zawieszanie połączeń z Internetem po kilku minutach - zarówno Wifi jak i Orange

• 1 Odpowiedzi
  • 493 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Temat wątku niestety nieprecyzyjny. Otóż objaw jest następujący: przy połączeniu z Internetem, zarówno poprzez Orange, jak i  Wifi - z wykorzystaniem IE lub Opery - po kilku "stronach", obie przeglądarki się "wieszają" i nie otwierają kolejnch [stron]. Zazwyczaj można je w tym momencie zamknąć bez SR. Outlook lub klient RSS często działają lepiej, ale też potrafią się w podobny sposób powiesić. Objaw pojawił się - chyba - z miesiąc temu, jak załadowałem kartę SHDC 8G tak na 80% (ale to raczej bez związku). Dodatkowo praktycznie nie jestem w stanie słuchać radia za pomocą Internetu w Orange (ale to też bez związku, bo problem występuje i przy połączeniu przez Wifi) - podobnie jak w poprzednich przypadkach - po paru minutach połaczenie z serwerem radia staje sie niemożliwe albo do uzyskania albo do utrzymania.

W sumie wygląda mi to na zapychanie Tempa, ale...
Storage i Program Memory na urządzeniu utrzymuję z rezerwą na poziomie 12M każda. Pliki z zawartością stron www w IE także czyszczę regularnie i zabieg taki nie wydaje sie powodować bezpośrednio poprawy sytuacji.

Będę wdzięczny za sugestie co zrobić. Możliwe, że w istocie problem jest niewłaściwie opisany.

Pozdrawiam

Wyczyściłem tez podkatalogi z :

\Windows\Profiles\guest\Temporary Internet Files\Content.IE5\

Bez specjalnego efektu....