Literaki PPC Beta

• 168 Odpowiedzi
  • 29652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
Re: Nowy build
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 28, 2006, 16:48:10 »
Cytat: "piopawlu"
Pojawił się jednak nowy build. Nie ma w nim jeszcze sieci, ale zrealizowałem część postulatów :)

min:
- zegarek
- minimalizacja/pauza
- powtórna rozgrywka bez restartu gry

Pełny changelog i link w pierwszym poscie.

Hehe, ciesze sie ze moje uwagi okazaly sie pomocne!  :proud:
Zabieram sie za kolejnego builda  :kill:

EDIT:
Po wstepnych testach stwierdzam ze najnowsza wersja jest prawie bez zastrzezen. A mianowicie, chodzi mi o to, zeby mozna bylo minimalizowac aplikacje do "traya" na today'u (nie wiem jak to sie nazywa w ppc, ale chodzi mi o pasek na dole w ktorym jest ikonka Wifi, Bt itd. Oczywiscie mowie o WM 5.0). Osoby nie posiadajace programu do przelaczania sie miedzy okienkami (jak Magic Button) moga miec maly problem w chwili obecnej, bo trzeba klikac na ikone Literakow tak jak przy pierwszym uruchomieniu. Nie gralem jeszcze, ale mysle ze wiele sie nie zmienilo pod tym wzgledem od ostatniej aktualizacji ;P

Aha, jeszcze jedno. Fajnie, gdyby byla mozliwosc zmiany jezyka interfejsu na polski. Domyslam sie ze gra ma podbic rynek zagraniczny, ale Polacy nie gesi...  :P Kto bedzie chcial, ten sobie zmieni na PL, mi to akurat nie przeszkadza.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 28, 2006, 17:29:41 »
Do Traya nie ma sensu, po co ma zajmować kolejną ikonkę, skoro zwykła minimalizacja jest lepsza ;)
A ja nadal czekam na finał i landscape :)

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 28, 2006, 17:51:13 »
Cytat: "BatSk8"
Do Traya nie ma sensu, po co ma zajmować kolejną ikonkę, skoro zwykła minimalizacja jest lepsza ;)
A ja nadal czekam na finał i landscape :)

Po to ze jak ktos ma "czystego" WM to jest to troche uciazliwe, zminimalizuje i potem musi wchodzic w start>programs>games (mowie o sytuacji przy zainstalowaniu literakow od razu np. po hard resecie, bez "grzebania". Bo wiadomo, ze pozniej mozna sobie porobic skroty w starcie chociazby.
Mozna by w opcjach odznaczyc mozliwosc minimalizacji do traya i po "klopocie" :) Ja tylko pisze o rzeczach, ktore moga udogodnic korzystanie z tej aplikacji, aby nie trzeba bylo zbyt czesto aktualizowac wersji finalnej.

Chodzi mi o cos takiego:

Kolejne uwagi:
- Nie zaznaczaja sie opcje za pierwszym klik., czasem trzeba 2 razy klikac na kwadracik jak i na nazwe.
- Nie ma save przy wychodzeniu, ale to chyba kwestia nastepnego update'a.
- Po wylaczeniu pauzy w grze na czas komputer od razu uklada slowo, niezaleznie czy np. zostala wlaczona w 1 sek. tury komputera..
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 28, 2006, 18:25:19 »
deva100 - zainstaluj Magicbutton i ułatw sobie życie :) Ja osobiście nie używam tego, bo obsługę minimalizacji mam w Wisbarze, a wydaje mi się, że lepiej się przystosować niż tyle wymagać od autora - nie wiadomo czy tray w WM5 jest tak samo obsługiwany jak w WM2003SE i czy autor nie będzie musiał się z tym pomęczyć trochę...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 28, 2006, 19:01:28 »
dla mnie główną zaletą minimalizacji jest możliwość dostania się do Todaya/innych aplikacji bez konieczności kończenia gry, a to czy po zminimalizowaniu ikonka będzie na górnym czy dolnym pasku, albo czy program będzie uruchamiany z menu czy z Todaya czy jeszcze inaczej to ja również sądzę że należy zostawić użytkownikom - niech każdy zainstaluje sobie taki soft jaki lubi i umieści Literaki tam gdzie ma ochotę

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 28, 2006, 20:02:54 »
gierka jest super! wielkie dzieki! a masz jesze jakies inne. z gory dziekuje

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 28, 2006, 22:27:40 »
Jak uwazacie, a piopawlu zrobi tak jak uwaza za sluszne..
Kolejna fajna opcja byloby cos jak "keep alive" w TCPMP, czyli podtrzymywanie podswietlenia ekranu. (tylko mi nie mowcie ze mozna sobie recznie przestawic w systemie, bo to przeciez nie o to chodzi...).

Zauwazylem ze po zakonczonej rozgrywce trzeba kliknac exit i yes zeby opuscic plansze. Nie wiem czy tak jest specjalnie czy to blad.

BatSk8, ja MB mam zainstalowany, a chodzilo mi o osoby ktore nie maja aplikacji tego typu.
Pozdr. Dev

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:26:09 »
hm, zegarek nie chodzi - pokazuje cały czas godzinę startu gry
system 2003
jak jest u was?

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 29, 2006, 18:29:02 »
Ja nie zauwazylem zeby zegarek nie chodzil. "Stanal" tylko w jednej sytuacji, a bylo to tak.. Zapauzowalem gre, wylaczylem pocketa, a na drugi dzien gdy chcialem kontynuowac rozgrywke, zegarek sie zawiesil.
Pomoglo dopiero wlaczenie nowej partii.
Pozdr. Dev

*

silentjob

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 30, 2006, 08:53:07 »
marcinl mógłby opowiedzieć conieco na temat stabilności aplikacji w rękach kobiet ;), może niech sam zainteresowany to opisze :)).

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 30, 2006, 09:56:44 »
Cytat: "silentjob"
marcinl mógłby opowiedzieć conieco na temat stabilności aplikacji w rękach kobiet ;), może niech sam zainteresowany to opisze :)).

nic nie powiem coby sie beta testerzy nie przestraszyli  ]:>
to była na bank bateria  :)

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 30, 2006, 10:05:42 »
Co do tej stabilnosci dzialania w rekach kobiet, to tak na serio aplikacja nie posiada zadnych uchybien, procz tych, ktore wymienilem w postach powyzej. Produkt testowany byl w rekach blondynki, czyli mozna powiedziec ze zostal kompleksowo sprawdzony  ]:>

Chociaz.. moze w wersji specjalnej for woman mozna by wprowadzic funkcje lusterka, oraz komunikaty typu "pieknie dzis wygladasz" lub "ta sukienka wcale cie nie pogrubia"  :proud:
Pozdr. Dev

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 30, 2006, 13:41:33 »
kobietom gra bardzo się podoba, problemy mogą wystąpić gdy któraś nie jest oswojona z pda ;)
ale do rzeczy:
- po kolejnej instalacji zegarek zadziałał
- można by wyrównać tekst w okienku informacyjnym tak by PLAYER 1 PLAYER2 i TILES LEFT były w 1 linii (te dalsze linie tak samo) bo jakoś to krzywo jest...
- fajnie by było po skończonej grze zobaczyć statystykę rundy - coś jak w Wormsach: czas rozgrywki, ilość ułożonych wyrazów, ile liter miał najdłuższy wyraz, ile najkrótszy, ile wyszło średnio, najmniejsza i największa ilość punktów w jednym ruchu (moj rekord na razie to 54 pkt  :proud: ) dla każdego gracza osobno

*

silentjob

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 30, 2006, 14:10:10 »
Kobietom się podoba i to bardzo, gra została doskonale przetestowana na ostatnim SKUP'ie przez jedyną przedstawicielkę płci pięknej, stąd ta cała historia :)).

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 30, 2006, 15:31:51 »
no to już opowiedzcie co się stało, bo na razie można wydedukować tylko że luba silentjoba grając w Literaki popsuła Marcinowi pocketa, tak?

*

lucass

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 30, 2006, 15:35:10 »
ale moze w Hydeparku ? ;P
Nie zasmiecajmy tego watku :P

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 30, 2006, 15:35:46 »
killcabbie
tak to wyglądało, nie mniej to nie literaki ani tym bardziej Luba
tylko bateria, sprzęt był na WiFi max performance, było poniżej 50% baterii i padł nieodwracalnie, sr i hr nic nie dały na szczęście jachu miał ładowarkę  ;)

lucass
tak jest już będziemy grzeczni!

dość OT  ;)

*

silentjob

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 30, 2006, 15:35:48 »
Tak to można opisać, Exec uparcie nie chciał wstać, dopiero HR i podpięcie go do ładowarki ożywiło maszynę na nowo :)).

EDIT. Widze, że szybszy byłeś :). EOT

*

Offline piopawlu

• **
  • 109
    • piopawlu.net
  • Sprzęt: iPhone 3G, Nexus One
Nowy sobotni build!
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 30, 2006, 19:06:20 »
Witam!

Wprawdzie jest weekend i nie pracuje, ale odblokowalem opcje podpowiedzi ruchu, wyrownalem teksty o ktorych mowil killcabbie i wypuscilem nowego builda. Nie ma w nim jeszcze sieci, ale jest juz w dosyc dalekim stadium pisania.. Bluetooth zostaje na koniec, bo jest najmniej uniwersalny :/

Odnosnie dodawania ikonki w trayu, to nie planuje takiej mozliwosci, ewentualnie jako opcja i tylko dla WM5, ale to jest cos co jest na samym koncu listy.

Oczywiscie podpowiedzi nie bedzie mozna uzywac w grach sieciowych, a wyniki uzyskane z wykorzystaniem tej opcji, nie beda uznawane w high-score. UWAGA! Podpowiedz nie zawsze daje najwyzej punktowany ruch :)

*

lucass

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 30, 2006, 21:36:22 »
kolejny bug w nowej wersji, dotyczy wyłożenia blanka, mydełka czyli pustej literki...kiedy wyswietla sie plansza z literkami do wybrania to k jest zielone , niewiadomo dlaczego... sytuacja powtorzyła sie w kilku partiach...
:P lucass bug master

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 01, 2006, 11:07:56 »
potwierdzam błąd znaleziony przez lucassa przy czym trafiło mi się również żółte "I"
moja diagnoza jest taka: występuje to wtedy gdy wykładamy drugiego blanka i kolorowa (odpowiednio wg punktacji) jest litera którą kładliśmy za pierwszym razem

*

lucass

Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 01, 2006, 11:59:49 »
byc moze lecz w pierwszej partii,  przy pierwszym blanku juz miałem K zielone... "I"  mi sie jeszcze nie trafiło i sprawdze to niezwłocznie :P

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 01, 2006, 12:27:35 »
no to może winne są znowu jakieś smieci w pamięci a tylko przypadkowo u mnie pokrywa się to z poprzednio wybranymi blankami - do kolekcji dołączyło właśnie niebieskie "H"

*

Offline piopawlu

• **
  • 109
    • piopawlu.net
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 01, 2006, 13:09:52 »
tak ja tez to potwierdzam :) zgadza sie, nie byla resetowana ostatnio wybrana literka. Poprawione i nie bedzie tego w kolejnym buildzie :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 01, 2006, 17:47:40 »
po powrocie na planszę z pauzy lub minimalizacji lub wyjścia przez EXIT (i wybrania NO) przycisk którym wyszliśmy (czyli pauza, minimalizacja albo EXIT) robi się zielony... jeśli to specjalnie to czemu to ma służyć?

edit: OK, wiem juz do czego to służy  ale nie powinno zostawać

kolejna usterka: zostały mi 3 literki zupełnie nie od pary, ppc poproszony o podpowiedź też nie znalazł ruchu i wyświetliło się okienko No move found - do tego momentu jest OK. Tylko że po powrocie na planszę w linii statusu wisiał napis THINKING i w pierwszej chwili zdawało mi się że to on myśli tak długo nad swoim ruchem a tymczasem to była ciągle moja kolej czy raczej oczekiwanie aż nacisnę SKIP. Wobec tego powinien być to napis YOUR MOVE jak zawsze przy moim ruchu bo thinking jest mylące (pojawia się wtedy gdy on myśli)

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 10, 2006, 18:39:03 »
Program wywala sie w momencie kiedy nacisne "HINT" a komputer nie moze znalezc slowa. Przynajmniej tak mi sie wydaje...
Ps: Kiedy kolejny build??  :O~
Pozdr. Dev

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 10, 2006, 19:50:23 »
Cytat: "deva100"
Program wywala sie w momencie kiedy nacisne "HINT" a komputer nie moze znalezc slowa. Przynajmniej tak mi sie wydaje...

o, a u mnie wyświetla się okienko z tekstem "No move found"

*

Offline piopawlu

• **
  • 109
    • piopawlu.net
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 11, 2006, 00:25:12 »
Prosze o troche cierpliwosci.. Poniewaz zaczal sie rok akademicki, musze poswiecic troche czasu na 'rozkrecenie' sie tego calego zamieszania na uczelni. Jak tylko sie troche uspokoi, to wroce do gry..

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 13, 2006, 23:24:03 »
Cytat: "killcabbie"

o, a u mnie wyświetla się okienko z tekstem "No move found"

Na moim pockecie (dla przypomnienia X51v WM5.0) nie wystepuje komunikat "NO MOVE FOUND", ale od razu wywala do Today. :worried:
Pozdr. Dev

*

Offline >>Devasto>>

• 543
Literaki PPC Beta
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 19, 2006, 20:33:25 »
Kolejne spostrzeżenie to sytuacja gdy komputerowi zostają ok 3 literki, mnie ze 2. Nie da sie nic z nich ulozyc, mozna jedynie "skipowac" do usranej smierci, albo kliknac exit.
Pozdr. Dev