Niepokojący problem z hp 614c

• 100 Odpowiedzi
  • 14754 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Odp: Niepokojący problem z hp 614c
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 29, 2009, 18:36:09 »
W formie przez internet nie mam pojęcia, bo z tego co wyczytałem to jest tylko możliwość wysłania jakiegoś formularza zgłoszeniowego ale tylko po angielsku. Dlatego proponowałbym Ci zadzwonienie pod numer (22) 5 666 000. Tam Ci automat powie, że rozmowa może być nagrywana bla bla bla, potem każe Ci wybrać 1 albo 2 w zależności z jakim sprzętem dzwonisz (tam Ci wszystko powie) i potem zostaniesz przełączony do konsultanta, któremu mówisz co się stało i on połączy Cię z odpowiednią osobą, która wypisze zlecenie. Przygotuj sobie odrazu numer seryjny urządzenia bo napewno Cię będą o to pytać.

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 29, 2009, 18:54:08 »
Witam 

Panowie   baterie  od  614 - ek zostaly  poprostu wycofane  poniewaz sa wadliwe - pracuje  w  punkcie przyjec HP  i wiem to z pewnego zrodla  jesli chcecie  kupic  nowe baterie  prosze bardzo ( prawdopodobnie u dystrybutorow znajduja sie jeszcze  jakies "zapasy")   ale  moze sie okazac  ze sa  ze starej partii  i wada moze w nich takze sie znajdowac  ...

..pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2009, 18:56:17 wysłana przez tranzystor »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:02:03 »
Hehe nie mogłeś tego 2 godziny temu napisać :P Tak czy siak zawsze jest na baterię gwarancja i jeśli znowu zacznie sprawiać problemy się odeśle i dostanie się z nowej partii :) :ok:

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:05:08 »
Sorki 

Ale dopiero dzis  sie natkknolem na ten temat - tez wiele urzadzen z tej serii przeszlo przez  moje rece  i serwis centralny  przeslal nam info na temat wlasnie tego  problemu  wystepujacego z tymi urzadzeniami  :ohreally:

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:08:21 »
Nie no luzik, nie mam żalu :) Zartowałem sobie. Swoją drogą promowac sprzęt jako linię biznesową i zaliczyć taka wtopę z bateriami to niezła lipa. Pewnie i tak wszystko zwalą na kryzys :P

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:13:16 »
...Jak pewne  wiesz  HP projektuje natomiast kto inny produkuje   tak bylo jest i bedzie   :P wiec wine  zgonic mozna na kogokolwiek  .... zreszta teraz wszystko  jest  "na chwile"  ale to juz inna sprawa

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:36:03 »
A no niestety masz rację z tym na chwilę :( Dopóki nie kupiłem telewizora LCD miałem chyba z 10'cio albo i więcej letni telewizor Philipsa z "dupą" i przez cały ten czas jedyna rzecz, która się zepsuła to był pilot (nie działał guzik od przyciszania i przeskakiwania na wyższy program). A teraz... Szkoda słów. No nic nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem bo to nie czas i miejsce.

Żeby nie robic offtopicu czy do kogoś konsultant z HP dzwonił i zaproponował zwrot kasy za zakupioną samemu baterię??

PS. Sebakrk jakbyś mógł sprawdzić to o co wcześniej prosiłem z tym wykrywaniem karty SIM bez baterii :)

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:51:03 »
jako takiego zwrotu to raczej nie ma   chyba  ze  zwrocisz go do miejsca zakaupu .... natomiast jesli by sie bateria okazala uszkodzona  toniestety czeka cie  RMA w HP   i oczywiscie wymiana baterii  ....

ps. mozesz miec  problem  ze zgloszeniem samej baterii jako odrebnego zakupu  - reklamacja moze trwac dluzej poniewaz prawdopodobnie na ten towar  "konsumencki" nie nadadza ci RMA (numeru) co totalnie spowolni proces reklamacyjny do nawet 28dni  ...

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 29, 2009, 20:09:35 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=128147.msg973801#msg973801 tutaj jest mój post sprzed kilku godzin na ten temat. Rano zadzwonilem do HP i kazano mi napisać meila z reklamacja i kilka godzin temu zadzwoniła konsultantka z informacją, że mam sam kupic baterię, a HP zwróci mi kasę. Podejrzewam, że jest coraz więcej rozwścieczonych klientów w podobnej sytuacji i HP próbuje jakoś wyjść z twarzą. Ale to tylko moje przypuszczenia. Swoją drogą sami sobie szkodzą, bo gdyby mi podczas rozmowy powiedziała konsultantka, że powodem braku baterii jest ich wada fabryczna, to siedziałbym cicho i czekałbym do lipca na baterię. A tak to niepotrzebne nerwy, podniesiony ton i teo typu rzeczy :(

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 30, 2009, 17:40:59 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=128147.msg973801#msg973801 tutaj jest mój post sprzed kilku godzin na ten temat. Rano zadzwonilem do HP i kazano mi napisać meila z reklamacja i kilka godzin temu zadzwoniła konsultantka z informacją, że mam sam kupic baterię, a HP zwróci mi kasę. Podejrzewam, że jest coraz więcej rozwścieczonych klientów w podobnej sytuacji i HP próbuje jakoś wyjść z twarzą. Ale to tylko moje przypuszczenia. Swoją drogą sami sobie szkodzą, bo gdyby mi podczas rozmowy powiedziała konsultantka, że powodem braku baterii jest ich wada fabryczna, to siedziałbym cicho i czekałbym do lipca na baterię. A tak to niepotrzebne nerwy, podniesiony ton i teo typu rzeczy :(

Sprawdziłem :)
Generalnie wygląda to tak HP-ek się nie uruchamia, tzn pojawia się niebieskie logo hp WM się nie uruchamia miga dioda na zielono-pomarańczowa
pozdrawiam
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 30, 2009, 23:20:40 »
Dzięki za sprawdzenie. U mnie się uruchamia, nawet Automapa działa ale nie wykrywa karty SIM. No nic, w poniedziałek dojdzie do mnie bateria i zobaczymy jak to będzie wszystko działać. Pozdrawiam i życzę miłego długiego weekendu :)

*

Offline blu84

• **
  • 187
  • Sprzęt: SE Z520i  :mrgreen:,N900, MDA-PRO, Asus P565
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 04, 2009, 20:39:49 »
CaSspeR , bateria już doszła?

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 04, 2009, 20:43:16 »
Dzisiaj po 12 już miałem :) Jutro będę uruchamiał procedurę odzyskania kasy. Jeżeli zamawiałeś w palmtopy.pl to nie musisz sie martwić o oryginalność baterii, bo wszystko jest OK :)

*

Offline blu84

• **
  • 187
  • Sprzęt: SE Z520i  :mrgreen:,N900, MDA-PRO, Asus P565
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 04, 2009, 22:09:49 »
Właśnie na dniach będę zamawiał, dzięki, gdybyś mógł to daj znać jak z tym odzyskiwaniem pieniędzy, pzdr. :D

« Odpowiedź #74 dnia: Maj 11, 2009, 23:29:33 »
Panowie a ja mam taki problem.. na 2 softa(6.1 i 6.5) przy roznych stanach bateri (od 70 do 30%) telefon zachowuje sie mianowicie tak: mam wlaczony odtwarzacz mp3 + sluchawki na bluetooth+mobile gadu + przegladam www.. powiedzmy a skyfire lub na ie... po 4 - 5 minutach takiego dziala tel padapoprostu wylacza sie.. tak dzieje sie coraz czesciej generalnie uzywam roznych aplikacji do muzyki i roznych aplikacji do przegladania netu i nic :( na wm6.1 to samo co i na wm6.5) czy to tez wada pod serwis ?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #75 dnia: Maj 11, 2009, 23:42:20 »
gdyby to było przy 30% aku to jeszce by przeszło, ale przy 70%... to już nie wygląda najlepiej. Czy świeżo po HR też tak masz?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #76 dnia: Maj 12, 2009, 00:22:25 »
tak tak.. najpierw swiezo po hr na 6.1 a pozniej na 6.5 probowalem . d..pa;/ pewnie czeka mnie tez walka z bateria ;/ generalnie ten telefon zaczyna sie juz wylaczac kiedy chce ;/ a bateria wytrzymuje mniej niz 12 h
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 00:28:40 wysłana przez netavx »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #77 dnia: Maj 12, 2009, 07:04:16 »
no to na gwarancje z nim
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #78 dnia: Maj 12, 2009, 09:50:06 »
Już mnie ten HP irytuje na maksa. Niedługo chyba zacznę kupować cokolwiek nie na podstawie parametrów urządzenia ale na podstawie jakości serwisu. Ucieszyłem sie jak Nam HP poszło na rękę i kazalo zamówić samemu baterie. Kasa miała być szybciutko przelana na Nasze konta i koniec bajki. Jednak okazuje się, że ta bajka ma dopisywane cały czas nowe rozdziały. Najpierw miało być, że kupię baterię, wyślę im rachunek i mam kasę na koncie. Teraz się okazało, że tak: miałem wysłać rachunek w postaci skanu albo faksu do serwisu we Francji (tak mnie poinformowała konsultantka), jednak doszliśmy do porozumienia, że mogę też wysłać na meila dobrej jakości zdjęcie, na którym będzie wszystko widoczne. Tak też zrobiłem. Wczoraj jednak konsultantka zadzwoniła, że mam jednak wysłać rachunek oryginalny listem poleconym do Warszawy, tam sporządzą jakąś umowę i mi ją odeślą, ja ją podpiszę i odeślę im, a oni do 30 dni wyślą mi kasę. Czy naprawdę potrzeba aż takiej biurokracji dla odesłania mi 169zł ? Przecież to jest paranoja. 15zł za kuriera od baterii mi nie zwrócą, wczoraj za polecony zapłacilem 3,80zł, teraz będę musiał im odesłać umowę, czyli kolejne 3,80zł, do tego doliczyć koszty rozmów telefonicznych przy zgłaszaniu usterek... Niedługo sie okaże, że mogłem sobie po cichu samemu kupić baterię i by mnie taniej wyszło...

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #79 dnia: Maj 12, 2009, 10:22:29 »
Czyli dobrze że sobie kupiłem zamiennik jednak :)

A możesz powiedzieć do ilu % ci się teraz rozładowuje bateria zanim padnie ?
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #80 dnia: Maj 12, 2009, 13:16:23 »
Kilka dni temu zapomniałem wieczorem naładować i na drugi dzień jak wróciłem do domu to miałem 4% i jeszcze się nie wyłączył, tak więc wygląda, że jest ok. Przynajmniej narazie.

« Odpowiedź #81 dnia: Maj 13, 2009, 16:49:42 »
no ja wlasnie jestem po telefonie do hp:> co sie okazalo... sami na wejsciu zaproponowali mi wymiane na nowy ... to jest ok.. gdy zaczalem stekac na baterie .. pan stwierdzil ze jak przysla mi nowego to wtedy mam sprawdzic jak faktycznie wyglada problem z bateria i dopiero wtedy z tym walczyc .. a i co zabawne...  koles ktory spisywal moje dane zaznaczyl mi zebym nie pakowal go w roginalne pudelko tylko w jakiestam :P bo moze do mnie moje wlasne nie wrocic.. no wiec ok... jutro czekam na kuriera:) i zobaczymy jak to bedzie:)

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #82 dnia: Maj 13, 2009, 17:27:21 »
Widzisz, mnie niestety nie poinformowali o tym i niestety starciłem oryginalne pudełko.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #83 dnia: Maj 14, 2009, 17:01:23 »
Właśnie dostałem baterię, czyżby koniec problemu ?
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #84 dnia: Maj 14, 2009, 21:03:43 »
A ja czekam na zwrot pieniędzy dalej za tą baterię, którą mi kazali kupić. A ta bateria, którą dostałeś różni się od tej, którą miałeś wcześniej? Chodzi mi o to, czy przysłali Ci już z nowej partii poprawionych baterii, czy jeszcze ze starych zapasów??

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #85 dnia: Maj 15, 2009, 09:12:09 »
Generalnie żadnych większych różnic nie zauważyłem , bateria mam datę produkcji 20.01.2009 i z tyłu ma sticker Replace with HP Spare SPS P/N: 461407-001
Więc wychodzi na to że to stara seria
A i wysłali mi pocztą, a nie kurierem

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 20:20:43 wysłana przez Sebakrk »
sebakrk

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #86 dnia: Maj 16, 2009, 14:05:55 »
Panowie to jest jakiś dramat z tą baterią w HP-eku
Dostałem baterię nową przedwczoraj, wczoraj naładowałem ją na maksa (fakt nie ładowarką tylko przez usb), odłączyłem od zasilania o godzinie 15 wykonałem może 3 telefony  nie używałem GPS-u wifi i bluetooth wyłączone. sprawdzałem ok godziny 22 stan naładowania był ok 70% więc całkiem przyzwoicie. Rano o godzinie 7 20 chce sprawdzić jak tam stan baterii wciskam przycisk power a tu niebieski ekran i telefonik próbuje się uruchomić czyli standardowo bateria rozładowana, myślę sobie nic to może podładuję ładowarką sieciową bo przez usb to takie trochę nie pełne ładowanie wsadziłem do ładowarki na 3 godziny niby się naładował  wysłałem smsa pogadałem trochę przez telefon i zostawiłem telefon.
Po 20 minutach chciałem zadzwonić i nie mogę uruchomić telefonu, wciskanie klawisza power nic nie daje musiałem wyciągnąć baterię, stan naładowania baterii 93%.

Na nieoryginalnej baterii takie rzeczy się nie dzieją, więc wygląda na to że albo coś jest nie tak z tymi bateriami, albo może dostałem jakąś inną używkę którą ktoś odesłał wcześniej.
Fakt jest taki że jestem trochę zmęczony przepychankami z HP i w zasadzie nie wiem co zrobić czy walczyć dalej czy odpuścić i dać sobie spokój i poszukać jakiegoś bardziej stabilnego urządzenia
Pozdrawiam 
sebakrk

« Odpowiedź #87 dnia: Maj 16, 2009, 14:22:27 »
no to ja juz sie obje w takim razie o siebie tez kolego... ps pytanie.. gdzie  moge sprawdzic jak daleko zaszla procedura mojego zgloszenia serwisowego..? tzn konkretnieczy urzadzenie juz dotarlo itp(po numerze  zgloszenia) ?

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #88 dnia: Maj 16, 2009, 15:51:56 »
Możesz zadzwonić do HP i podać im numer zgłoszenia i powinni Ci powiedzieć co się teraz dzieje w Twojej sprawie. Możesz też wejść na http://www.dhl.com.pl/publish/pl/pl.high.html i tam wpisać numer listu przewozowego (masz go na tej kartce, którą zostawił Ci kurier) i zobaczyć czy dotarła już do Venrey.

« Odpowiedź #89 dnia: Maj 16, 2009, 16:01:40 »
tia tyle ze moja paczka zostala wyslana ups'em
:PP