HTC Hermes SPV M3100 Problem

• 7 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Hermes SPV M3100 Problem
« dnia: Czerwiec 30, 2010, 10:49:52 »
Od dwóch dni mam taki problem :
telefon tak jakby sam sobie naciskał na ekranie , wciska mi przeważnie "x" lub "ok" i wszystko zamyka , nie mogę na nim nic włączyć bo zaraz mi się zamknie , jak go wyłączę na parę godzin i ponownie włączę to działa normalnie około 15 min i się znowu zaczyna . Mam win6.1 Profesional

*

Offline HOHLIKS

• **
  • 138
  • Sprzęt: i780+n810
Odp: HTC Hermes SPV M3100 Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2010, 11:06:50 »
Próbowałeś hard reset, albo zmianę romu, jak telefon starszy i mocno eksploatowany to może padać Ci dotyk.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2010, 11:22:30 »
Romów próbowałem kilka ( to samo ) , hard resy tak samo ( kilka razy i nic ) , przypomniało mi się iż telefon działał normalnie do asu gdy kupiłem do niego kartę pamięci 8 giga i wgrałem PocketMusic , po czym odinstalowałem i się zaczęło .

*

szeset

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2010, 17:49:53 »
Temat chyba jeszcze aktualny?
Też tak miałem. Nagle zaczął się dotyk coś rzucać, początkowe objawy były takie jak masz, a później to już do końca go szlak trafił. Potrafił trochę działać, a potem już zero reakcji. Jako noob, próbowałem zwykły reset wuchte razy. Generalnie nic nie dawało. Wyjęcie baterii na godzinę pomogło. Zaczął działać dotyk. Ale nawet pinu nie zdążyłem do końca wpisać i znowu śmierć. HR też nic nie dał, tylko się potem wkurzałem, że kalendarz itp szlak trafił :-|  Po HR nawet przez kalibrację ekranu nie udało się przejść. Wyjąłem baterie na godzinę i dalej dupa była. Potem naładowałem i następnego dnia do znajomka na serwis wrzuciłem :E Ale jak wziął i go odpalił po ~15 godzinach, wszystko chodziło jak nowe :mrgreen: Samo się naprawiło :ok: Spróbuj, może też będziesz miał szczeście :D

EDIT: A, i ja miałem wtedy WM PRO 6,0, od Ery.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 03, 2010, 18:12:05 »
temat aktualny czy nie jest do poprawki
regulamin

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2010, 07:41:41 »
Temat aktualny , telefon dałem obecnie koledze do sprawdzenia ( elektonik ) , mówił że jak uda się go naprawić to mi powie o co chodziło .

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2010, 08:02:29 »
no to popraw ten temat  :-|
poczytaj regulamin

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 04, 2010, 10:04:37 »
rozkreca sie obudowe czysci i skreca od nowa jak dalej jest zle to wymieni sie digitizer
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.