Niepokojący problem z hp 614c

• 100 Odpowiedzi
  • 14745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Niepokojący problem z hp 614c rozwiązany
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 12, 2009, 16:32:25 »
Problem okazał się bardziej prozaiczny niż początkowo sądziłem, Problemem okazała się wadliwa bateria
Po zakupie nowej wszystko jest ok rozładowuje się do 10% bardzo ładnie
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Odp: Niepokojący problem z hp 614c
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 18, 2009, 23:01:46 »
Jak mi około dwa tygodnie temu przysłali z naprawy gwarancyjnej nową 614'kę było wszystko ok. W tej chwili identycznie jak u kolegi Sebakrk telefon się wiesza i wyłącza przy 55% baterii. Na modelu wysłanym do naprawy tego nie było i objawia sie to dopiero na tym nowym. W poniedziałek dzwonię do HP i powiem jak sprawa wygląda. Jeżeli to faktycznie problem baterii, to czy ktoś się orientuje, ile HP daje gwarancji na baterię??

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 19, 2009, 09:25:28 »
Standardowo na baterię producenci dają pół roku, ale jak rozglądałem się za baterią u jednego z dystrybutorów przy baterii oryginalnej hp Litowo-Polimerowej było napisane 12 miesięcy
Niemniej jednak HP to dziwna firma, większość firm daje gwarancję 24 miesiące dla użytkownika prywatnego a HP na 614 daj rok twierdząc że to urządzenie biznesowe i koniec chcesz mieć dłuższą płać :(
Wiec niewątpliwie  trzeba by to sprawdzić.
Mam prośbę jakbyś się dowiedział jak z tą baterią daj znać
pozdrawiam   
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 19, 2009, 15:21:05 »
Dzięki za info. Jutro zadzwonię i dam znać co i jak.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 21, 2009, 13:06:10 »
Dowiedziałem się gwarancja na baterię wynosi 12 miesięcy
właśnie leci do mnie nowa :)
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 21, 2009, 14:58:32 »
Hehe ubiegłeś mnie. Dziś dzwoniłem i mam podobną sytuację jak Ty. Przy czym podczas rozmowy konsultant najpierw coś wymyślił o przesłaniu im spowrotem telefonu, jednakże po chwili postanowił wymienić mi tylko baterię. A czy Tobie kazali odsyłać im tą uszkodzoną??

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 21, 2009, 15:08:27 »
Koleś z którym rozmawiałem zgłaszając usterkę powiedział że nie jest to konieczne, natomiast pani która zbierała dane do wysyłki powiedziała że jak dostane nową to mam odesłać starą,  bajzel mają niesamowity :)
pozdrawiam
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 21, 2009, 15:44:57 »
Aha. A mnie odrazu kazał odesłać baterię jak tylko dostanę nową. Czyli chyba ilu konsultantów to tyle różnych procedur :(

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:32:33 »
Aha. A mnie odrazu kazał odesłać baterię jak tylko dostanę nową. Czyli chyba ilu konsultantów to tyle różnych procedur :(

Dostałeś już baterie ?
Jeśli nie mam dla ciebie 2 wiadomości 1 złą drugą dobrą :).
Zła jest taka że dostałem informację że baterii nie dostaniemy aż co najmniej do czerwca :(
Dobra jest taka że jako rekompensatę przedłużają gwarancję na całe urządzenie o 3 miesiące
pozdrawiam
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:31:42 »
Sprawdź skrzynkę, bo Ci tam wcześniej pisałem właśnie o tym :) Tylko co mi po tym, że przedłużą gwarancję, skoro moja 614'ka leży na półce bo nie nadaje się do użytku, gdyż wyłącza się kiedy chce. Czekanie na baterię ponad 2 miesiące mi się wogóle nie uśmiecha i jutro zadzwonie do HP i niech wymyślą co z tym fantem zrobić wcześniej. To jest jakaś kpina, żeby reklamować telefon jako biznesowy, a potem nie mieć do niego części zamiennych. Zaczynam zmieniać zdanie o HP w tym momencie.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:53:44 »
Sprawdziłem :)

Fakt faktem przegięcie, ja się tak nie uniosłem bo kupiłem sobie zamiennik wcześniej myśląc że nie mam gwarancji na baterię już.
ale tak się zastanawiam czy nie jest to podstawa do zwrotu kasy za telefon
tylko ja go kupiłem od osoby trzeciej wiec szanse są mniejsze
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:00:11 »
Właśnie nie wiem jak z tym jest. Ja kupowałem na http://www.notebooki.pl/ i właśnie się zastanawiam, czy zwrotu pieniedzy mam rządać od HP czy od sklepu. Może ktoś doradzić coś w tym temacie?

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 29, 2009, 09:20:10 »
Jestem właśnie po dość burzliwej wymianie zdań z Panią z działu reklamacji HP i też podobnie jak koledzy Sebakrk i blu84 w przysłowiowej du..ie. Nie mają baterii na stanie i trzeba czekać do końca czerwca. Oczywiście ta sama śpiewka, że przedłużymy gwarancję i bla bla bla. Na pytania: z czego mam do tego czasu dzwonić, czy HP pokryje opłatę za 2 miesiące abonamentu telefonicznego, którego nie wykorzystam, bo nie mam z czego, czy mogą mi zapewnić telefon zastępczy konsultantka odpowiedziała, że nie mogą w tej sprawie nic zrobić. Kiedy poprosiłem o rozmowę z jakimś kierownikiem albo kimś innym oczywiście dostałem odpowiedź, że kierownik nie odbiera telefonów, na pytanie więc co w takim razie robi kierownik otrzymałem wyuczoną i opanowaną do perfekcji przez Panią konsultantkę odpowiedź : Nic nie możemy więcej w tej sprawie zrobić i mogę sobie napisać meila z reklamacją. Wydaje mi się, że będzie się trzeba przejść do Rzecznika Praw Konsumenta i przedyskutować z Nim, jakie w tej chwili mamy pole manewru. Dla jest śmieszną sytuacją sprzedawanie telefonu pod szyldem BIZNESOWY, a potem kazać użytkownikowi czekać ponad 60 dni na baterię. To po prostu kpina.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 29, 2009, 09:52:43 »
Dlatego nie lubię HP niby poważna firma ale jeśli chodzi o gwarancję zawszę są problemy
pomijam już fakt ze dają 12 miesięcy na urządzenia dla użytkownika prywatnego, co chyba też nie jest do końca zgodne z jakimiś tam przepisami UE

sebakrk

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 29, 2009, 10:10:17 »
kurcze, przechodziłem to samo, wiec dzisiaj wole trzymać 614 w ładowarce nawet jak jest w połowie naładowane. Niestety HP nie traktuje dobrze klientów w Polsce, muszę to z przykrością potwierdzić. A szkoda, bo urządzenia są naprawdę fajne...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 29, 2009, 12:44:34 »
Najgorsze jest to, że jeszcze wczoraj chciałem żądać zwrotu pieniędzy, jednakże pojawily se 2 problemy:
1. W tej chwili jest to jedyny palmtop, który odpowiada mi stylistycznie;
2. Gdy ja go kupowałem, płaciłem za niego 1350zł, w tej chwili najtańsza oferta na skąpcu wynosi 1770zł, więc nawet jak oddadzą kasę to i tak bym kupił pewnie takiego samego, przy czym musiałbym jeszcze dopłacić 400zł :(

PS. Mam prośbę. Czy ktoś kto ma 614'kę mógłby dla mnie sprawdzić jedną rzecz?? Czy też tak macie, że gdy wyjmiecie baterię i podepniecie 614'kę do prądu i włączycie, to nie wykrywa Wam karty SIM?

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 29, 2009, 12:52:48 »
Najgorsze jest to, że jeszcze wczoraj chciałem żądać zwrotu pieniędzy, jednakże pojawily se 2 problemy:
2. Gdy ja go kupowałem, płaciłem za niego 1350zł, w tej chwili najtańsza oferta na skąpcu wynosi 1770zł, więc nawet jak oddadzą kasę to i tak bym kupił pewnie takiego samego, przy czym musiałbym jeszcze dopłacić 400zł :(

PS. Mam prośbę. Czy ktoś kto ma 614'kę mógłby dla mnie sprawdzić jedną rzecz?? Czy też tak macie, że gdy wyjmiecie baterię i podepniecie 614'kę do prądu i włączycie, to nie wykrywa Wam karty SIM?

że bez baterii ?
to mi się w ogóle nie uruchamia świeci dioda na czerwono i zielono
sebakrk

*

Offline blu84

• **
  • 187
  • Sprzęt: SE Z520i  :mrgreen:,N900, MDA-PRO, Asus P565
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 29, 2009, 12:57:34 »
Zenada, oni bez łaski powinni przedłużyć okres gwarancji o CONAJMNIEJ 3 m-ce a nie o 3 m-ce,. Co mi z przedłużenia gw. jak i tak przez 3-mce nie będę mógł używać pocketa (do serwisu wysłany 1 kwietnia, obecnie wszystko jest do odbioru prócz baterii) ??? Głupota i debilizm, ja nie jestem w stanie pojąć jak oni (HP) mogą nie mieć zamiennych baterii na stanie? Może ktoś mnie oświeci co może być przyczyną? Może tylko ipaq'i są w taki a nie inny sposób traktowane w tej pożal się Boże firmie?

Wpiszcie sobie w google :  reklamacja hp   i zobaczycie jak ludzie opisują ich na forach internetowych. Gdybym wiedział, że takie będą problemy to bym z kręgu moich zainteresowań przed zakupem wykreślił HP. Jak kupowałem 5 m-cy temu to nie było takich problemów.

