Wskaźnik baterii w toshibie.

• 34 Odpowiedzi
  • 6420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
Odp: Wskaźnik baterii w toshibie.
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 23, 2009, 22:59:42 »
Chodzi zapewne o cos takiego:
http://fondo.pl/produkt.php?id=998

Widzialem to przed chwila na allegro ale za cholere nie moge znalezc:)

Czy to, ze mam ta samorobke i ladowalem nieswiadomie telefon przez cala noc moglo spowodowac ze bardzo mocno sie nagrzal???

Tak o taki adapter właśnie chodzi! zobacz tam czy nie ma też czasem ładowarek byś porównał sobie cenę i co się bardziej opłaca. Tak mniejsze natężenie prądu powoduje większe wydalanie ciepła bo prąd z ładowarki płynie stały
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 24, 2009, 11:08:00 »
Wydaj mi się że raczej bateria jest uszkodzona ( tzn wpisy do pamięci - parametry ) Mam podobną sytuację w moim starym telefonie ericsona - nie używałem go bardzo długo i zostawiłem baterię w środku. Podczas próby uruchomienia okazało się, że bateria zdechła, a po naładowaniu na full, cały czas pokazuje, że jest prawie pusta. Cykl ładowań i rozładowań nie naprawił tej usterki. Algorytm uaktualniania licznika po prostu przy pewnych kombinacjach parametrów nie jest "zbieżny".

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 24, 2009, 12:31:42 »
Co do baterii to myślę że ( jeżeli jest rzeczywiście z września )  ona nigdy  niebyła porządnie naładowana. Poprzedni właściciel mógł ją kupić bo uważał że stara padła, a niekoniecznie tak musiało być.  :ohreally:. Oczywiście może to być wina baterii .Najłatwiej sprawdzisz to znajdując jakiegoś dobrowolnego dawce z inną Tośką w twojej miejscowości. Spróbuj baterie i inną ładowarkę.  :idea:
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

« Odpowiedź #33 dnia: Październik 24, 2009, 13:52:32 »
Bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za pomoc. Po przespaniu sie z tym problemem stwierdzilem ze nie jest to sprzet dla mnie i go po prostu sprzedalem... Zanim do tego doszlo udalem sie na gielde elektroniczno komputerowa i szukalem rozwiazania z tym ladowaniem. Nikt tam nie mial pojecia o adapterze 5-->10 pin. Wiedzieli natomiast ze do porzadnego naladowania sprzetu potrzebny jest odpowiedni kabel. Idac dalej niektorzy podpowiadali zebym uzyl tzw. terminator czyli kabel ktory podlacza sie do dwoch portow usb po czym do urzadzenia. Chodzilo o to zeby ladowanie mialo odpowiednia moc. Byly rozne ciekawe teorie i jakos cierpliwosc mi sie skonczyla. Nadal wciaz jestem ciekawy o co chodzilo z tym ladowaniem ale to jakby juz nie moj problem. Raz jeszcze dziekuje i pozdrawiam.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 24, 2009, 13:54:48 »
Kwestia tej przejściówki i nawet tego przez które pin-y się ładuje z oryginalnej ładowarki jest już od dawna rozpracowana. Tylko straciłeś czas na tej giełdzie :)