Zmiana profilu w ipaq hw6915

• 6 Odpowiedzi
  • 709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 19, 2006, 19:44:40 »
Cześć
Czy macie doświadczenia z rozwiązywaniem problemu zawieszania się systemu przy zmianie profilu dzwonków w telefonie (HP Profiles) w ipaq hw6915? Mam zainstalowaną AutoMapę, ale bez niej jest tak samo. Chociaż po twardym resecie przez krótką chwilę działa dobrze (dziwne).
Dzięki,
Marcin

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2006, 10:38:46 »
u mnie wszystko działa poprawnie. również mam zainstalowaną automapę. ale miałem inny problem z profilami, który został rozwiązany.
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=56655

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2006, 11:15:27 »
Cytat: "krzemo70"
u mnie wszystko działa poprawnie. również mam zainstalowaną automapę. ale miałem inny problem z profilami, który został rozwiązany.

Dzięki, ale właśnie u mnie jest trochę gorzej. Zawiesza się po zmianie profilu.
Pozdrawiam
Marcin

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2006, 23:03:08 »
Cytat: "krzemo70"

Doszedłem do tego, że zawiesza się obsługa zarządzania energią przy zmianie profilu lub jego edycji. Może to jednak wina Windowsa a nie HP Profiles?
/Marcin

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2006, 11:05:16 »
Kupowałeś w Polsce i przy pierwszym uruchomieniu włączyłeś polskie ustawienia regionalne? Wróć do angielskich (W. Brytania) albo angielskich (USA) i będzie w porządku.

Ustawienia regionalne w dziwny sposób konfliktują z profilami :-(

g.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2006, 20:00:50 »
Cytat: "garncarz"
Kupowałeś w Polsce i przy pierwszym uruchomieniu włączyłeś polskie ustawienia regionalne? Wróć do angielskich (W. Brytania) albo angielskich (USA) i będzie w porządku.
Ustawienia regionalne w dziwny sposób konfliktują z profilami :-(
g.

Masz rację, tak było. I co więcej wygląda na to, że po zaproponowanych zmianach również u mnie działa dobrze. Chociaż jest to dla mnie niezrozumiałe. Mam nadzieję, że pojawiają się czasem jakieś aktualizacje oprogramowania.
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Marcin

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2006, 12:51:40 »
I, moim zdaniem, teraz już będzie Ci cały czas dobrze działało. Przynajmniej u mnie tak było, a kupiłem 6915 nieomalże zaraz, jak się pojawił na polskim rynku, więc trochę doświadczeń już zebrałem.

Czasami zdarza mu się zwiesić przy odbieraniu rozmowy telefonicznej (tzn. nie da się odebrać, jak dzwoni telefon), ale to bardzo rzadko. Poza tym jest OK.

Aktualizacje? Szczerze mówiąc nie sprawdzałem. W niczym mi nie przeszkadza ta angielska regionalizacja.

Radosnych Świąt!
g.