Ja wtrace jeszcze swoje trzy grosze. Nie mialem wczesniej doczynienia z takim sprzetem jak ten iPAQ. Ale teraz mam i moje zycie sie zmienilo

. Zart oczywiscie, jednak tez troche prawdy. 614 to ppc czyli pocketPC, czyli w obudowie telefonu dostajemy poreczny, maly, komputerek z funkcja dzwonienia. Potrafi naprawde duzo - a w kombinacji z modulem telefonu - wszystko (prawie?) czego potrzebuje na dzis. Od pakietu office, ktorego dokumenty moge odbierac/wysylac mailem, czytanie pdf, poprzez jakies tam multimedia (zdjecia), mapy (auto, satelitarne via google etc), zapisywanie sladow dzieki GPS, a skonczywszy na zdalnych pulpitach, puTTY, badaniu/skanowaniu sieci (np vxUtil) i wielu, naprawde wielu, programach na ten komputerek. Super sprawa jest np sytuacja, kiedy siedze sobie w kawiarni, odbieram maila (np po WiFi) i moge od razu oddzwonic (zobaczyc zdjecie

), a nawet uruchomic automape i "prowadz do - kontakt z ksiazki tel." podjechac do nadawcy - poniewaz kontakty obsluguja wszystko: mail, telefon, adres etc. Pelna synchronizacja z outlookiem sluzbowym pozwala mi miec cala sluzbowa poczte w moim "telefonie" i mozliwosc czytania w dowolnej chwili dokumentow, ktore dostalem na 5 sekund przed odlaczeniem iPAQa od komputera sluzbowego. Taki sprzet daje olbrzymia wygode i elastycznosc, jednak nie jest multimedialna zabawka, tylko narzedziem do pracy. Odradzam go osoba szukajacym dobrych zdjec, dobrej muzy i jakiegos tam dostepu do inetu, polecam wszystkim, ktorzy potrzebuja narzedzia do pracy/przenosnego komputerka.