Problem z pluginem

• 11 Odpowiedzi
  • 1201 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z pluginem
« dnia: Listopad 22, 2008, 11:06:49 »
Witam wszystkich,
jako, że udało mi się nabyć mój pierwszy w życiu telefon z Windowsem mam mały problem i prosze Was o pomoc. Chciałbym do swojej Tośki G900 zainstalować plugin do Today dostępny na naszym forum w dziale dowland ale nie wiem jak to zrobić. Chodzi dokładnie o HTC_Home_VGA_WM. Prosiłbym Was o instrukcję krok po kroku jak to zainstalować u mnie na fonie. Byłbym bardzo wdzięczny.
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam

*

tomwil

Odp: Problem z pluginem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2008, 11:14:12 »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2008, 11:47:39 »
Kolego czytałem ten wątek co załączyłeś, lecz z niego nie wynika żadna odpowiedź na moje pytanie. Nadal niestety nie wiem jak wgrać jakikolwiek plugin do mojej tośki. Znalazłem plugin AgendaToday i też nie wiem jak go zainstalować, stąd mój post z prośbą o wytłumaczenie jak to zrobić.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2008, 12:52:25 »
Wyślij link do tego programu to zobaczę co da sie zrobić. Osobiście wolę spartański today :) Fajnie byłoby jakbyś napisał co robiłeś i co nie wyszło.
W tym linku jest chyba taka filozofia, że ten programik nie działa za dobrze na naszej rozdzielczości. Ale nie interesują mnie raczej takie programy więc może ktoś kompetentny się wypowie :P

*

tomwil

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2008, 13:09:11 »
miba kolega nie wie jak to zainstalować w Tosi.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2008, 13:14:16 »
No właśnie domyślam się, że pierwszy raz instaluje app na PPC.
Ale zanim zaczniemy coś instalować (umiejąc czy też nie) zawsze warto wiedzieć czy warto :)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2008, 13:40:02 »
Tak dokłądnie pierwszy raz instaluje cokolwiek a tutaj jest link o tego co chciałem zainstalować
http://www.wm6software.net/today-screen/today_agenda_1_5.html
Ewentualnie jeśli ktoś by posiadał coś takiegop jak jest w WM6.1 albo HTC Touch. Głównie chodzi mi o duży zegarek, sms, kontakty z pulpitu i instrukcję jak to zainstalować:)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2008, 13:48:27 »
Today agenda to tylko plugin kalendarza (to na dole) :P
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2008, 13:55:34 »
Czy masz zainstalowane i potrafisz obsługiwać AS ( Active Sync Micreosoftu )?
Są dwie metody:

1) Wykorzystując AS - odpalasz na PC pliczek z końcówką msi i po zakończeniu działania instalatora najbliższa synchronizacja spowoduje zainstalowanie aplikacji na fonie.

2) Kopiujesz plik cab na tosię i w eksploratorze klikasz ( tapujesz rysikiem na nim ) na niego
 kopiujesz:
 a) używając AS - pozwala na przegladanie katalogów fonu
 b) wyjmujesz kartę SD i na nią kopiujesz po czym wsadzasz ponownie do tosi
 c) kopiujesz na flasza i podłączasz go do tosi i dalej albo kopiujesz na tosię albo bezpośrednio na niego klikasz ( uwaga - flash musi współpracować z tosią - pobór prądu )

Po odpaleniu caba pojawia sie ekranik i na nim dokonujesz wyboru miejsca instalacji czy na kartę czy do pamięci wewnętrznej. Ten dialog jest w obu metodach.

Napisane: Listopad 22, 2008, 13:52:54
Today agenda to tylko plugin kalendarza (to na dole) :P
Niech sobie potrenuje tą instalację na czymkolwiek. :) Potem będzie z górki. :P

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2008, 18:33:15 »
Czy masz zainstalowane i potrafisz obsługiwać AS ( Active Sync Micreosoftu )?
Coś się tym  bawiłem, ale ogólnie ze względu na system u mnie na kompie (Vista) ActiveSync nie działa. Mam odpowiednik microsoftu Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile.
To powiedzcie czy dobrze zrozumiałem:
1.Kopiuję plik z czymś co chcę zainstalować o rozszerzeniu *.cab(w windowsie spakowany) na telefon, czy na kartę pamięci za pomocą kabla.
2.Już w telefonie wchodzę w menadżera plików i tam wyszukuję wcześniej skopiowany plik, klikam na niego i mam opcję do wyboru, gdzie go zainstalować.
3.wybieram miejsce, instaluję i powinno być wszystko ok

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 22, 2008, 18:46:22 »
No jest właśnie jak napisałeś. Jak klikasz na cab-ik to skojarzona z końcówką cab aplikacja się odpala, czyli Application Manager i dokonuje instalacji cab-a pytając gdzie ma umieścić program.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 22, 2008, 19:04:41 »
Wilekie dzięęki panowie. Zainstalowałem i się okazało że nie jest to trudne, lecz nie wyświetla się odpowieednio bo nie jest przeznaczony do tośki. Więc miałbym prośbę, czy ma ktoś program czy plugina, aby tośka wyglądała jak HTC Touch z WM 6.1 bo nie ukrywam, że bardzo fajnie to wygląda i jest bardzo podręczne mieśc wszystko na tapecie. Sam też teraz szukam po tym jak nie zadziałało tak jak chciałem
Z góry dzięki