Galaxy S nie uruchamia się - uwalony ? po rootowaniu, próbie OCLF... pomocy

• 2 Odpowiedzi
  • 2943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam
Mam problem z uruchomieniem telefonu. Zatrzymuje się na znaczku S (które miga)  i nic dalej się nie dzieje.

Co robiłem:
Na początku zrootowałem telefon przez Super one click root
Robiłem programem OCLF lag fix, ale nie wiem czy się udał -
po restarcie telefon działał ale nie wiem szybciej i czy lag fix byl czy nie
w programie sgs info pokazywał, że system plików jest rts... w Quadrant Standard było ok 1600 pkt...

Zainstalowałem więc voodoo control aby tam sprawdzić i ew. włączyć ext4 - lagfixa -  po zainstalowaniu w voodoo control nie znalazłem tej opcji - odinstalowałem voodooo, chciałem zainstalować inną wersję - 2.1 chyba i podczas instalacji przyciął się, więc ją przerwałem i zrestartowałem telefon i już się nie uruchamia...

Wcześniej wchodził zarówno w tryb recovery i download - teraz tylko wchodzi w tryb download.

W końcu nie wiem czy mam lag fixa włączonego czy nie.

Co się stanie jak zacznę wgrywać frimware przez odin na lagfixie ? (bo nie wiem jak jest obecnie system plików)

Nie wiem co robić, żeby nie skopać gorzej, będę BARDZO wdzięczny za jakieś wskazówki i szybką pomoc.

Pozdrawiam
Luki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 15:50:32 wysłana przez Luki27 »

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
Odp: Galaxy S nie uruchamia się - uwalony ? po rootowaniu, próbie OCLF... pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2011, 17:36:14 »
Spróbuj na początek wgrać kernel, może nie będzie potrzeby wgrywania softu przez odina a tym samym unikniesz wipe. To czy lagfix jest włączony nie ma znaczenia przy wgrywaniu odinem, system jest kasowany i wgrywany od nowa.

*

Offline Astaroth1985

• 22
  • Sprzęt: Samsung Galaxy i9000
Odp: Galaxy S nie uruchamia się - uwalony ? po rootowaniu, próbie OCLF... pomocy
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2011, 16:31:23 »
A jak na moje oko nie unikniesz wgywania softu. Ściągnij sobie Dary's rom zamieszczony w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-%28gt-i9000%29/gingerbread-2-3-4-xxjvp-cl264642/ wgraj według instrukcji i moim zdaniem stanie na nogi jak to nie pomoże pozostanie serwis. Skoro telefon nie wchodzi ci w recovera to go ubiłeś i sam Kernel moim zdaniem nic nie da.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2011, 16:37:12 wysłana przez Astaroth1985 »