Wiesza sie?

• 15 Odpowiedzi
  • 841 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wiesza sie?
« dnia: Październik 29, 2008, 22:09:44 »
Witam

Jestem tu nowy i penie marudze ale dzis kupilem Spv m3100 i mam takie pytanie, czy normalne jest to ze system sie wiesza?

Dokladnie chodzi mi o to ze jak sie nim bawilem to nagle przestal reagowac, przestaly dzilac wszystkie przyciski i zeby go wyłaczyc musialem wyciagnac baterie. Jestem w trakcie czytania instrukcji , moze cos robie zle, cos tam zle klikam?

dzieki za odp

Pozdro

Odp: Wiesza sie?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 22:23:49 »
Masz telefon z Windows Mobile (przy czym chcialbym, zebys zwrocil uwage na pierwsze slowo nazwy ;]), tak wiec wieszac sie bedzie od czasu do czasu, szczegolnie przy uzywaniu niestandardowych aplikacji. Nienormalne jest wieszanie sie zbyt czesto. I baterii wyjmowac nie musisz, wystarczy wepchnac patyka (rysik ;p) w taka mala dziurke na dole, spowodujesz tzw. soft reset telefonu.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2008, 22:33:42 »
Dzieki za odp :ok: ale to wieszanie zadarza sie czesto tak sie mi wydaje.

Nie ma jakiegos sposobu na zmniejszenie ilosci zwieszen? :|

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2008, 22:36:14 »
Wgraj nowy ROM, np PDA Corner  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2008, 06:07:08 »
Myslisz ze jak wgram te nowe ROMY to sie przestanie wieszac?

Moze to jakas usterka fizyczna bo teraz musze go z 4 do 5 razy resetowac az sie poprawnie wlaczy?

Zastanawiem sie czy go nie oddac i poprosic o zwrot gotowki.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2008, 06:57:59 »
Ja bym wgrał, robisz to w 5min i masz pewność czy to jednak była wina softu czy nie  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2008, 07:15:41 »
Moze to jakas usterka fizyczna bo teraz musze go z 4 do 5 razy resetowac az sie poprawnie wlaczy?

IMHO, coś jest nie tak.
Skoro masz go od niedawna, to pewnie zbyt wielu ważnych rzeczy jeszcze tam nie ma - a wtedy proponuję zrobić HardReset (HR) i na gołym systemie sprawdzić.
Jeśli będzie się wieszał - to coś jest nie tak  :|

Podaj jeszcze jaki ROM tam jest wgrany i jak często się wiesza (np. na dzień) - może rzeczywiście masz pecha i ktoś wgrał jakiś niedopracowany ROM...

Ja może aż tak bardzo intensywnie nie używam Hermesa ale trochę softu (na ROMie Globalbusa) już mam poinstalowanego i nie zdarza mi się zwis.
Jedynie powiedzmy raz na tydzień robię soft-reset (SR), ot tak, profilaktycznie, w celu "oczyszczenia" pamięci.  :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 30, 2008, 19:38:21 »
Nie wiem czy chodzi o to ale po nacisnieciu "ok Power reset" wyskakuje cos takiego" IPL -1.01    SPL-1.40.0 lipro ?

Hmm jak czesto jakies 20 razy na godzine. Na pewno cos jest nie tak tylko co  :| nie moge nawet tych romow powgrywac, bo tyle czasu nie dziala.

Teraz sie nawet właczyc nie chce.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 19:45:15 wysłana przez Pajaki »

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 30, 2008, 19:59:36 »
 :sleepy: Poczytaj FAQ, wystarczy że wejdziesz w bootloader (ok+power+reset) i wyskoczy Ci "coś takiego" jak napisałeś, podłączasz do kompa i flashujesz nowy rom  :P

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2008, 20:14:35 »
aha tylko ja go nawet wlaczyc nie moge dziala 30 sec i zawiecha

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 30, 2008, 20:21:56 »
dlatego wejdz w tryb bootloader, nie musisz go wlaczac zeby to zrobic  :-|

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2008, 22:16:34 »
hmm niewiem co do konca zrobilem ale zainstalowalem taki plik Hermes_WM6.1_PLK_Full_nonRBS i jak narazie chodzi dobrze nic sie nie wiesza tylko troszeczke inaczej pulpit wyglada, ten taki z duzym zegarkiem byl ladniejszy :grin:. No i nie mam gg i skypa a predzej mialem :-? ale z tym jakos sobie poradze :]

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 30, 2008, 22:18:15 »
Kolego właśnie wgrałeś nowy Rom ;) a jeśli chcesz ten zegar to ściągnij i zainstaluj HTC Home
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 30, 2008, 22:26:15 »
Pajaki nawet humor mi poprawiłeś  :mrgreen:

A co do gg i skype zawsze możesz pobrać i zainstalować, zapytaj o to szukajke lub google. Co do zegaru to jak kolega wyżej  :ok:

Ewentualnie zajrzyj do działu PPC Ogólnie i tam jest temat "wasz ekran Today", znajdziesz dużo na temat "pulpitu"  :P

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 30, 2008, 22:32:23 »
Fajnie ze moge komus humor poprawic :grin:

Mam jeszcze jedno ostatnie pytanie :mrgreen: Mozecie mi wytlumaczyc co to jest ta cala kuchnia i o co chodzi z tym gotowaniem, zapiekaniem i czym tam jeszcze. Nasciagalem pelno plikow do kuchni i teraz nie wiem czy je usunac czy zostawic :wink:

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 01, 2008, 14:59:25 »
A jednak wgranie nowego Romu nic nie dało dalej sie wiesza i nie moge go właczyc. :mad: Objawy mam dokladnie takie jak w tym posciehttp://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102803.0

Czyli Radio do naprawy :worried:

Telefon bede musial oddac na gwarancji  :-? i mam nadzieje ze po naprawie wszystko bedzie ok, bo podoba mi sie ten telefonik(jesli mozna go tak nazwac :grin:)