Kilka pytań odnosnie tosi.

• 45 Odpowiedzi
  • 3652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
Odp: Kilka pytań odnosnie tosi.
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 20, 2009, 20:53:53 »

Mam jeszcze takie pytanie : da się zrobić bym nie słyszał samego siebie przy rozmowie telefonicznej i bym słyszał rozmówce nieco głośniej niż obecnie dostępny max głośności?

Z tym to będziesz miał problem bo głośniej się nie da :-| Jedyna rada to dobrze przyłożyć cegiełkę do ucha :ok:
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 21, 2009, 06:15:59 »
Jak sądzicie - czy ktoś, kto w przyszłości będzie szukał rozwiązania np w kwestii odtwarzania filmów na tosi wrzuci do wyszukiwarki ( ) frazę "kilka pytań"?  :S Nie można pociągnąć wątków które istnieją?

*

Offline DavidP

• **
  • 152
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 21, 2009, 07:45:05 »
Nie wiem czy wiesz ale wyszukiwarka doszukuje się również fraz z postów.. np wpiszesz "video" to będzie szukało tego słowa również w postach.

Koniec offtopu. Odpowiedzcie lepiej na moje pytania :>

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 21, 2009, 08:13:52 »
Ja miałem na myśli wyszukiwarkę ogólnie. Ta nasza zresztą nie działa najlepiej. Problem jest tego typu, że na podstawie tytułu dużo szybciej dokopać się do wartościowej wiedzy niż przeglądając śmiecie post po poście.
Także stąd mój apel do kolegów - na pytanie w stylu helpdeskowym, jeśli już coś było obrabiane odsyłajcie do wątków w których jest to opisane i udzielajcie odpowiedzi w nich.

*

Offline DavidP

• **
  • 152
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 21, 2009, 15:35:16 »
Hmm... Na tcpmp 4.1 alpha 2 nie mam artefaktów przy "GF 5500" ale płynności nadal nie ma.. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy płynnie działa filmik podany przeze mnie kilka postów wyżej i napisać na jakiej wersji tcpmp ?

Do tego zauważyłem coś dziwnego.. wchodząc w ustawienia tcpmp > gf 5500 jest "jakaś" wartość DSP frequency. Zatem zobaczcie:

TCPMP 4.1 alpha 2

TCPMP Alpha 5 test v2

Widzicie różnice ? W wersji 4.1 w dsp frequency mam wartość 184mhz , natomiast w tej wersji alpha 5 test 2 wartość ta wynosi 0. Może to jest powodem artefaktów na tej nowszej wersji. Ponadto nie mogę zaznaczyć ani opcji "Double buffer" ani "DSP overclock"

Jeżeli teledysk podany przeze mnie będzie wam chodził płynnie (ja w benchmarku mam koło 50%, raczej nie można tego nazwać płynnością, na pierwszy rzut oka widać klatkowanie), to zacze mieć pewne podejrzenia uszkodzonego akceleratora graficznego.

Odnośnie alceleratora - czy są jakieś programy diagnostyczne, czy może jakiś sposób by sprawdzić sprawność tego?

*

Offline DavidP

• **
  • 152
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 26, 2009, 00:56:35 »
A tak ponawiając serie pytań, by nie zakładać nowego tematu mam pytanie.

Czy da się zwiększyć głośnośc i czas trwania alarmu  (budzika) ? Bo zagra on moze z 15 sekund na dodatek cicho i gaśnie i tak dwa razy.

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 26, 2009, 09:30:23 »
Zainstaluj sobie inny budzik niż systemowy. Osobiście proponuje G-Alarm - bardzo rozbudowany program, możesz praktycznie wszystko ręcznie ustawić - głośność, czas trwania budzika, drzemki, listę utworów, ewentualnie jakieś zadania po których rozwiązaniu dopiero można wyłączyć budzik (przydatne jak się wstaje rano ;))
A wracając jeszcze do głośności, to najlepszy efekt i tak uzyskasz pogłaśniając utwór na komputerze - np. za pomocą MP3Gain

*

Offline DavidP

• **
  • 152
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 27, 2009, 20:55:08 »
@amatusz - wielkie dzięki, G-alarm to jest to czego szukałem :)

A kontynując serie pytań czy problemów doszedł kolejny. Czasami robi mi się tak że ekran gaśnie i przyciskiem wyłączenia nie powraca do pracy, nawet po odsunięciu klawiatury nic, ekran nie świeci się, pomaga tylko soft reset. Najczęściej się tak dzieje jak mam odpalone TCPMP i ekran zgaśnie, ale nie tylko. Nie wiecie może o co chodzi ?

