Dzieki za odpowiedzi:), jak na razie mój kabelek zachowywał sie całkiem porzadnie i nigdy sie nie rozłaczał, fakt nie zawsze jak pisał mion chciał synchronizowac i trzeba było jeszcze raz go podłaczyc za 2 zwykle zaskakiwal.
Hmm a teraz mam jeszcze pytanie i prosze nie krzyczec, a jesli sa gdzies jakies posty na ten temat to prosze o link, bo ja nie znalazłam:) Mam oryginalny upgrade do systemu 2003 dla 3950 HP, oraz od kolegi płytke z iPAQ 3950 Rom Update Communicator.exe, dwoma plikami 2002.nb0 i 2003.nb0 oraz plikiem Readme File.txt, z którego niewiele rozumiem:) tzn angielski raczej znam moze mniej niz bardzo dobrze ale zwykle mi starczało, ale nie bardzo rozumiem:
If you have your cradle connected with the USB, use the drop-down box and change the COM port to \\\WCEUSBSH001. Do not change anything else on the screen and hit OK. (If you don't see this option then you probably didn't kill Activesync).
This should take you to a terminal screen. Hit <RETURN> a couple of times and you should see the USB prompt.
To update the ROM, type "lnb 2003.nb0" or "lnb 2002.nb0"
The upload should start and you should see asterisks and some sort of symbol.It will let you know when it is finished.
Nie bardzo rozumiem skad mam wziasc plik WCEUSBSH001 czy z ipaqa i wrzucic go w ekran instalatora, czy odwrotnie, czy proces ubicia WCESCOMM.EXE wykonuje sie poprzez menadzer zadan kompuera, czy jeszcze jakos inaczej, oraz:
Remove device from cradle and put in "Serial Mode." :To do this, press the POWER button, button 2, button 4 and the software reset button at the same time.
Rozumiem ze mam wyjac Ipaqa i zrobic twardy reset ale gdzie dodac "Serial Mode." i czy to jest tozsame z S/N który mam na naklejce w Ipaqu??
Sorry za głupie pewnie pytania, ale flashowanie Os jednak jest duzo prostsze mam wrazenie, a dotychczas tylko to miałam okazje robic.
I jeszcze jedno czy moze jednak uzyc płyty HP z upgradem, z tym ze tam nie widze zadnego pliku readme i nie wiem czy musze tez zrobic twardy reset przed upgradem?