Przegrzewanie się iPAQa 3870 ?

• 5 Odpowiedzi
  • 600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przegrzewanie się iPAQa 3870 ?
« dnia: Maj 22, 2007, 16:02:56 »
Witam.

Zwracam się z prośbą do szanownych forumowiczów o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu. Od niedawna jestem posiadaczem iPAQa 3870. Do tego mam GPS Nokii LD-3W. Używam automapy i TT6. Wszystko działa Ok ale.... W zeszłym tygodniu wybrałem się w podróż służbową na trasie Mińsk Mazowiecki - Zielona góra. Wyznaczyłem trasę i w drogę. Palm i GPS sprawowały się świetnie. Doprowadziły mnie do celu bezbłędnie. Przy następnym włączeniu nawigacji wyznaczyłem krótką trasę w mieście i jazda do następnego celu. Po kliku minutach zaczęły się problemy. Zarówno AM jak i TT krzyczały, iż nie mogą znaleźć sygnału gps. Nie pomogły ani reset samego GPSa jak i palmtopa. Do tego palmtop zaczął jakoś dziwnie "mulić" się. Dodam, że to dziwne zachowanie występowało tylko kiedy w aucie było dość gorąco (ciepły dzień w południe). Przy jeździe nocą, więc i przy niższych temperaturach, wszystko działało ok. Aby wykluczyć uszkodzenie jednego z urządzeń włączyłem TT6 w telefonie i... działał bez zarzutu. Tak więc wychodzi na to, że coś jest nie tak z palmtopem. Powiedzcie mi proszę czy możliwe jest, że to urządzonko przegrzewa się? Czy ktoś miał podobnego typu doświadczenia? Będę wdzięczny za każde sugestie.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: Przegrzewanie się iPAQa 3870 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2007, 21:34:07 »
Na pewno jest to możliwe, że się przegrzewa. Ja swojego iPAQ mam na kratce wentylacyjjnej i nie mam tego kłopotu.
Ostatnio bardzo ciepło było i jeszcze to słońce przez szybę!

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2007, 21:43:04 »
Przegrzewa się i to jak  >:(   Jak na dworze ponad 30, to na swojego muszę puszczać klimę, bo świruje od upału  ;D

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2007, 08:27:55 »
Uuuu. To mnie pocieszyliście... No cóż. Chyba czas kupić auto z klimą  ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2007, 09:18:15 »
Powiem tak - dopóki nie miałem auta z klimą - było ok ;)
Teraz zaryzykuję takie stwierdzenie

WOLĘ POLONEZA Z KLIMĄ NIZ MEDCEDESA BEZ KLIMY ;)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2007, 11:53:30 »
WOLĘ POLONEZA Z KLIMĄ NIZ MEDCEDESA BEZ KLIMY ;)

ja bym aż tak bardzo nie ryzykował... ;)
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...