G900 głosność "słuchawki" w trakcie połaczeń - problem

• 9 Odpowiedzi
  • 938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

G900 głosność "słuchawki" w trakcie połaczeń - problem
« dnia: Wrzesień 28, 2009, 15:49:12 »
Witam!

na poczatku chce oznajmic iz jestem tu nowy.. :) jak rowniez dodac dodac ze nie znalazlem na forum rozwiazania mojego problemu... :)

Wiec rzecz tkwi w tym, posiadam tosie g900 od kilku dni i staram sie ja doprowadzic do idealu po porzednim niechlujnym wlascicielu - wgralem nowego rom'a (chodzi teraz jak zloto), poprawilem jakosc dziwku wydobywajacego sie z glosnika glownego programikiem wow hd, ale ciagle borykam sie z problemem glosnosci glosniczka w "sluchawce" w trakcie rozmow bo jest on okropnie cichy! rozmawiac da sie tylko w zamknietym pokoju i po uciszeniu innych domownikow.. ;p, w trakcie rozmow slysze siebie w sluchawce i zdazylo mi sie tez raz ze osoba po drugiej stronie sluszala "poglos"... na zestawei sluchawkowym (oryginalnym) rowniez sluchac rozmowce cicho oraz bardzo slabo mnie slychac tak jakby mikrofon w zestawie sluchawkowym nie byl dodatkowo wzmocniony a taki sam jak w telefonie - rozmaiwajac musze trzymac mikrofonik przy twarzy... to jst czysty obled... czytalem ze sa jakies klucze do rejestru czy cuś ale nic nie znalzlem co moglbym wgrac na fona i zeby pomoglo...

prosze was o pomoc bo takie kozystanie z telefonu mija sie z celem..

moze radio rom zly ? jak go przegrac ?

rom jaki posiaam to: [6.1] [PL] Fresh & Clean ROM v1.3.2

dodam tez ze na innych romach (w tym nawet na oryginalnym) bylo identycznie...

*

Offline ppop

• *
  • 63
Odp: G900 głosność "słuchawki" w trakcie połaczeń - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:09:47 »
niestety cichy głośnik to jeden z minusów g900 (ktoś gdzieś opisywał, jak wmontował do g900 głosniczek od jakiegos samsunga, czy czegos.. ale nie wiem na ile takie rozwiazanie Cię satysfakcjonuje :D )

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:14:11 »
dodam oczywistą oczywistość, po nawiązaniu połączenia można regulować suwaczkiem głośność rozmówcy :P
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:35:56 »
z tym glosniczkiem od innego fona calkiem interesujace rozwiazanie - poprosze o szczegoly :)

heh tak wiem ze sie podglasza w czasie rozmowy kolego:) - ale najwidoczniej u mnie jest powazniejszy problemik bo to i tak nie daje zadowlajacych rezultatow (wyzej wymienionych) :(

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2009, 15:39:38 »
Zanim stwierdzisz, że głośniczek jest uszkodzony, spiknij się z kimś w twojej okolicy kto ma g900 i porównajcie głośność... Niestety G900 ma cichy głośnik  :S Ale ma masakrę innych fajnych bajerów to głośnik niech ma już tą wadę  :P

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2009, 19:24:17 »
Jak kupiłem tosię to od razu zauważyłem, że głośnik z tyłu jest strasznie cichy. Ale już nie zauważyłem tego odnośnie głośniczka słuchawki. Jest porównywalny do mojej nokii 3110c jak na mój gust.  :shock:

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2009, 22:08:26 »
na tylny glosniczek sa juz rozpowrzechnione pomoce - mianowicie "wow hd" ale gozej z tym z przodu.. :( modyfikacje rejestru pomoga ? 

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 30, 2009, 18:37:55 »
niestety podmienianie głośnika, o którym pisalem dotyczyło tego tylnego glosniczka.
moj przedni glosnik tez jest bardzo cichy :/ chociaz wina leży czasami po drugiej stronie- w mikrofonie naszego rozmówcy.
Zawsze pozostaje poprosić osobę, z którą rozmawiamy, zeby mowila głosniej :D

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 01, 2009, 08:30:41 »
(...)Zawsze pozostaje poprosić osobę, z którą rozmawiamy, zeby mowila głosniej :D

Poproś moją dziewczyne... Ona już szewskiej pasji dostaje od tego ciągłego pytania co powiedziała  :P

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 01, 2009, 16:14:58 »
(...)Zawsze pozostaje poprosić osobę, z którą rozmawiamy, zeby mowila głosniej :D

Poproś moją dziewczyne... Ona już szewskiej pasji dostaje od tego ciągłego pytania co powiedziała  :P

otóż to! ;)

ps. a da sie wylaczyc ten glupi podsluch czego mowie w sluchawce?