GT-I9000 plik kopii zapasowej KIES problem pomocy

• 2 Odpowiedzi
  • 4904 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GT-I9000 plik kopii zapasowej KIES problem pomocy
« dnia: Lipiec 31, 2011, 10:19:10 »
Witam serdecznie

Napiszę w skrócie z czym mam problem w Galaxy S GT-I9000

Przedwczoraj podłączyłem telefon do PC bo chciałem wgrać trochę nowej muzyki samsung KIES się zaktualizował potem stwierdził, że jest nowe oprogramowanie systemowe dla mojego modelu ( telefon mam z ORANGE )

przed wykonaniem aktualizacji KIES wykonał kopie zapasową muzyki, fotek, kontaktów wszystko w 1 pliku o nazwie xxxxxx.sbu i zaczęła się aktualizacja trwała trochę na ekranie PC wyskoczyło że zakończona sukcesem a na ekranie telefonu

wyskoczyło pełno napisów że zakończona niepowodzeniem error. Wcisnąłem środkowy przycisk i telefon się zresetował pojawił się pierwszy ekran z napisem samsung GT-I9000 i koniec telefon się uśmiercił.

Ponieważ na gwarancji zaniosłem do serwisu ( W Łodzi ArtMedia ) na drugi dzień odebrałem postawiony telefon ( tylko dlaczego wgrali mi android 2.1 update 1 ?? ) i chciałem wgrać swój bacup, i własnie tu zaczęły się schody.

1. Po podłączeniu telefonu mam 3 zakładki Podstawowe Informacje/Synchronizacja/Import Export wg pomocy programy kies (takie filmiki z pomocami) powinienem mieć 4 zakładki a ta czwarta powinna się nazywać tworzenie i przywracanie kopii zapasowej a ja jej nie mam. POMOCY JAK WGRAĆ BACKUP ???????

2. Pytanie 2 mam oprogramowanie w wersji PDA:JM5 / PHONE:JM1 / CSC:JM3 (IDE) KIES twierdzi by nadal zaktualizować do PDA:JS4 / PHONE:JP4 / CSC:JS4 (IDE) jak to zrobić bym znowu telefonu nie uśmiercił ??

W razie potrzeby moje GG 2565258

Z góry dzięki
Borys

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: GT-I9000 plik kopii zapasowej KIES problem pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2011, 22:24:37 »
Nie wiem czy wgrywanie backupu na inna wersje systemu przypadkiem czegos Ci nie popsuje, choc to tylko domysly bowiem nie znam programu kies, nawet go nie mam zainstalowanego. Nie wiem tez po co sobie utrudniasz zycie i zgrywasz muzyke przez kiesa :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: GT-I9000 plik kopii zapasowej KIES problem pomocy
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2011, 22:54:45 »
Chyba masz rację re_. Poza tym wystarczyło wgrać ROM odinem a nie zanosić do serwisu :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G