Witam szanownych forumowiczow i wlascicieli wspanialych urzadzen jakimi sa niewatpliwie urzadzenia PDA. Otoz sam, nie tak dawno bo okolo dwa tygodnie temu stalem sie posiadaczem pocket pc firmy HP oznaczony symbolem rw6815. Moze najpierw dla wszystkich zainteresowanych tym modelem podziele sie swoimi odczuciami , ktore zdarzylem nabyc podczas ostatnich dwoch tygodni obcowania z tym IPAQ-iem. Otoz pierwsze wrazenie jakie odnosi sie zaczynajac przygode z danym urzadzeniem - jest doznanie wizualno estetyczne - pod tym wzgledem ow PDA zaspokoil moje oczekiwania. Mimo plastikowej obudowy , odnosi sie wrazenie solidnej,spojnej konstrukcji przy ktorej nawet kolejna plastikowa czesc spelniajaca role oslonki na wyswietlacz LCD nie oddzialywuje niekorzystnie na koncowy efekt wizualny HP. Lekki , jak na palmtopa nie duzy bo wyposazony w mniejszy wyswietlacz z dwoma glosniczki stereo w dolnej czesci obudowy - co na zdrowy rozsadek wogole nie zdaje egzaminu z racji nie wielkiej odleglosci pomiedzy prawym a lewym kanalem - efekt stereo jest wlasciwie niemozliwy do wychwycenia podczas odlsuchiwania nagran zarejestrowanych w tym systemie dzwiekowym. Otwieramy klapke ochronna i zagladamy co oferuje nam to urzadzenie w praktyce.
Spojrzmy na funkcje telefonu - po wykoaniu probnego polaczenia odnioslem wrazenie bardzo dobrej jakosci polaczenia , dzwiek byl bardzo wyrazny i czysty z czego napewno beda zadowoleni ludzie ceniacy sobie komfort podczas przeprowadzania rozmow telefonicznych , ale ... przelanczamy rozmowe na tryb glosnomowiacyi wtym momencie da sie odczuc lekki dyskomfort spowodowany slabsza niz oczekiwalem glosnoscia dzwieku wydobywajacego sie z aparatu. Wysylanie smsow , odbywa sie latwo i przyjemnie korzystajac z osobistych kontaktow do ktorych zasieg mamy miedzyinnymi bezposrednio z pulpitu.
Nie wiem jak ekrany dotykowe w innych urzadzeniach gdyz rw6815 jest pierwszym tego typu akcesoriem w moich rekach , jednak smialo moge powiedziec ze komfort pracy podczas sterowania palcem badz piorem dolaczonym do urzadzenia jest na poziomie moich wyobrazen w tym temacie , co wiecej sprawia mi to nawet przyjemnosc.
Karta wireless wbudowana w urzadzenie . Nie jestem znawca parametrow , wydajnosci itp , ale co nie co z wlasnych doswiadczen moge zawrzec w opisie tego modelu. Otoz podczas gdy laptop ktory posiadam spokojnie wylapuje sieci z ktorymi uzyskuje polaczenie , rw6815 nawet jesli ta siec znajdzie to niekoniecznie sie z nia polaczy pozostajac przy opisie dostepnosci sieci jako AVAILABLE czyli dostepna. Nie oznacza to wcale ze nie polaczymy sie z siecia przy pomocy tego urzadzenia , owszem gdy sygnal jest odpowiednio mocny bezproblemowo nawiazujemy polaczenie .
Z blutoothem nie mialem zadnego problemu pozatym ze nie wiem jak za jego pomoca osiagnac polaczenie z moim komputerem tak by udostepnic PDA polaczenie z internetem.
Z Ird jeszcze nie zdazylem sie zaprzyjaznic

Kamera , wiadomo czego mozna sie spodziewac po tam malej dziurce w tylniej czesci obudowy , zdjecia wygladaja poprawnie i w zasadzie standardowo jak na tego typu urzadzenia.
Bateria .Nie jest to mocny punkt podejrzewam ze nie tylko tego modelu ale i wiekszosci urzadzen z tego typu wyswietlaczem. O niskim poziomie bateri urzadzenie informuje mnie juz po dwoch dniach uzytkowania PDA , czasem szybciej gdy wykonuje na nim dluzsza prace.
NO I MOZE W KONCU MOJ PROBLEM ktory zawarlem w temacie tego postu i ktory oczywiscie zadzialal na niekorzysc tego urzadzenia w moich oczach. Zakupilem na Ebayu karte mini sd 4gb , dla zainteresowanych tematem podaje link do karty ktorej stalem sie posiadaczem
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270145294896i jak sie zapewne domyslacie po wlozeniu tej karty do rw6815 nie stalo sie absolutnie nic. Moja pamiec telefonu nie powiekszyla sie o ani jeden mb a w zakladce MEMORY pisze " Totaj Storage Card Memory - Not installed ".
Zwracam sie z uprzejma prosba do was drodzy forumowiczanie o pomoc w rozwiazaniu powyzszego problemu.
Dziekuje za poswiecony czas - hdhkff.