Problem ze zmiana ROMu - 3850

• 6 Odpowiedzi
  • 441 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 21, 2006, 06:42:02 »
Witam , jestem nowy tutaj jak widac i mam tylko narazie jedno pytanie.

wiem ze musze zmienic jezyk z GER na ENG , teoretycznie wiem juz jak i spoko.

tyle tylko ze moj kabel USB jest 2w1 i ma funkcje ladowania i przez to ni cholery nie da sie zrobic update`u bo gada ze palm nie moze sie w trakcie tej operacji ladowac.

Czy da sie to jakos obejsc ? albo wylaczyc funkcje ladowania ? nie wiem juz fantazjuje ... moze zalepic ktorys pin na wtyczce ?

Dzieki za pomoc.

PS Napisalem nowy temat mimo iz w wyszukiwarce znalazlemzblizone tyle ze nie bylo a nie odpowiedzi.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2006, 08:13:58 »
chodzi o to, ze podczas ladowania moze spasc napiecie na USB i mozesz stracic polaczenie PC<->PDA

tu masz rozpiske pinow na zlaczu USB
http://pinouts.ru/data/USB_pinout.shtml

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2006, 08:32:58 »
ok zakleilem pin na usbku i juz nie laduje , tyle ze nadal wywala blad przy probie zastapienia romu i nic z tego , nie wiem czego to powod ale jeszcze powalcze.

Dzieki za pomoc , mam nadzieje ze jakos sie uda podmienic to cudo.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2006, 08:55:02 »
poczytaj watki przyklejone na ten temat

szczegolnie ten
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=15814

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2006, 12:00:40 »
No juz je wczesniej przesledzilem i tam owszem jest kilka instrukcji/mozliwosci podmiany ale nadal pozostaje jedno pytanie na ktore jak dotad nikt nie odpowiedzial ....

... a mianowicie jak dokonac tego na kablu do synchronizacji z automatycznym ladowaniem baterii ?

oczywiscie w pierwszym watku ktos poruszyl ta sprawe ...
rycki :
"MAM TYLKO KABEL 2IN1 nic wiecej jak narazie to znaczy ładowanie i synchroniazacja (panowie wypowiedzcie sie czy tym kablem ktos to zrobil juz)"

No i odpowiedzi brak :( Niestety zaklejanie pina zasilajacego na USBku oczywiscie skutecznie zatrzymalo proces ladowania , tyle tylko ze Palm przestal byc widziany zarowno przez ASync jak i program do updejtu :(

Rozwiazaniem jedynym mozliwym jest zakup kolejnego ... innego kabla bez funkcji ladowania ? moze RS232 ? a moze jednak ktos da gotowa recete jak podmienic romy przy takowym Kablu.

PS sorry ze truje no ale niestety nikt nie udzielil odpowiedzi na takie pytania :(

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2006, 19:49:27 »
od zawsze powtarzamy, ze na kablu 2w1 nie nalezy robic zadnych aktualizacji - albo kabel tylko do synchronizacji albo wlasnie RS232

czasami sie uda - zalezy to pewnie od kabla

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2006, 20:08:56 »
lipcio i o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo ... krotka zwiezla i prosta.

Dziekuje bardzo i juz wiecej nie przytruwam, temat mozna zamknac wydaje mi sie.

RS chociaz wolniejszy w transmisji ale jedyny ;)

Jesio raz wielkie dzieki za pomoc.