niemy ipaq 6515 - proszę o pomoc

• 10 Odpowiedzi
  • 1393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 07, 2005, 20:18:28 »
Witam!!
Mam problem, zakupiłem 6515 w promocji Vobisu i nie było by w tym nic przykrego, gdyby nie dzisiejsze nagłe zamilknięcie palma. Sprawa wygląda następująco: urządzenie dzwoni jeśli dzwonię nań z innego telefonu, odbieram rozmowę i martwa cisza, ja nic nie słyszę i nikt z drugiej strony mnie nie słyszy. Działa tylko i wyłącznie na słuchawkach jakie dostałem z urządzeniem. Dodam jeszcze, że nie działają wogóle same dzieki Ipaqa, ani klawiaturowe, ani powiadomienia, efekt jakby padł głośnik, a z drugiej dzwoni odzywa sie gdy przychodzi połaczenie (czy możliwe jest że to urządznie ma 2q niezależne głośniki???). Wszystkie w/w dzięki są słyszalne po podłączeniu słuchawek. Czy ktoś może ma jakiś pomysł. Nie widzi mi sie oddanie go do serwisu, bo wogóle sprawa jest paradoksalna, a tu przestrzegam przed pochopnym zakupem w takie "wspaniałej" promocji!!! Wyobraźcie sobie że urządzenie Wam padnie i tak: Polkomtel nie serwisuje urządzenia, odsyła do Vobisu, ten umywa ręce i odsyła do HP, ten z koleji ma 3 tygodnie na naprawę, bądź dłużej jeśli trzeba sprowadzić część. Wszystko ok, tylko zgadnijcie kto płaci spory abonament za internet i połaczenia - NIE MAJĄC ŻADNEGO URZĄDZENIA NA CZAS NAPRAWY!!! No właśnie - szczęśliwy posiadacz HP 6515, z kartą SIM w kieszeni.........proszę o pomoc , jeśłi macie jakiś pomysł na to milczenie (profile użytkownika sprawdziłem, tam jest ok!)

Pozdrawiam Sylwek

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2005, 20:30:15 »
Sprobuj zrobic backup, a nastepnie twardy reset. Jesli po tym nadal PDA nie bedzie poprawnie funkcjonowal to nie pozostaje nic jak oddanie go do serwisu.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2005, 20:33:55 »
Hm.....ok  backup moge machnąc na SD, ale powiedz mi jeszcze jak zrobić twardy reset, nie wspominając o czekaniu aż bateria się sama w tym ustrojstwie rozładuje sie na amen....... (dzieki za radę, mam nadzieję ze to cholerstwo ruszy)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2005, 20:40:26 »
Przytrzymaj przycisk POWER i zrob reset rysikiem.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2005, 20:48:58 »
dzieki za info....zrobiłem......no i czeka mnie serwis HP i mała wojenka, oh juz żałuję że sie skusiłem znowu na HP.

*

Offline justynd

• *
  • 79
    • http://berenika.wordpress.com
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2005, 20:51:32 »
Dokladnie to samo dzieje sie z moim  6515. Juz dwa razy  zdarzylo sie cos podobnego. Radzilem sobie po prostu "chamsko" wyciagajac baterie, jak kiedys w laptopach. Ups, czyzby ten  Ipaq nie byl najlepszej jakosci?
Obecnie : Galaxy S + Navi Expert. Wczesniej: SE C 902 + Navi Expert;Ipaq 214 + Qstarz Solar Traveller (MTK chip)+AutoMapa;Ipaq 6515 + Qstarz Solar Traveller + MapaMap;PND: Route 66 Europa. Calkiem przyzwoita aplikacja na Europe

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2005, 21:08:02 »
Mam tego ipaqa od tygodnia. Na razie sprawuje się wyśmienicie. Nie miałem takich problemów o ktorych piszecie. I mam nadzieję że nadal tak pozostanie.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 07, 2005, 21:09:27 »
kurde, a na długo wyciągałeś te baterie, może u mnie poskutkuje, ale ile mam czekac?????????

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 07, 2005, 21:18:29 »
Jesli ma to cos dac to wystarczy ja wyciagnac na sekunde.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 07, 2005, 22:20:18 »
Gwarantem jest SPRZEDAWCA tzn Vobis a nie HP i to on odpowiada za wszystko. Polecam wizytę w biurze rzecznika praw konsumenta. On wyjaśni jakie pismo należy zostawić u sprzedawcy i na jakie ustawy się powołać. Z tego co mi wiadomo jeżeli towar nie będzie naprawiony po 14 dniach sprzedawca musi wydać nowy (zresztą już piwrwsza awaria upoważnie do ŻĄDANIA wymiany na nowy lub zwrotu pieniędzy). W ten sposób zakończyły się boje z firmą Ariston (uszkodzona lodówka) Serwis olewał mnię przez miesiąc a po wizycie u sprzedawcy wypełnieniu dokumentów następnego dnia zapadła decyzja o wymianie na nową.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 08, 2005, 15:17:38 »
Miałem ten sam problem z tym modelem HP, co kolega sly projekt.
Trzymali mi go w serwisie HP w Warszawie - 29 dni! i po mojej interwencji pisemnej dopiero raczyli łaskawie oddać, a to nie pierwsza ich wpadka z terminem naprawy w moim przypadku.
Wymienili płytę główną, i do tego czasu strasznie często się wiesza. 