iPAQ 3850 WM2003 przestał się synchronizować po USB

• 9 Odpowiedzi
  • 608 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
iPAQ 3850 WM2003 przestał się synchronizować po USB
« dnia: Marzec 19, 2007, 15:42:54 »
No właśnie nie synchronizuje się z żadnym komputerem obojętnie od wersji AS (3.7 4.0 4.2) po prostu wyświetla się okienko Connecting to USB a na PC zero reakcji. Problem pojawił się nagle, dodam że już kiedyś występował (pomógł Hard Reset) , po prostu pewnego dnia się nie połączył. System WM2003 od 3870 (różnica tylko wbudowanych sterów od BT). Nie wiem, czy pod PPC2002 też wystąpił, bo system zmieniłem po 2 dniach od odebrania wysyłki.

Właśnie robię backup i znowu HR.

Czego to może być wina?

[EDIT]

Zrobiłem HR i połączył się bez kłopotu. Wrzucę parę rzeczy na kartę i przywrócę backup - zobaczymy, może pójdzie?

[EDIT2]

Przywróciłem z backupu - i znowu brak sync po usb - po rs i irda chodzi

*

Offline kinek

• **
  • 145
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
Odp: iPAQ 3850 WM2003 przestał się synchronizować po USB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2007, 14:10:18 »
Hehe - mam podobny problem w Ipaq 3870
Zaczyna się synchronizacja i na kompie pokazuje się jako nierozpoznane urządzenie USB
czasami pomaga soft reset, czasami nie. Zawsze usze kombinować w stylu połącz wyłącz rozłącz połącz znowu ale tym razem włączony itp
Mimo wszystko jak już się zsynchronizuje to i tak mnie po kilku operacjach rozłączy - czasami mam problemy by przerzucić kilak piosenek na kartę
Nie mam problemów jeśli chodzi o synchro przez bluetootha - to po pierwszym rozwiązaniu tego problemu teraz już jest ok, i synchro trzyma kilka godzin nawet :)
Boga do sprzedania mam

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2007, 16:47:39 »
Mnie się wogóle nie łączy - komputer rozpoznaje "Compaq iPAQ Usb Sync" ale AS wogóle nie rusza.

*

Offline kinek

• **
  • 145
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2007, 10:07:00 »
Hmy ??
Nie orientuje się czy między windą do 3870 a 3850 jest różnica tylko w sterach do Bluetootha, ale może przeinstaluj system na dedykowany do 3850 ??
Ale zanim to zrobisz, spróbuj może nie przywracać backupów, tylko wszystko od nowa instalnij na ipaq - może jakiś błąd we wgranym wcześniej oprogramowaniu powoduje ten brak  synchronizacji, bo z tego co zrozumiałem zaraz po HR ale przed Backupem łączy się bez problemów ??
No i zawsze jest jeszcze jedna możliwość, zakładam że masz XP, może to coś w systemie ??, spróbuj na innym kompie, jak będzie ok, znaczy że to wina PC a nie PPC
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2007, 10:08:48 wysłana przez kinek »
Boga do sprzedania mam

*

• 6211
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2007, 18:49:54 »
Właśnie tau jest kłopot - nie mogłem zdobyć sys od 3850. Po HR wszystko chodzi także raczej błąd we wgrywanym oprogramowaniu. Ponieważ też się zagmatwałem to opiszę w punktach:
1. wszystko chodzi ładnie
2. przestał się synchro po usb - robię backup
3. HR
4. system czysty i chodzi
5. Usunąłem backup i wszystko instalowałem od nowa
<przerwa ok 2 tygodzi>
6. znowu nie synchronizuje - robię backup i HR
7. Synchronizuje się
8. przywracam z backupu
9. po przywróceniu brak sync  :-[
10. HR
11. działa
12. przywracam z tamtego backupu i brak sync

sprawdzałem na 4 kompach i to samo

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2007, 13:50:00 »
Właśnie tau jest kłopot - nie mogłem zdobyć sys od 3850. Po HR wszystko chodzi także raczej błąd we wgrywanym oprogramowaniu. Ponieważ też się zagmatwałem to opiszę w punktach:
1. wszystko chodzi ładnie
2. przestał się synchro po usb - robię backup
3. HR
4. system czysty i chodzi
5. Usunąłem backup i wszystko instalowałem od nowa
<przerwa ok 2 tygodzi>
6. znowu nie synchronizuje - robię backup i HR
7. Synchronizuje się
8. przywracam z backupu
9. po przywróceniu brak sync  :-[
10. HR
11. działa
12. przywracam z tamtego backupu i brak sync

sprawdzałem na 4 kompach i to samo

witam

Ja terz mam taki problem i niewiecie co to moze byc ja posiadam ipaq H3600 dzieki

*

• 6211
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2007, 17:32:39 »
nie doszedłem do tego, co powodowało tą sytuację. Sprzdałem mu kopa(czyt. HR) i postawiłem wszystko od nowa.

*

• 6211
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2007, 20:12:32 »
Kwa mać znowu zrobił ten numer. żadne resety, żadne restarty kompa, różne kompy a nawet rzut o podłogę gówno zrobił. Poprostu (nie było nic instalowane, nie było softresetów) nie chciał się łączyć, za 100 razem się udało, teraz po usb wogóle się nie łączy, po RS232 zaczyna ale nie łączy działa tylko IrDA

*

Offline nurek3

• 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 01, 2007, 20:23:34 »
Heh - nie dziwię się pocketowi - jak go rzuciłeś o podłogę to się najnormalniej w świecie obraził:P

Ale na serio - może masz dziwnego AS? Ja też tak miałem i ściągnąłem innego( i nawet po PL) i ani razu nie strzelił mi focha.
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

*

• 6211
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 01, 2007, 20:29:15 »
Na serio poleciał na łóżko i spadł, ale to pod koniec moich zmagań

Nie ważne jaki AS, nie ważne do którego portu USB podłączę, nie ważne do którego komputera, nie ważne ile soft resetów zrobię, nie połączy się. Dopiero HR pomaga, ale mam za dużo rzeczy, których nie mam czasu przekopiować

Jeszcze lepiej - po USB nie łączy się wogóle a po RS232 muszę na pockecie uruchomić AS, bo z automatu staje na "Connecting..." Shit

------
cholera zaczęła się łączyć po comie, ale USB musi być :-/
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2007, 09:33:32 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »