Toshiba g900 dla początkujących

• 11 Odpowiedzi
  • 1715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toshiba g900 dla początkujących
« dnia: Grudzień 30, 2008, 14:33:45 »
Witam,
Z góry przepraszam ze pisze taki watek ale przez ostatnie 3 dni kopie na tym forum i kopie i nic konkretnego nie mogę znaleźć!
Sa fajne tematy "Toshiba FAQ" ale tam jest tylko pierwszy post konkretny który nie jest wyczerpujący a później rozwija sie tamat czy tośka jest szybsza od Della... czy to był odpowiedni dział do tego tematu??
Jedziemy dalej, temat "miniprogramiki" czy tylko jest kilka tych programików? Ogólnie nie jest napisane jak sie je instaluje itd... Dla Was posiadaczy starych wyjadaczy jest to proste ale dla początkujących nie.
Temat "Gotowe caby" tez nie jest opisane z czym to sie je...
Jest tez temat z programami, ale sa same odnośniki do innego forum na którym sie trzeba zarejestrowac a zeby móc pobrac trzeba nabić kilka postów...

Od ogólnie szerzonego i dozwolonego offtopicu szału dostaje, jeden post jest na temat, 10 nie na temat...

Więc proszę o doświadczonych użytkowników o stworzenie tematu w którym będą zawarte takie informacje:

- Co zrobić w toshibie g900 zaraz po kupnie
- Jakie programy są najbardziej przydatne i linki do nich
- Jak instalować te programy, przy pomocy czego i jak (wskazana łopatologiczna instrukcja)
- zmiana ROMu wady i zalety
- zmiana systemu 6.0 a 6.1
- i pare innych

Temat powinien byc na wstępie zablokowany aby po dwóch dniach nie był 5 stron offtopu...

Pewnie temat zaraz zniknie bo jest takich pełno, ale w ŻADNYM nie ma wyczerpujących informacji!!!!

Wiec jeszcze raz nawołuje aby została stworzona prosta i przejrzysta instrukcja obsługi użytkowania Toshiby (nie chodzi mi o manuala) tylko o dodatkowe funkcje i instalowanie dodatkowych programów, łatek, romów, systemów.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Toshiba g900 dla początkujących
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:43:20 »
- Co zrobić w toshibie g900 zaraz po kupnie
- Jakie programy są najbardziej przydatne i linki do nich
- Jak instalować te programy, przy pomocy czego i jak (wskazana łopatologiczna instrukcja)
- zmiana ROMu wady i zalety
- zmiana systemu 6.0 a 6.1
- i pare innych

1. naładować
2. dla każdego co innego, dla mnie podstawą do instalacji był tylko SDHC
3. cab bezpośrednio z toshiby, exe na pc przy podpiętej tosi
4 było, było, było
5 jw
6 - a to niby co?

Wiec jeszcze raz nawołuje aby została stworzona prosta i przejrzysta instrukcja obsługi użytkowania Toshiby (nie chodzi mi o manuala) tylko o dodatkowe funkcje i instalowanie dodatkowych programów, łatek, romów, systemów.
no to do dzieła, życzę powodzenia

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
  • Sprzęt: Magic + 1005HA
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:44:06 »
Co zrobić w toshibie g900 zaraz po kupnie

Przeczytać instrukcję obsługi

Jakie programy są najbardziej przydatne i linki do nich

A skąd my mamy wiedzieć do czego Ty potrzebujesz tośki ?

Jak instalować te programy, przy pomocy czego i jak (wskazana łopatologiczna instrukcja)

Znowu instrukcja obsługi się kłania

zmiana ROMu wady i zalety

Znajdują się w tematach o nowych romach których Tobie się nie chciało czytać

zmiana systemu 6.0 a 6.1

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109076.0

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:49:16 »
żal na kółkach, Info jak zainstalować program znalazłbyś, jakby co daję tu taki magiczny link, mnie pomaga na wiele problemów i nie muszę innym burzyć krwi tematami, które były dziesiątki(tysięcy) razy :P

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=search - tutaj się wpisuje jaki problem i klika "szukaj" Dalej sobie pewnie poradzisz :ok:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2008, 23:19:10 »
soad7: Mamy trochę offtopu faktycznie. Czasami pożytecznego, czasami nie. Ale równie mógłbyś prosić o czytelną zwięzła instrukcję jak programować komputery.
Ale wystarczyłoby cierpliwie przelecieć przez przypięte wątki i dużo byś znalazł. Ja mogę Ci polecić na wstępie instalcję sterów SDHC, mojego cab-a z fix-ami od różnych osób. No i dalej musisz wiedzieć do czego chcesz używać tosię. WM to otwarty system operacyjny z całkiem fajnymi prostymi funkcjami do instalcji programów. Bardziej zaawansowane funkcje jak zmiana rom-u na razie sobie odpuść.

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2008, 23:28:06 »
soad7, widzisz mylisz chyba troszkę instytucję :D
Takie pełne opisy itp. to są artykuły, how-to etc. A forum służy do dyskusji. Tak naprawdę żeby czegoś się dowiedzieć to trzeba trochę uparcie pokopać. Nikt nie mówił, że będzie łatwo :)

Po za tym tosia ma to do siebie, że trzeba jej poświęcić wiele czasu. A po tym czasie i tak jeszcze raz wszystko pozmieniasz ^^
Ale powiem Ci co jest najgorsze. Tego typu tematy, w których prosi się o wszelakie informacje, zadaje się pytania. Ale większość z nich jest już gdzieś opisane. Pisanie o "starych wyjadaczach" także. Sam przygodę z WM zacząłem od Toshi nie dalej jak 2 miesiace temu ? Przed kupnem przewertowałem forum i jak dostałem tosię to z gotowym planem zabrałem się za modyfikacje :)

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2008, 23:55:21 »
Dzieki za odpowiedzi, dopiero sie ucze, jak kazdy z Was, ogólnie to myślałem ze trudno jest modyfikowac PDA ale jednak nie taki diabeł straszny.
Ogólnie PPC będzie mi potrzebny do Internetu poprzez GPRS i WIFI, pierwsze juz testowałem drugiego jeszcze nie miałem okazji.
Systemu jak i Romu narazie nie ruszam, chociaz mysle ze nie jest to trudne.
Tylko wkurza mnie to kopanie przez ten offtop a jak sie przekopiesz to juz zapominasz czego szukasz...

Miba możesz mi podeslac namiary do tego caba?

Wydaje mi sie ze temat jest ogólnie do kasacji.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2008, 04:35:13 »

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 31, 2008, 04:43:30 »
Prawdziwy godny mod.....pomoc o 4:35 To sie chwali!!

ja jednak ze swojej strony polecam odrazu zmiane romu, znim zakorzenimy sie w 6.0 bo 6.1 i szybszy a polski rom np od globalbusa notabede najlepszy do polski do g900 to naprawde demon predkosci...warto dodac wkilka swojich oemow i naprawde toska zyskuje na speedzie
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 31, 2008, 04:47:58 »
Lepiej otrzaskać się z WM na fabrycznym.
Wsparcie userów też coś wcześnie :P

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 31, 2008, 04:53:39 »
no a jak xD mloda godzina xD trzeba wie wprawic na sylwka by w nocy nie zasnac XD

ja odrazu zmieniłem rom a potem sempilem toske od kumpla bo chialem zobaczyc jak wyglada fabryczny wm xD

btw. trzeba rozlozyc na czesci najnowszy chinski rom do toski ;] moze cos sie przyda ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 01, 2009, 16:21:22 »
To trzeba se było wgrać orginał, przecież zrzut jest na forum :wink: Chyba, że już nie chciałeś ruszać swojego :P