standardowy odtwarzacz mp3 (android 4.0)

• 2 Odpowiedzi
  • 1948 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline blacksider

• 26
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
standardowy odtwarzacz mp3 (android 4.0)
« dnia: Sierpień 22, 2012, 18:05:25 »
no więc ostatnio zacząłem się bawić odtwarzaczem mp3 i w ustawieniach jest taka opcja "Tekst" którą to można zaznaczyć lub nie. No i tu zaczęła się moja pogoń za informacjami (taaa chyba za dużo wolnego czasu :P):
1. czy ta opcja dotyczy tekstów piosenek? jeśli tak to skąd odtwarzacz czerpie takie informacje?
2. pomyślałem, że w KIES można do każdego pliku muzycznego wgrać informacje o tekście piosenki (coś jak w iTunes), ale tu się okazało, że...nie mogę zmieniać ŻADNYCH informacji w tych plikach muzycznych (nawet np. wokalisty czy gatunku muzycznego)...czy ja robię coś nie tak? można jakoś w KIES te informacje edytować? (swoją drogą nie znalazłem takiej informacji o uzupełnienia jak "tekst piosenki").
3. no i teraz dodatkowe pytanie - czy jest jakiś odtwarzacz, który pokazuje tekst piosenki w czasie rzeczywistym? i najlepiej jakby był darmowy...

z góry dziękuję za pomoc ;)
Samsung Galaxy S2 z oryginalną powiększoną baterią 2000 mAh

Odp: standardowy odtwarzacz mp3 (android 4.0)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2012, 21:22:16 »
musiXmatch.  Najlepiej w połączeniu z innym świetnym programem PowerAmp,  ale ze standardowym odtwarzaczem u mnie też działa.

*

Offline blacksider

• 26
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
Odp: standardowy odtwarzacz mp3 (android 4.0)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2012, 22:16:21 »
musiXmatch mam już, ale on nie pokazuje napisów w czasie rzeczywistym... chodzi mi o to, żeby wersy tekstu wyświetlały się w momencie kiedy są śpiewane ;)
Samsung Galaxy S2 z oryginalną powiększoną baterią 2000 mAh