614c łączy z wifi ale nie płyną dane - od wczoraj.

• 2 Odpowiedzi
  • 598 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline iLaSkA

• 32
614c łączy z wifi ale nie płyną dane - od wczoraj.
« dnia: Sierpień 27, 2008, 18:18:07 »
Ostatnio kupiłem router linksys WRT54GL-EU do internetu aster. Wszystko pięknie ładnie ustawiłem czyli szyfrowanie WPA Personal z hasłem. Przez dwa dni działało i nagle przestało:(. iPaq łączy się z siecią pięknie ładnie ale niestety nie przesyła danych. Nie otwiera stron internetowych, nie sprawdza poczty, nie aktualizuje pogody. Podjąłem próbę podpięcia do drugiej sieci, którą tworzy mój komputer (iMac). I efekt jest dokładnie taki sam. Oczywiście testowałem już opcję z otwieraniem całkowitym sieci bez hasła ale nic to nie daje. Efekt ciągle ten sam. Jednak to nie problem sieci bo mój iPod łączy się i przesyła dane z obu sieci na wszystkie możliwe sposoby :) . Macie pomysł gdzie może być problem?

Sprawdziłem, że to nie problem sieci. Mam pod blokiem knajpę z otwartym wifi i tez nie działa... Usuwanie profili i dodwanie nic nie daje. Musiałem gdzies zmienić jakieś ustawienie i nie wiem gdzie...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 18:39:01 wysłana przez iLaSkA »

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: 614c łączy z wifi ale nie płyną dane - od wczoraj.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2008, 20:55:09 »
Na szybko:

Zobacz w zaawansowanych opcjach połączenia/karty WiFi dwie rzeczy:
- czy nie masz wpisanego serwera proxy
- czy nie masz na stałe wpisanego adresu IP

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline iLaSkA

• 32
Odp: 614c łączy z wifi ale nie płyną dane - od wczoraj.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2008, 12:09:52 »
Tak na szybko to pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych. Więc wiele rzeczy znikneło ale najwazniejsze, że WiFi działa :) . Dzieki za rade:)