Witam...
Od coś około 3 dni jestem świeżym userem toshiby g900 (oczywiście wybór na nią padł ze względu na stosunek cena/jakosć). Oprócz tego, że ten smartphone jest efektem końcowym (póki co) kilkunastu telefonów jakie posiadałem + pracy przy navi z WM (jakiś rok temu pracowałem w salonie sprzedjąc to ludziom

), to oczywiście jest źródłem miliona pytań bez odpowiedzi - póki co, mam nadzieję

Zazwyczaj do wszystkiego dochodzę sam przekopując google, ale czasem warto otworzyć gębę i walnąć jakąś głupotę, przynajmniej inni mogą się pośmiać

Otóż w szale instalowania softu dołożyłem program Diamond TV. To ciekawy program do przechowywania informacji o ulubionych internetowych stacjach tv z możliwością odtworzenia obrazu na zewnętrznym programie. Potestowałem via wifi, na moim prywatnym routerze - jako, że na mediaplayerze o ile dźwięk ok, to obraz lekko przycinał, postnowiłem użyć softu z zewnątrz - coreplayer okazał się nietrafiony (totalna... ścinka). To poczytałem co nieco o naszym goforce i doszedłem do wniosku, że może zewnętrzne dopalanie nie jest takie złe i pobrałem paczkę z tcpmp alpha 5... Ale paczka ta nie ma instalatora, tak jak zazwyczaj się spotykałem z cab, arm czy setupem, tak tutaj wszystko copy do folderu, odpalam i jest odtwarzacz. Pytanie teraz jak w tym momencie aplikację integruje się z systemem tak, żeby widział mi to jak normalnie zainstalowany progs? Muszę sobie jakoś skompilować caba? Bo niestety sam Diamond TV w tym momencie strajkuje i TCPMP "nie widzi", nawet po przeszukaniu folderu ze ścieżką docelową ręcznie.
Mam też propozycję do FAQ - jako, że jestem na bieżąco z wszystkim tym, co nurtuje newbie... Przydałoby się w jednym punkcie dlaczego tak właściwie nie ma sterownika do naszej grafiki, kto jest temu winny, jakie są szanse na wykorzystanie w przyszłości możliwości GoForce i co do tej pory udało się zrobić.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie