Wi-Fi i pobieranie

• 6 Odpowiedzi
  • 2506 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
Wi-Fi i pobieranie
« dnia: Czerwiec 28, 2009, 14:11:10 »
jak to jest ze jak ciagne net przez lapka (wi-fi) to ma 2mb/s i jak pobieram to mam ok260kb/s a w tosi ten sam internet sciaga max 20kb/s co jest nie tam ??
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Wi-Fi i pobieranie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2009, 14:13:15 »
odległość, moc nadawania i takie tam. Sychip utility potrafi trochę przyspieszyć za koszt baterii.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2009, 14:17:02 »
zasieg ma na full
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2009, 20:56:23 »
Paradoksalnie przestawienie karty w tryb auto ( byle ten suwak ustawić raczej w stronę baterii ) nie musi bardziej wyczerpywać baterii. W trybie oszczędnym chyba tam gdzie słaby zasięg chip marnuje prąd na retransmisje i ponowne  logowania do AP.
Mi tosia z AP ( raczej słaby zasięg ) ciągnie powyżej przepustowości mojej neo (512) czyli około 50-60kB/s spokojnie.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2009, 09:03:52 »
Mam problem. Tosie G900 zakupiłem w tym miesiącu, nie wiem czy różni się czymkolwiek od waszych, bo nie powinna, a jednak wiele programów o których przeczytałem tu na forum nie działa mi. Np. ten Sychip. Instaluje się, później na zakończenie instalacji pisze, że nie kompatybilne czy coś w tym stylu i że może nie działać no i po próbie włączenia nic sie nie włącza. Próbowałem instalacji i na karcie i na pamięci wewnętrznej.
Program RAR też nie działał, więc niewiem czy jest coś podobnego do tego co działa na Tosiach.
Program Total commander również nie działa, aczkolwiek wcześniej zainstalowałem Task Manager i tam widziałem możliwość grzebania w rejestrze.
Przepraszam że trochę nie na temat ale głównie mnie interesuje ten Sychip i on mi nie działa.
A co do rejestru, to gdzie znajde te HKLM i HKCU? Tam są jakieś foldery i pliki w folderach ale żaden plik się tak nie nazywał. Teraz akurat nie mam przy sobie Tosi bo się ładuje ale pliki o ile pamiętam nie miały nazw tylko same rozszeczenia a nawet szukając pliku z takim rozszerzeniem nie było .hkml ani .hkcu
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na te pytania. Z góry dziękuję.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2009, 10:09:14 »
Instaluje się, później na zakończenie instalacji pisze, że nie kompatybilne czy coś w tym stylu i że może nie działać no i po próbie włączenia nic sie nie włącza. Próbowałem instalacji i na karcie i na pamięci wewnętrznej.
Komunikat nieprzerywający instalacji możesz sobie darować i go nie czytać, nie ma absolutnie żadnego wpływu na cokolwiek
Najpierw włączasz wifi, potem idziesz do cpl

A co do rejestru, to gdzie znajde te HKLM i HKCU? Tam są jakieś foldery i pliki w folderach ale żaden plik się tak nie nazywał. Teraz akurat nie mam przy sobie Tosi bo się ładuje ale pliki o ile pamiętam nie miały nazw tylko same rozszeczenia a nawet szukając pliku z takim rozszerzeniem nie było .hkml ani .hkcu
to są główne gałęzie rejestru

btw, nie pisz w 2 różnych miejscach
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2009, 11:29:30 »
Mam problem. Tosie G900 zakupiłem w tym miesiącu, nie wiem czy różni się czymkolwiek od waszych, bo nie powinna, a jednak wiele programów o których przeczytałem tu na forum nie działa mi....

Robiłeś po zakupie HR?