Problem GPRS IPAQ 5450 i SE T630 w Heyah

• 0 Odpowiedzi
  • 440 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem GPRS IPAQ 5450 i SE T630 w Heyah
« dnia: Maj 02, 2007, 10:23:29 »
Witam, mam problem z połączeniem BT z w/w do w/w w celu połączenia do Internetu. Zestawiłem całe połączenie jak należy, ustawiłem w dial-upie na IPAQ-u odpowiednie stringi dla modemu które podano mi w Heyah i niby działa..... Połączenie jest nawiązywane ale po około 1 minucie (różnie to bywa) nagle przestają spływać jakie kolwiek dane do IPAQ-a. Połączenie BT jest nadal nawiązane, połączenie GPRS również (według telefonu, po przyłożeniu go do jakich kolwiek głośników nawet to słychać). Niemniej jednak żadne dane nie spływają.

Po zmianie jednego parametru w dial-upie czyli po wyedytowaniu połączenia i zmianie rodzaju połączenia z BT na IRDA wszystko chodzi jak należy (rzecz jasna po irdzie  ;) ) Niemniej jednak po BT chodzi jakąś minutę.

Słyszałem że ogólnie te Bluetooth-y są wadliwe w co poniektórych ipakach ale w gruncie rzeczy przecież to musi działać. Mam windowsa 2003 CE 4.2 i najnowszy update do bluetootha ze strony HP. Niewiem co jeszcze mogę zrobić. Ma ktoś jakieś pomysły? Przykładowo po połączeniu z GPS-em na bluetooth również zdarza się że przy zbyt dużym przesyle danych z karty pamięci zrywa połączenie. Ale z tym sobie jakoś radze a problem ponoć jest dość powszechny.

Dodam jeszcze że gadałem z supportem HP który nie potrafi wymyślić nic mądrzejszego niż zrobienie HR. Oczywiście zrobiłem HR po czym jedynie ustawiłem zegar, datę oraz zestawiłem połączenie GPRS na nowo. Problem dalej występował, chociaż muszę przyznać że posypał się dopiero po 5 minutach ale to raczej przypadek.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2007, 11:29:31 wysłana przez booboss »