W/g mnie kupowanie jakiejkolwiek rzeczy bez serwisu na miejscu (czyt. w Polsce) jest błędem.  Człowiek uczy się na błędach.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2009, 13:02:19 wysłana przez blu84 »

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:00:42 »

że bez baterii ?
to mi się w ogóle nie uruchamia świeci dioda na czerwono i zielono

Pewnie próbujesz włączać podpiętego do USB? U mnie tak też nie działa i dopiero jak podpinam tą dołączoną do 614'ki wtyczką do prądu to się włącza, tylko nie wykrywa karty SIM.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:05:54 »
oj to w domu dopiero sprawdzę
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:15:36 »
Ok dzięki wielkie za zainteresowanie :)

Pozdrawiam

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:32:46 »
Zenada, oni bez łaski powinni przedłużyć okres gwarancji o CONAJMNIEJ 3 m-ce a nie o 3 m-ce,. Co mi z przedłużenia gw. jak i tak przez 3-mce nie będę mógł używać pocketa (do serwisu wysłany 1 kwietnia, obecnie wszystko jest do odbioru prócz baterii) ??? Głupota i debilizm, ja nie jestem w stanie pojąć jak oni (HP) mogą nie mieć zamiennych baterii na stanie? Może ktoś mnie oświeci co może być przyczyną? Może tylko ipaq'i są w taki a nie inny sposób traktowane w tej pożal się Boże firmie?

Wpiszcie sobie w google :  reklamacja hp   i zobaczycie jak ludzie opisują ich na forach internetowych. Gdybym wiedział, że takie będą problemy to bym z kręgu moich zainteresowań przed zakupem wykreślił HP. Jak kupowałem 5 m-cy temu to nie było takich problemów.

W/g mnie kupowanie jakiejkolwiek rzeczy bez serwisu na miejscu (czyt. w Polsce) jest błędem.  Człowiek uczy się na błędach.

Tutaj się do końca nie zgodzę, Jest taka firma ACER która jak miała serwis w Polsce to sprzęt trzymali po 4 tygodnie i więcej bo nie miel części
Jak przenieśli serwis do Brna naprawa trwa 3 dni z transportem
Nie zmienia to faktu że sytuacja z bateriami jest niedopuszczalna
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:06:26 »
A więc Panowie jest pewien powiew optymizmu w Naszej sprawie. W odpowiedzi na mojego meila z reklamacją zadzwoniła do mnie w tej chwili konsultantka z HP z informacją, że problem z bateriami jest ogólnoświatowy i nie jest w stanie mi wyjaśnić dlaczego sie tak dzieje, natomiast rozwiązanie problemu znaleźli takie, że mam sobie kupić sam baterię (oryginalną HP) i wysłać im faksem rachunek i oni mi zwrócą kasę. Ktoś wię, gdzie na dzień dzisiajszy można kupić taką oryginalną baterię? :)

*

Offline blu84

• **
  • 187
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:23:24 »
Nareszcie dobre wieści, a z głównej strony HP nie można? Jest jeszcze np. tutaj :

http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Akumulatory/1491-Akumulator_HP_iPAQ_614_-_1590_mAh.html

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:26:57 »
Na głównej stronie HP pisze, że dostepność 2-3 tygodnie. Właśnie w tej chwili zakładam konto na palmtopy.pl i stamtąd będę zamawiał. Mam tylko nadzieję, że jak już zamówię to się HP na mnie nie wypnie, bo cena tej baterii jest powalająca.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:41:11 »
oby się nie wycofali
bo cena masakrująca jest :(
w palmtopy.pl kupowałem sklep jest naprawdę ok tyle tylko ze ja odbierałem osobiście, więc co do wysyłki nie mam doświadczeń
sebakrk

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:44:40 »
W sumie cena baterii 10 zł droższa jak na stronie HP, notabene na której jak wczoraj patrzyłem to dostępność była 2-3 tygodnie, a dziś już jest 3 dni robocze  :shock: Wysyłka DHL'em 15zł. Sebakrk a ta bateria jest napewno oryginalna?? Nie jest to jakaś podróba albo zamiennik?

*

Offline blu84

• **
  • 187
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:50:05 »
Nooo jak ja patrzyłem notabene tez wczoraj ale wieczorem to trzeba było czekać 2-3 dni :). Lepiej zamawiać z oryginalnego sklepu. CaSsper wysyłałeś jakieś skany fakury ? czy tylko pismo napisałeś ?

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 29, 2009, 16:59:31 »
Właśnie wysłałem Ci meila co i jak napisałem. Zadzwoniłem też do palmtopy.pl i powiedziałem o co chodzi i koleś mi powiedział że da sobie rękę uciąć, że mają na stanie oryginalne baterie, gdyż są oficjalnym partnerem firmy HP. Już baterię zamówiłem i w poniedziałek ma być u mnie.

*

Offline siweq

• 34
  • Sprzęt: HP 614c
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 29, 2009, 18:22:50 »
przepraszam, może to głupie pytanie, ale jak zgłosić swój produkt do serwisu HP?
nie jestem w stanie tego znaleźć na ich stronie.
potwierdziłem ważność gwarancji, ale zgłoszenia są tylko dla firm :-/

może ktoś pomóc :-)
Regulamin poczytaj - max 4 linijki !!
iPAQ 614c WM 6.1 21042 manila edition beta 0.6b FW 0.89