Pomóżcie odinstalować program w HP 5450

• 8 Odpowiedzi
  • 777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline guber

• 12
« dnia: Maj 15, 2004, 23:30:07 »
Witam. Nie jestem aż tak wtajemniczonym użytkownikiem dlatego nie moge sobie poradzić z odinstalowaniem działającego programu. A konkretnie cLaunh. Otóż chciałem go odinstalować z jego opcji to dostałem komunikat, żeby go odinstalować przy pomocy funkcji windowsa. Niestety dostaje komunikat, że jakis plik jest w uzyciu i nie można odinstalować. Jak wyłączyc ten program, zeby dało się go odinstalować ?? Niestety w opcjach pamieci nie pokazuje żadnego uruchomionego programu ??? Prosze o pomoc jakiegoś bardziej wtajemniczonego uzytkownika iPaqa. Z góry dziękuję

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2004, 00:16:09 »
nie jestem pewien ale czy nie chodzi aby go najpierw wylaczyc w opcjach today a pozniej odinstalowywac??

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2004, 00:41:05 »
wariant nr 2 to taki ze program moze byc rezydentny w pamieci i go nie widac z tego powodu - a moze sie tez uruchamiac z katalogu WINDOWS/STARTUP - byc moze trzeba go recznie wywalic - ale zostana smieci w rejstrach.

*

Offline guber

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2004, 10:17:45 »
Niestety żadna z waszych rad nic nie dała. w startupie nie ma tego programu ???. Nie chcę robic Twardego Resetu. Czy ma ktos jeszcze jakis pomysł ???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2004, 10:33:27 »
Wejdz do opcji ekranu Today, odznacz ten plugin. Wyjdz z opcji. Zrob miekki reset. Sprobuj to odinstalowac. Jesli nadal nie bedzie sie dalo, to zobacz jaki plik jest w uzyciu i wejdz do katalogu Windows\ i zmien jego nazwe na jakas inna. Ponownie sprobuj go odinstalowac. Jesli nie bedzie sie dalo to jeszcze raz soft reset i jeszcze raz odinstalowanie.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2004, 10:43:34 »
99% ze zadziala. W taki sposob musiz kasowac np. wszystkie rezydentne pluginy w Today i inne programy chodzace w tle, ktorych normalnie nie widac. Po wylaczeniu programu i soft resecie (program juz sie nie uruchamia w tle) odinstalowujesz go normalnie.

Twardy reset? ... nie polecam :)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2004, 11:24:10 »
Szkoda ze powyzsze pomysly nie umozliwiaja skasowania/odinstalowania wbudowanego softu np. msreader ktory jest mi chwilowo zbedny a ma ok 1 Mb i ew innych w katalogu windows.. A moze czegos nie wiem ? /WM2003/

*

Offline guber

• 12
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2004, 11:29:42 »
wielkie dzięki za pomoc. Już sobie poradziłem dzięki Waszym wskazówkom

*

Czyżewski

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2004, 12:42:09 »
Cytat: guber
Nie chcę robic Twardego Resetu.