan zupelnie zielony w te klocki... i raczej kiepskim pomyslem jest wyzywanie sie za to na uzytkownikach forum... a co do radio romow prosze sobie w wyszukiwarce wpisac "radio" i znajdzie pan odpowiedz na wszystkie pana nurtujace pytania.

« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 22, 2009, 11:54:22 »
To że straciłem te 50 zł oczywiście nic się nie stało dobrze zarabiam więc nie narzekam.Oczywiście że szukałem w wyszukiwarce wszystkich mozliwych sposobów aby samemu usunąć usterke ale niestety nic nie znalazłem.Więc dałem posta na to forum.Szpeców odezwało sie pełno i wszysty zgodnie twierdzili ze karta wifi zepsuta ja obstawiałem przyswoim że brakuje tych sterów do niej.Sprzedający informował mnie o tym że przy zmianie windy dopiero zaczęły się problemy a wielcy mistrzowie tego forum twierdzili że to nie możliwe.A jednak możliwe i w dalszym ciągu nikt nie pomugł innemu użytkownikowi naprawadzająć go na stronę w necie lub jakąś informacje jak się to robi więc odpowiedzcie na pytanie kto tu jest ZIELONY?!

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 22, 2009, 12:07:01 »
Mimo wszystko Ty, bo gdybys sie znal to bys to sam rozwiazal :P A jak widzisz wszyscy probowali Ci pomoc, ale nie zawsze ktos wpadnie na wlasciwe rozwiazanie. Proponuje zamknac ten temat, bo do niczego innego nie dojdziemy.
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 22, 2009, 12:45:56 »
Napisanie 150 razy że karta zepsuta to uważasz za pomoc?Dobre sobie wiedziałem co może być usterką ale w wyszukiwarce na ten temat jest bardzo niewiele same ogolniki które nigdzie nie prowadzą!Niewierzysz to sam sprawdz!a póżniej pisz!.Że nic nie zrobiłem to mój 8 palmtop więc zielona może być trawa nie ja! Wiedziałem że to na bank te radio romy a wy uparcie że to nie możliwe.Zieloni jesteście wy.Potraficie tylko napisać jak zainstalować Wormsy albo Auto mape przy czymś poważniejszym najlepiej napisać że to usterka fizyczna i gitara.Tak pomagać to ja też moge bez problemu. :evil:

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 22, 2009, 12:49:22 »
Skoro byles taki pewny ze to radio to czemu go nie zmieniles? Przeciez nawet jak ktos tego nie napisal mozesz to zrobic skoro tak przypuszczales. I zanim napiszesz ze nikt na tym forum nic nie umie, policz sobie ile jest tematow w ktorych forumowicze skutecznie pomogli i porownaj z tymi w ktorych im sie to nie udalo...

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 22, 2009, 14:12:18 »
To że straciłem te 50 zł oczywiście nic się nie stało dobrze zarabiam więc nie narzekam.

Ktoś tu mi się wydaje musiał sie dowartościować... Pozatym za jedną z tych rewelacyjnych wypłat kup słownik ortograficzny, boś stary chłop, a błędy walisz jak małe dziecko. Wiem, wiem, pewnie masz "dysleksję".

Pozatym popieram kolegę Bacao, zamknąć temat bo i tak nic nie wnosi wartościowego, a jak się marcin12345  chce gdzieś powyżalać jaki ten świat niesprawiedliwy i jak się wszyscy na niego uwzięli to niech napisze na forum Bravo. Tam napewno znajdzie pocieszycieli na swoim poziomie.

A jednak możliwe i w dalszym ciągu nikt nie pomugł innemu użytkownikowi naprawadzająć go na stronę w necie...

Hmm, do słownika proponuje dokupić jeszcze okulary:

Jako, że urzadzenie jest z HP, to jak już się koledze nie chce na tym forum szukać to tam sie może udać i znaleźć coś takiego
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=pl&cc=pl&prodTypeId=215348&prodSeriesId=3544358&prodNameId=3544382&swEnvOID=4014&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=hh-71297-1

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 22, 2009, 14:46:37 »
Napisanie 150 razy że karta zepsuta to uważasz za pomoc?Dobre sobie wiedziałem co może być usterką ale w wyszukiwarce na ten temat jest bardzo niewiele same ogolniki które nigdzie nie prowadzą!Niewierzysz to sam sprawdz!a póżniej pisz!.Że nic nie zrobiłem to mój 8 palmtop więc zielona może być trawa nie ja! Wiedziałem że to na bank te radio romy a wy uparcie że to nie możliwe.Zieloni jesteście wy.Potraficie tylko napisać jak zainstalować Wormsy albo Auto mape przy czymś poważniejszym najlepiej napisać że to usterka fizyczna i gitara.Tak pomagać to ja też moge bez problemu. :evil:

rozumiem Twoją frustrację. 50 PLN to kawał pieniędzy. Za brak wiedzy i brak chęci jej nabycia się płaci. I tak tanio się udało. A Twoje oskarżenia o braku fachowości tego forum są adekwatne do Twojej znajomości języka polskiego...

Jeśli chcesz się dalej wyżalić to polecam forum onet.pl lub temu podobne.
OET.

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 22, 2009, 15:26:13 »
Kolego Marcinie.... a jednak mnie sie udalo znalzec post na temat zmiany radio FW na tym forum poprzez przycisk szukaj... wpisalem w specjalnie do tego przeznaczonym miejscu slowo "radio" ot i UDALO SIE!!:) sa nawet linki do sciagniecia odpowiedniego softu:)... to moze powinienes wogole zaczac od lektury " jak uzywac wyszukiwarek"? psvzrobilem to jakies 30 sek temu zeby nie bylo ze rzucam slowa na wiatr :) pozdrawiam netavx...

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 23, 2009, 10:12:59 »
Moja Ortografia jest tak DOBRA jak WASZA WIEDZA O PALMTOPACH!!!! :evil:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:33:29 »
Moja Ortografia jest tak DOBRA jak WASZA WIEDZA O PALMTOPACH!!!! :evil:

oczywiście. Jako ekspert Twoja ocena wiążąca :P

temat zamykam.