Za i przeciw MDA II i ETEN 300B

• 4 Odpowiedzi
  • 706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 15, 2005, 15:17:45 »
Jestem o krok od zakupu jednego z powyższych modeli. Chce coś w realnych pieniądzach kupic. Integrującego telefon i komputer. Najbardziej zależy mi na możliwości dostępu do poczty.
Ponieważ moje doświadczenie w tym temacie jest mizerne chciałem Was, doświadczonych w bojach poprosić o opinie na temat tych modeli. Zakładam że na sprzęt nie chce wydać więcej niż 1400 zł
Może jest jakaś alternatywa dla powyższych modeli?
Sam nie wiem ,ale liczę na WAS :)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2005, 00:53:50 »
Za MDA II (w porównaniu do ETEN'a 300B) na pewno przemawiają:
szybszy procesor,
więcej RAM'u,
lepszy wyświetlacz,
nie ma wystającej antenki :D,
aparat foto (jaki jest, taki jest, ale zawsze)

...a to wszystko ;) masz za cenę podobną do cenki ETEN'a 300B

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2005, 10:04:08 »
Dziękuję za tą opinię :)
Może ktoś się jeszcze wypowie?

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2005, 11:34:23 »
Ja wspomnialbym tylko o supporcie. Dzieki grupie entuzjastow wszystkie produkty HTC maja niesamowite wsparcie poprzez forum xda-developers. Zbierz do kupy dozywotnie i darmowe (wydaja je operatorzy GSM i traktuja to jak upgrade romu do telefonow vide kasowanie uzytkownikow Ipaqów) aktualizacje oprogramowania oraz przerastajace najsmielsze oczekiwania modyfikacje, poprawki, hacki itp robione przez xda-dev a otrzymasz sprzet, ktory bardzo dlugo sienie zestarzeje. I jak tu porownac do tego Etena?

BTW. Rzuc okiem na http://lumpistefan.dyndns.org/ i przekonaj sie sam ze sprawa jest niesamowita.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2005, 12:48:47 »
Czyli narazie 2:0 dla MDA jeśli dobrze zrozumiałem. Myślę, że post może być ciekawy nie tylko dla mnie, ale dla wielku innych przyszłych użytkowników tych zabawek.
Mam tylko nadzieje, że jakiś miłośnik ETEN'a też coś dorzuci ;)