problem z syntezatorem mowy

• 7 Odpowiedzi
  • 10834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mamutek

• **
  • 102
  • Sprzęt: SE P990i -> HTC TP2 -> SGS II
problem z syntezatorem mowy
« dnia: Wrzesień 26, 2011, 11:05:15 »
dobry

jakis tydzien temu zaczal mi sie dziwny problem. syntezator mowy piekna kobieca angielszczyzna zawziecie odczytuje mi dane polaczen przychodzacych i esemesow (dane nadawcy) i rozpoznawanie mowy wlaczane z klawiatury pracuje tylko w jezyku angielskim.
w ustawieniach rozpoznawanie mowy mam ustawione na serwery google i wszystkie lokalizacje mam na polske. syntezator mowy ustawione ma ze odczyt danych nadawcow ma sie aktywowac tylko w zestawie samochodowym. nic to nie daje.
jesli chodzi o aplikacje, ktore doinstalowywalem (bo tu sie dopatruje problemu) to juz nie pamietam po ktorej sie to zaczelo, tym bardziej, ze w miedzyczasie sporo aktualizacji bylo (mam jakies 50 aplikacji ponad standardowy rom - zarowno z android marketu jak i samsung apps).
nie jest to mocno upierdliwy problem, ale wrodzony upor nakazuje mi szukac jego rozwiazania.
ktos sie spotkal juz z czyms takim?

UPDATE
rozpoznawanie mowy przez serwery googla sie naprawilo samo. pewnie problem lezal po ich stronie.
do rozwiazania pozostaje uruchamiajacy sie syntezator
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 11:27:27 wysłana przez mamutek »

Odp: problem z syntezatorem mowy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2011, 21:29:53 »
Ustawienia -> funkcje głosowe -> ustaw. syntezatora mowy -> Tryb samochód, wyłącz ptaszka w kwadraciku.

Przy okazji - w markecie jest darmowy polski niezły syntezator - IVONA

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2011, 07:42:48 »
a jak zmusić któryś z syntezatorów żeby odczytał np. stronę internetową???

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2011, 09:59:12 »
Ustawienia -> funkcje głosowe -> ustaw. syntezatora mowy -> Tryb samochód, wyłącz ptaszka w kwadraciku.

Przy okazji - w markecie jest darmowy polski niezły syntezator - IVONA

wczoraj IVONA weszla na poklad :D problemem bylo to ze syntezator wlaczal sie rowniez poza zestawem samochodowym (wiec niezgodnie z konfiguracja). ale wylaczenie syntezatora i wlaczenie go ponownie po instalacji IVONY problem rozwiazalo ;) ot niezbadane sa glebiny softu :D

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2011, 12:40:38 »
coraz zabawniej sie robi. znow syntezator dziala mi poza zestawem samochodowym, ale teraz (odkad mam IVONE) to raz dziala standardowy samsunga a raz IVONA bez jakis wyraznych koleracji :D nadmienie ze IVONE mam jako default.
rozumiem ze nikt nie ma pomyslu co to moze byc i pewnie jedynym rozwiazaniem sytuacji jest albo wylaczyc na stale syntezator, albo sprobowac zrobic w koncu update z 2.3.3 na 2.3.4 i zobaczyc czy sie problem rozwiazal...

@robix1999
musisz sprawic z jakim softem IVONA dziala i go doinstalowac

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 30, 2011, 12:02:14 »
Pewnie masz włączony tryb prowadzenia pojazdu, albo driving mode - jest to tego nawet widget (na jednym pasku polecenia głosowe, obsługa głosowa tryb prowadzenia pojazdu). Ja mam 2.3.4 i nie mogę powiedzieć nic więcej. Za to mam ogromny problem z rozmowami (wszyscy zgłaszają że po paru zdaniach źle albo wcale mnie nie słyszą) i chyba skończy się w serwisie :(. Nie wiem czy to wina softu 2.3.4 czy sprzętu.

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2011, 12:00:40 »
driving mode mam w automacie wlaczony, znaczy tryb sie uruchamia jesli telefon zostale podlaczony do uchwytu samochodowego. wiec to nie do konca to.
problem przeplatania syntezatora ivona z defaultowym juz mam rozpracowany. defaultowy odczytuje wiadomosci, a ivona polaczenia telefoniczne. wiec pewnie brak jakiegos softu (temat do ugryzienia jeszcze)

nadal nie wiem dlaczego dziala syntezator z wylaczonym trybem driving mode. tylko wylaczenie na stale syntezatora rozwiazuje (polowicznie) problem

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 10, 2011, 12:21:29 »
Niby wszystko powyłączane a i tak babeczka czyta mi smsy.
Jak czyta gdy telefon lezy to nie problem. Natomiast kiepsko jest gdy czyta podczas rozmowy telefonicznej. Tymbardziej ze mam poczte w eranet i nr smsow sa koszmarnie dlugie. rozmawiac sie nie da.
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III