Problem z przyciskiem usypiania Tośki (POWER ON/OFF)

• 4 Odpowiedzi
  • 963 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafcio9292

• 41
  • Sprzęt: G900
Problem z przyciskiem usypiania Tośki (POWER ON/OFF)
« dnia: Luty 20, 2011, 17:54:40 »
Witam!
Od kilku dni mam problem ze swoją Tośką... Nie działa mi przycisk usypiania urządzenia, a dokładnie wygląda tak jakby nastąpiło zwarcie i przycisk byłby wduszony cały czas. Tośka nie reaguje na wciskanie Powera. Po rozsunięciu wybudza się, ale po chwili włącza się okienko o potwierdzeniu wyłączenia pocketa. Klikam na anuluj i można jakoś pracować, ale w między czasie okienko wyskoczy jeszcze kilkakrotnie lub sama przejdzie w stan czuwania. Co najdziwniejsze jak popukam w obudowę palcem to się wybudzi/uśpi...
Macie jakieś pomysły jak można temu zaradzić?

PS. Tośka nie ma już gwarancji  :undecided:
Toshiba G900-->>C&C Globalbus-->>SPB Mobile Shell 3.5

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Problem z przyciskiem usypiania Tośki (POWER ON/OFF)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2011, 19:44:37 »
Śrubokręcik i zaglądamy do środka, ciężko zgadnąć tak o co się tam stało. Może coś wpadło i przycisk się zablokował? Jak rozkręcić tośkę masz dokładnie opisane w przypiętym temacie.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2011, 21:03:31 »
Jeśli chodzi o sam przycisk to działa jak najbardziej sprawnie, nie widzę różnicy w działaniu.
Z rozkręceniem jest problem bo nie mam śrubokrętu... Można jakąś domową metodą zrobić śrubokręt czy będę musiał dołożyć do tego telefonu dodatkowe 12zł?
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 21:05:27 wysłana przez rafcio9292 »

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2011, 21:26:59 »
Jak odpowiednio pokręcisz małym płaskim śrubokręcikiem to jakoś odkręcisz, tylko musisz uważać, żeby nie wyrobić łepków, później można nawet tych śrubek nie przykręcać, bo wszystko i tak się trzyma na zatrzaskach. Wygląda to raczej na jakieś mechaniczne uszkodzenie (w sensie, że nie związane z oprogramowaniem) skoro reaguje na stukanie w obudowę. Długie przytrzymanie power da się chyba jakoś odmapować, ale nie wiem czy w twoim przypadku coś to pomoże http://pdaclub.pl/forum/g900/tips-trics-czyli-znane-klucze-rejestru/msg888526/#msg888526
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2011, 21:38:14 »
Zaraz spróbuje coś pokombinować :wink:

@edit

lolasher śmiało mogę powiedzieć, że dzięki Tobie nie stałem się posiadaczem Samsunga i5700 za którym się oglądałem:) Tośka działa już normalnie, rozkręciłem, dmuchnąłem, poruszałem, przemyłem spirytusem i działa :ok: Dzięki wielkie za pomoc! Jak się kiedyś spotkamy, stawiam browca! :E
Tośka jakiś czas jeszcze posłuży :proud:

PS. Przy okazji dokonałem modyfikacji głośnika, tj. odkleiłem tą siatkę osłaniającą co jest na panelu i rozpiłowałem oba otwory. Troszkę głośniej gra teraz:)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 22:38:53 wysłana przez rafcio9292 »