« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2007, 23:58:46 »
No wiesz, ja wiem że w zadupiastym Antony pod Paryżem (coś jak Pruszków) na głównej ulicy naliczyłem 200 aktywnych punktów dostępowych i 34 w kawiarni w której siedziałem, ale dostępu żaden nie dał za darmo, a do mcDonalda nie chciało mi się iść - wolałem dobrej kawy się napić.
O ile w warszawie samych APków jest o wiele mniej, to jednak wcale nie jest ich mało (w czasie 2km Wardrivingu z rok temu znalazłem 280 AP, z czego 30 nieszyfrowanych. Ale ja wychodzę na ulice w okolicy (centrum, okolice pomnika Kopernika) to znajduję ostatnio kilkanaście AP, z czego mało co otwartych. A na Powiślu jest cała w miarę profi sieć (dumnie nazwali SSID war.man

A jak chcesz konkretnie pokorzystać z sieci, wybierz miejsce w sieci sprawdzając, czy mają net, a jak chcesz korzystać z tych otwartych na powietrzu, to potrzeba jednak laptopa o dobrej czułości - i da się podobno i na rynku Starego Miasta, jak i na zamkowym użyć (podobno, ja nie miałem okazji).

Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500