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:12:56 »
Known issues:
1. Don't go to standby mode when using TCPMP, or your phone will be SB (fix before beta)
Czyli problemy z wybudzaniem w tej wersji są normalne.

*

Offline Carbini

• 35
  • Sprzęt: Tosiek G900, Samsung i5700
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:36:12 »
Ja rowniez mam pytanie, czy ktos cos wie na temat "trybu awaryjnego" w tosi? dzisiaj niewiem w jaki sposob ale tosia uruchomila mi sie w trybie awaryjnym. Ktos moze zna wiecej szczegolow?

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:55:43 »
Tryb awaryjny? U mnie taka możliwość się pojawia jak mam zainstalowane SPB Pocket Plus i walnę soft reset szybciej niż 3 minuty od startu systemu. Wyłącza on wtyczki todaya i programy uruchamiane przy starcie...
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline Carbini

• 35
  • Sprzęt: Tosiek G900, Samsung i5700
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 27, 2009, 22:25:46 »
To wiele wyjaśnia, akurat też mam tego plugina. Dzięki za podpowiedz  :ok:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 28, 2009, 08:01:56 »
A kontynując serie pytań czy problemów doszedł kolejny. Czasami robi mi się tak że ekran gaśnie i przyciskiem wyłączenia nie powraca do pracy, nawet po odsunięciu klawiatury nic, ekran nie świeci się, pomaga tylko soft reset. Najczęściej się tak dzieje jak mam odpalone TCPMP i ekran zgaśnie, ale nie tylko. Nie wiecie może o co chodzi ?
To tcmp modyfikowane pod goforce'a?

Kilka pytan w zwiazku z G900
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 29, 2009, 21:27:37 »
Z racji iz @orzo nie zrozumial o co mi chodzilo pisze jeszcze raz:

O dzwiek panie @orzo chodzilo mi o zwiekszenie glosnosci dzwonka SMS, wiem co to WOW HD i wiem jak sie tym posluzyc lecz moj problem polega na tym ze dzwonek polaczenia gra glosno ale sms prawie nie slychac ( jak jestem w szkole, dobrze ze wibracje mam )

Nastepne pytanie:

Przed HardResetem jak kliknalem na logo windy na gorze mialem taki fajne rozwijane menu, bezposrednio moglem odpalic np pasjansa xD bez wchodzenia w folder i widac bylo otwarte programy i mozna bylo je wszystkie zamknac, po kliknieciu na napis Start bylo orginalne menu WM, jak sie ten prog nazywal?
Kolejny prog ktory mi zginal to w prawym gornym rogu byla bateria ( tam gdzie jest X ) i pokazywala stan z dokladnoscia do 1% a nie jak orginalna 10% ... rowniez potrzebuje tego programu ;)

to by bylo narazie na tyle bo z instalacja tomtoma z mapa 8.xx sobie poradzilem

PS ! przypomnialo mi sie

jak mam juz baterie dosc slaba to wifi mi wylacza jakis *$&%^*&#$^% proces offwifi.exe ktorego nie moge usunac z katalogu windows .... da sie to jakos wylaczyc bo imo tosia dluuugo trzyma na low baterii ;]
 dublowanie wątków, alergia na szukajkę (tomaszkap)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 21:29:34 wysłana przez wonsky »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 29, 2009, 21:39:49 »
Wszystkie posty tego typu ( kilka pytań, groch i kapusta ) będę scalał tutaj.  :S

« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 30, 2009, 15:21:45 »
A tak nawiasem, znacie jakiś program którym szybko i sprawnie przekonwertuje jakiś film 700mb pod rozdziałke tosi bez utraty jakości ?

Ja konwertuje programem "Any Video Converter" Prosty i skuteczny, a wersja trial nie blokuje podstawowych opcji tylko co film trzeba wdusić "Nie dziękuje"  :grin: