brakuje pamieci 6515

• 12 Odpowiedzi
  • 946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aleks

• 22
brakuje pamieci 6515
« dnia: Wrzesień 20, 2006, 12:19:10 »
witam
tak jak w temacie. uzytkuje ipaq juz około 3 miesiecy, ale takie cos pojawilo sie po raz pierwszy.
naprzyklad w automapie nie moze wyznaczyc trase, pisze ze jest zamalo pamieci.
co trzeba zrobic? wczesniej na panelu tuday pokazywalo okolo 15-17 Mb wolnej pamieci, teraz 10-11 soft reset nic nie daje.

*

Dżeju

brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2006, 12:42:31 »
A zdjęć kolega zbyt dużo nie robił, a ponadto nie zapisał ich na SD lub mini SD tylko w pamięci HP ? ;)
Ten sam motyw może dotyczyć dużej ilości odebranej poczty z załącznikami, lub też coś zainstalowałeś nowego nie podając ścieżki na pamięć zewnętrzną.

Ja użytkuję HP 6515 od prawie 10 miesięcy i zachowując powyższe zasady nigdy mi nie brakuje pamięci.

pozdrowionka

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2006, 12:51:44 »
usun pliki tymczasowe szczegolnie jesli sporo biegales po necie, zalaczniki do emailow sa na karcie :?:

*

Dżeju

brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2006, 13:01:49 »
Cytat: "pimpus sadelko"
usun pliki tymczasowe szczegolnie jesli sporo biegales po necie, zalaczniki do emailow sa na karcie :?:

Nie zawsze kolego - zależy jak kto ma to ustawione.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2006, 13:07:46 »
Dżeju
jak widzisz szukam powodu wiec chyba lepiej wyminiac wiecej mozliwosci to raz, dwa nie wiem do czego to "nie zawsze" ale ok eot

*

Dżeju

brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2006, 13:27:12 »
Masz rację kolego, użyłem skrótu myślowego. "Nie zawsze" tyczy załączników e-mail. Sam miałem z tym problem za nim poznałem dokładnie swoją zabawkę. Tak więc wszystko OK.

pozdrowionka dla Ciebie

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2006, 13:33:03 »
pzdr  :)

*

Offline aleks

• 22
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:08:05 »
Cytat: "Dżeju"
A zdjęć kolega zbyt dużo nie robił, a ponadto nie zapisał ich na SD lub mini SD tylko w pamięci HP ? ;)
Ten sam motyw może dotyczyć dużej ilości odebranej poczty z załącznikami, lub też coś zainstalowałeś nowego nie podając ścieżki na pamięć zewnętrzną.

Ja użytkuję HP 6515 od prawie 10 miesięcy i zachowując powyższe zasady nigdy mi nie brakuje pamięci.

pozdrowionka

zdjecia zapisuje na SD (w tym wypadku ok?)
załączniki, jesli dobrze zrozumialem, zapisywane sa na karcie (na wszelki wypadek usunakem)
a czy mozna rozwinac temat z podawaniem sciezki na pamiec zewnetrzna? bo nie bardzo rozumiem o co chodzi...
dodatkowo zainstalowane mam mCenter i Automapa.
reszta wszystko jak z fabryki

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:11:52 »
w opcjach inbox'u mozesz zaznaczyc aby zalaczniki byly zapisywane na karcie, sadze ze o to chodzi
wyrzuc jeszcze pliki tymczasowe jesli sa i sprawdz pamiec

*

Offline aleks

• 22
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:13:22 »
Cytat: "pimpus sadelko"

a gdzie sa zapisywane te pliki?
i jescze jedno pytanie,
czy zainstalowany tomtom to jest potrzebny?
moze jego odinstalowac?
zwolni to troche pamieci?
no i jesli jest sens odinstalowac, to jak to prawidlowo zrobic?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:23:57 »
aleks
dzial dla poczatkujacych sie klania :arrow: http://pdaclub.pl/info.php?id=6594

*

Dżeju

brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:30:24 »
Tymczasowe pliki internetowe możesz wyczyścić następująco:
przy otwartej przeglądarce wejdź na opcje i tam będziesz widział dwa przyciski ""wyczyść historię" i "usuń pliki" - kliknij oba i po kłopocie.
Dodatkowo przy użyciu jakiegoś menadżera plików wyczyść zawartość katalogu TEMP.

Co do ścieżki podczas instalacji nowych programów, to zazwyczaj pada pytanie czy instalować w domyślnym katalogu (lokalizacji) i wówczas jest to instalowane w pamięci "stałej" HP, zaś jeśli wybierzesz inną lokalizację, wówczas program pyta o ścieżkę, no i podajesz np. wówczas ścieżkę do karty SD.

Musisz próbować, zrobić kilka "twardych" resetów i się wprawisz.

pozdrowionka

*

Offline aleks

• 22
brakuje pamieci 6515
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 20, 2006, 15:46:55 »
Cytat: "Dżeju"
Tymczasowe pliki internetowe możesz wyczyścić następująco:
przy otwartej przeglądarce wejdź na opcje i tam będziesz widział dwa przyciski ""wyczyść historię" i "usuń pliki" - kliknij oba i po kłopocie.
Dodatkowo przy użyciu jakiegoś menadżera plików wyczyść zawartość katalogu TEMP.

tak juz zrobilem

Co do ścieżki podczas instalacji nowych programów, to zazwyczaj pada pytanie czy instalować w domyślnym katalogu (lokalizacji) i wówczas jest to instalowane w pamięci "stałej" HP, zaś jeśli wybierzesz inną lokalizację, wówczas program pyta o ścieżkę, no i podajesz np. wówczas ścieżkę do karty SD.

Musisz próbować, zrobić kilka "twardych" resetów i się wprawisz.
tzn twardy reset tez robilem, ale po zrobieniu restore program mCenter i tak mi sie instaluje na ipaq (programu nie mam, bo wszystkie kupione ipaq byly wysylane do centrali na instalacje)
automapa jest zainstalowana na SD
czy mozna jeszcze cos zrobic zeby troche zwolnic pamiec
teraz po zrobieniu:
usuniecie plikow tymczasowych
zalacznikow e-mail
odinstalowalem mape berlin w tomtom
pamiec zwiekszyla sie z 10 do 13mb

pozdrowionka