GPS Navibe i rozłączanie po 2min i 20sek

• 3 Odpowiedzi
  • 764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPS Navibe i rozłączanie po 2min i 20sek
« dnia: Lipiec 13, 2008, 19:58:13 »
Witam serdecznie
Mam szanowni Forum-owicze dość dziwny problem , juz biorę się za przedstawienie zagadnienia.
Posiadam Palmtopa HP iPAQ h3970 z sytemem WM2003 oraz GPS Navibe . W plamtopie zainstalowany jest program do naivgacji IGO 2006. W książeczce do programu IGO piszę że będzie on działał z iPAQ h3970 i zew GPS. No i faktycznie Igo bardzo ładnie współpracuje z GPS`em.   Bardzo szybko wykrywa satelity  itp. Podczas jazdy samochodem wszystko jest ok , jednak w momencie postoju po upływie 2.22 -2.23 min wyskakuje informacja że GPS rozłączony :( Dziwne . Sprawdziłem połączenie BT z poziomu systemu i tu znowu ciekawostka , znowu daję opcje połącz (nie uruchamiam aplikacji IGO ) i wchodzę w status 2.22 2.23 ponowne rozłączenie . Zastanawiam się czy mam uszkodzony plamtop czy może GPS. Jednak po dłuższej zabawie z GPS`em doszedłem do konkluzji - może on sam się wyłącza. BT cały czas działa w plamtopie. Może jest jakaś opcja aby podtrzymać połączenie podczas postoju samochodu 
Proszę o pomoc
Pozdrawiam 

*

Offline smerfus13

• 3
  • Sprzęt: ipaq HX 2750
Odp: GPS Navibe i rozłączanie po 2min i 20sek
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2008, 19:58:50 »
Jestem świeżym użytkownikiem tego forum, ale postaram sie pomóc.
Aktualnie używam AM do nawigacji, jako modułu gps Navibe gb337 na mtk. I jak dotychczas nie zdarzyło mi się rozłączenie Gps.
Mi Navibe chodzi wyśmienicie w połączeniu z telefonem było gorzej ale na ipaq jest ok. Mam hx2750 i współpraca miedzy tymi urządzeniami układa się. Testowałem nawet GPS z programem Sniffi i nie rozłączało. Ostatecznie odpowiedzi może poszukać w wątku dotyczącym danego oprogramowania do nawigacji, może coś z ustawieniami. Ale to tylko moje sugestie.
Pozdrawiam

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2008, 21:44:05 »
Proponuję zajrzeć do ustawień gps w Igo, nie znam tego programu ale może tam trzeba szukać rozwiązania.
Jeżeli oczywiście jeszcze tego nie zrobiłeś.
Może to jakaś opcja oszczędzania energii przy dłuższym postoju.

*

Offline yarocz

• **
  • 137
    • http://www.mobilni.cba.pl
  • Sprzęt: HP 114,HOLUX 240,Goclever:T76 GPS TV i Phone 500
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2008, 20:55:30 »
Miałem podobny problem:
HP iPAQ 3970+WM 2003+GPS Navibe GB621 z procesorem Sony i Navigo2.
Opisałem go na: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=59466.0
Pomogła tylko zmiana anteny na inną ( Holux slim 240 ).
Ten sam opisany wyżej zestaw działał prawidłowo z programami: AM, Destinator6 - bez żadnych problemów. :ok:
Sprawdź działanie na innym programie do nawigacji.