szybkie rozładowywanie się baterii głównej

• 17 Odpowiedzi
  • 2727 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kasiaa

• 36
  • Sprzęt: rw6815+LD3W
szybkie rozładowywanie się baterii głównej
« dnia: Lipiec 29, 2007, 11:43:43 »
było o baterii zapasowej a ja mam problem z baterią główną. dla jasności - model rw6815
ipaczek jest nowy, bateria oczywiście też, a mimo to szybko się rozładowuje.
definicja szybko?
starcza na 1 dzień przy normalnym aktywnym używaniu tzn. kilka/kilkanaście rozmów, niektóre dłuższe np. po 20 - 30 min. kilka razy odpalenie jakiegoś programu, etc. oczywiście mam ustawione wygaszanie ekranu gdy nieaktywny przez 2 min.
a przy minimalnym używaniu - w tym rozmowy przy wygaszeniu ekranu (już nawet do tego doszło  :evil:) starcza na 2 dni, przy czym drugiego dnia wieczór muszę rozglądać się za kontaktem   B)
ładowanie przez dłuższy czas np. całą noc nie wpływa na wydłużenie żywotności baterii.
czy ja czegoś nie rozumiem czy bateria do wymiany?  :-?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: szybkie rozładowywanie się baterii głównej
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2007, 12:31:25 »
czy bateria się rozładowuje gdy ipaq jest 'uśpiony'? Tzn. na przykład gdy wyłączasz go na noc ma 100% baterii a rano 50%? Z takim czymś można walczyć.

*

Offline kasiaa

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2007, 12:34:44 »
hmmm trudno stwierdzić. z reguły mam go podłączonego, bo się oczywiście ładuje  :]

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2007, 14:17:29 »
Ponieważ temat dotyczy rw6815, a zatem modelu z GSM - przenoszę do działu palmofonów.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2007, 17:23:36 »
muszę Cie uspokoić, że niestety ten typ tak ma...spróbuj go zostawić włączonego na dłuższy czas bez używania...bateria spokojnie wystarczy na 5dni, jeśli jednak mocno katujesz baterie to nie licz na długie trzymanie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2007, 20:56:32 »
było o baterii zapasowej a ja mam problem z baterią główną. dla jasności - model rw6815
ipaczek jest nowy, bateria oczywiście też, a mimo to szybko się rozładowuje.
definicja szybko?
starcza na 1 dzień przy normalnym aktywnym używaniu tzn. kilka/kilkanaście rozmów, niektóre dłuższe np. po 20 - 30 min. kilka razy odpalenie jakiegoś programu, etc. oczywiście mam ustawione wygaszanie ekranu gdy nieaktywny przez 2 min.
a przy minimalnym używaniu - w tym rozmowy przy wygaszeniu ekranu (już nawet do tego doszło  :evil:) starcza na 2 dni, przy czym drugiego dnia wieczór muszę rozglądać się za kontaktem   B)
ładowanie przez dłuższy czas np. całą noc nie wpływa na wydłużenie żywotności baterii.
czy ja czegoś nie rozumiem czy bateria do wymiany?  :-?
Mój działa tak samo jak Twój... Ja mam "super dopalacz" dual sima, dzięki któremu muszę mojego HP ładować codziennie... Trzeba się poprostu przyzwyczaić
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline kasiaa

• 36
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:11:26 »
spróbuj go zostawić włączonego na dłuższy czas bez używania...bateria spokojnie wystarczy na 5dni, jeśli jednak mocno katujesz baterie to nie licz na długie trzymanie.
wieczór i cała noc czyli ok. 12 godzin to chyba wystarczająco długo a mimo to bateria na 5 dni to niespełnione marzenie  :S
żeby chociaż 2 dni wytrzymał  :(

Trzeba się poprostu przyzwyczaić

to nie kwestia przyzwyczajenia, tylko czasem nie mam możliwości podładowania tak często np. gdy podróżuję i jest kłopot  :(

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2007, 08:42:21 »
no to kup ładowarkę samochodową, albo zasilacz bateryjny, albo zapasową baterię... albo inny telefon  :P

*

Offline kasiaa

• 36
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2007, 08:46:02 »
no to kup ładowarkę samochodową, albo zasilacz bateryjny, albo zapasową baterię... albo inny telefon  :P

mam marzenie - chcę, żeby to co już kupiłam było sprawne  :P

pytałam, bo nie wiem czy reklamować czy nie ?

i update w kwestii rozładowywania: ipaczek ładowany całą noc, raną zmieniam sobie ekran today (co by mi pasował kolorystycznie do bluzeczki  :P)  i ta czynność zżarła 3%, czyli zostało 97%  :mad: to raczej nie jest normalne  :|

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:44:49 »
to że kupiłaś niesprawny sprzęt raczej odpada. Nie kupisz pda z wiele lepszą baterią. Możesz oczywiście kupić sobie sprzęt typu nokia 6310i, który trzymał około tygodnia, jeśli nie dłużej, ale to chyba mija się z celem.

A tak na marginesie...ładujesz aku ładowarką sieciową czy z USB?

*

Offline kasiaa

• 36
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:49:00 »
no właśnie dlatego napisałam ten wątek, bo się zastanawiam, czy tak szybkie rozładowanie baterii to standard czy jednak jest jakiś problem z baterią, który można rozwiązać

a ładuję ładowarką sieciową

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:54:35 »
ladowanie codziennie telefonu - masakra  :O

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:55:26 »
pimpus, ale chyba nic się na to nie poradzi...

*

Offline kasiaa

• 36
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:56:16 »
no to standard czy masakra????

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:59:39 »
masakryczny standard  :E no nie poradzi, to tylko moje spostrzezenie dotyczace ladowania tak czesto

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 30, 2007, 10:07:40 »
czy standard czy masakra to zależy co kto wyczynia, ja mam zwyczajny tel i ładuje raz na 5-6 dni, natomiast ipaqa (bez gsm) nawet i 2 razy dziennie bo na włączonym wifi trzyma 3,5h  :mrgreen:

po prostu, w "telefonach z windows mobile" bateria nie trzyma tyle co w jakichś tam nokiach, i jak już koledzy pisali rw6815 nie jest tutaj wyjątkiem

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 30, 2007, 10:32:10 »
dokładnie, albo jedno albo drugie, zawsze coś kosztem czegoś...chyba, że będziemy ze sobą nosić akumulator samochodowy...

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2007, 22:04:15 »
W tej chwili uzywam swojego ipaczka raczej tylko do telefonowania i jesli tak faktycznie sie dzieje to wytrzymuje czasami nawet 3 dni [a na pewno 2-2,5].

Ale jako ze czasami jednak uzyje go do wlasciwych celow ;-)  [czyli organizer, gierki ;-) i/lub nawigacja] to mam ladowarek multum - wszedzie gdzie w razie czego bym jej potrzebowal. Samochodowa w aucie, w domu oryginalna, w pracy dodatkowa, u mojej Pani nastepna ;-) [nie chce mi sie ich nosic bo ciezkie w koncu sa ;-)  ] a i tak mam zawsze przy sobie kabel typu synch&charge aby w razie czego podladowac z USB.

I mysle, ze tak bedzie az do czasu upowszechnienia sie ogniw wodorowych lub czegos podobnego ;-) Niestety.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend