Niemiecki H3600...

• 7 Odpowiedzi
  • 724 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ufo

• 12
Niemiecki H3600...
« dnia: Styczeń 16, 2006, 18:06:05 »
Witam, przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, które za chwilę przeczytasz. Otóż, problem jest taki: zakupiłem Compaq iPAQ H3600 Series (jakiś 3630 model) i mam problem z niemieckim Windowsem. Wiem, że był już o tym temat, ale był to inny Pocket i nie bardzo rozumiałem wszystkiego, co pisaliście i dlatego założyłem nowy temat...

Jestem nowym posiadaczem tego urządzenia i się na nim kompletnie nie znam, więc napiszę to, co udało mi się znaleźć (informacje o systemie). A na dodatek jestem zielony z niemieckiego, to napiszę wszystko po niemiecku:
- Microsoft Windows CE, Version 3.0.9348 (Build 9616)
- Prozessor: ARM SA1110
- Arbeitsspeicher: 31.25 MB

Wiem tylko tyle, że jest to Windows CE. Jednak gdy instalowałem jakieś spolszczenie (Language Extender) to coś się instalowało, a gdy już skończyło - komputerek kazał mi uruchomić ponownie pocketa. Gdy się zresetował, to nie chciał się uruchomić, ale kiedy zrobiłem reset'a ołówkiem, w tą dziurkę - uruchomił się, ale zmiany nie było żadnej... Możecie mi powiedzieć jakiego programu mam użyć, aby spolszczyć mój system, oraz jak mam to zrobić? (Jeśli na polski się nie uda, to chociaż na angielski) Będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję :) Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2006, 08:10:35 »
jedyna nakladka, ktora podobno dziala na niemieckim systemie jest mWriter - dystrybutorem jest firma MediaOffice - ale jej koszt to polowa, jak nie 80% wartosci twojego PDA... masz system Pocket PC oparty na jadrze systemu Windows CE - troche szkoda, ze przed zakupem sie nie poradziles co kupic - mam nadzieje, ze nie zaplaciles jak za zboze...

mozesz sprobowac zmienic system z niemieckiego na angielski - ROM sciagniesz ze stronu HP, a jak to zrobic jest opisane w watkach przyklejonych w dziale HP/Compaq (tam rowniez przenosze twoj watek)

*

Offline Ufo

• 12
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2006, 15:33:19 »
Hmm... Rozumiem. Przeczytałem już co nieco i mi coś tam zaświtało, ale jednak z pewnością będę jeszcze się tutaj pokazywać z różnymi problemami. Możesz mi podać linka do tego romu HP? W działach przykejonych nie znalazłem. Wielkie dzięki za odpowiedź (mam to urządzenie dopiero drugi dzień i jestem niezadowolony z niemieckiego softu, więc jestem zielony i chcę przeprowadzać już zaansowane operacje - spolszczanie systemu, zmiany romu, hehe... Dlatego o takie podstawy się dopytuję). Pozdrawiam

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2006, 16:01:56 »
Proszę, tylko sprawdź przed instalacją czy o to chodzi.
http://h18007.www1.hp.com/support/files/HandheldiPAQ/us/family/model/1230.html

*

Offline Ufo

• 12
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2006, 18:20:09 »
Tak! Dzięki za stronkę. Mam jeszcze pytanko, bo się boję przeprowadzać na nim jakiekolwiek operacje (poprostu wiedzy nie posiadam). Otóż, na stronie napisali, że mam zrobić back'upa mojego strego ROM'u(przynajmniej tak zrozumiałem). Ok, trzymam klawisz, reset rysikiem i papużka na ekranie:), a gdy ją widzę muszę go włożyć do stacji dokującej, a potem... No właśnie w tym problem - niewiem jakim programem mogę odczytać ten mój system cały w komputerze, bo Active Syncem napewno nie zrobię tego. Możesz mi jeszcze zapodać jakiś programik? Link, albo chociaż nazwę, abym mógł odczytać to na kompie, to wpiszę sobie w Google i go znajdę. Muszę mieć chociaż angielską wersję tego palmika i myślę, że z wami mi się uda :D

*

Offline Ufo

• 12
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2006, 18:58:18 »
Raczej mam nieco inny problem... Przy instalowaniu nowego ROM'u dla pocket 2000 - wyświetla mi się komunikat, że muszę upradgować w pockecie ROM, czy coś takiego. Jak już wcześniej wspomniałem - nieznam się na tym i takie pytania zadaję. Rozumiem, że muszę upradgować ROM w pockecie najpierw - jak? Przeczytałem readme, jednak niewiele zrozumiałem z dwóch powodów - nie jestem dobry z anglika i zbytnio mi trochę to miesza w głowie ten *.txt.

*

Offline Ufo

• 12
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2006, 18:42:28 »
hmm... Wciąż mam problem z językiem tego pada... Chciałbym mieć chociaż angielski. Wyskakuje mi jakiś błąd i niepotrafię sobie poradzić...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Niemiecki H3600...
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2006, 16:47:46 »
"jakis"?