Kilka pytań przed zakupem

• 6 Odpowiedzi
  • 569 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Seiben

• 25
  • Sprzęt: Toshiba G900 + A200-1S5
Kilka pytań przed zakupem
« dnia: Grudzień 15, 2008, 20:30:13 »
Witam, cena tośki jest bardzo kusząca i zastanawiam się nad wyborem tego sprzętu, kilka pytań:
1. Czytałem gdzieś, że gość bawił się tośką, jak była słaba bateria podłączył ją pod ładowarkę i bawił się dalej, a tośka mimo to siadła. Czy możliwa jest sytuacja, żeby ładowarka nie wyrabiała z ładowaniem tośki podczas pracy? Co trzeba robi, żeby doprowadzić do takiego stanu rzeczy?
2. Słyszałem coś o problemach z ładowaniem baterii w samochodzie, czy problem nadal istnieje?
3. Tośka demonem prędkości nie jest, ale czy codzienne używanie nie jest uciążliwe?
4. Gabaryty, wiem, że jest dość duża, ale czy moglibyście mi powiedzieć jak to wygląda na co dzień?
5. Podobno jest obsługa sdhc, ale czytałem, że bywają z tym problemy, czy będzie mi spokojnie chodziła karta 8, 16 GB?
6. Źle działający wskaźnik naładowania baterii, jak to dokładnie wygląda i czy da się z tym żyć?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2008, 20:38:15 wysłana przez Seiben »

*

Offline maciek833

• 307
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
Odp: Kilka pytań przed zakupem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2008, 20:41:23 »
1.Ja śmigam często jak się ładuje i nigdy czegoś podobnego nie zauważyłem :)
3.Można wgrać inny rom niż standard i jest szybsza
4.Mi bynajmniej nie przeszkadza

Poczytaj inne posty na forum.
N70--->G900---->TG01---->Samsung Galaxy SII

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2008, 20:44:12 »
4. Ehh, nawet za mała, mieści się w jeansach jak normalny telefon
5. Bedzie chodziła
6.Normalnie wygląda, żadna wada
7. odpowiedzi na pytania juz były na forum, poczytaj trochę ten dział...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2008, 21:39:34 »
1. Na innej ladowarce niz firmowa moze to sie zdarzyc, a nawet jest prawie pewne. Mialem okazje byc u kumpla ktory bardzo chcial "pomacac" tosie. Jako ze calkowicie wyladowala mi sie bateria podlaczylem toshibe do ladowarki o jakiejs mp4. Skutek byl taki ze wszystko dzialalo, od chwili gdy procesor dzialal po wiekszym obciazeniem, a w wypadku odlaczenia od kabla tosia natychmiast (w przeciagu mniej niz 1s) gasla.
3. Moze i nie jest demonem szybkosci, ale codziennie nie sprawia zadnych problemow. Czasem tylko przy grach 3d(np. tony hawk pro skater 2) potrafi troche zamulic.
4. Jest ciezka i dosyc duza, mimo to nie jest to uciazliwe.
5.Na romie globalbusa wszystko dziala. A propo, odnosze wrazenie ze co najmniej polowa forumowiczow (w tym ja) go uzywa, widac jest dobry :D.
6.Wyglada to tak, ze jak masz zainstalowane dwa wskazniki bateri to jeden pokazuje cos innego, drugi jeszcze cos innego, a systemowy zupelne inne dane. Na szczescie rozbieznosci nie sa wieksze nie 10-15% i sa sposoby na sformatowanie bateri tak aby wskaznik dobrze dzialal.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2008, 21:44:55 »
Jak masz dobre programy wskazujące poziom baterii ( aktualizują informację często ) to nie ma żadnych rozbieżności ( no może 1% przy zaokrąglaniu ) Problem jest gdzie indziej, tak na prawdę.

Temat właściwie nadaje się do przeniesienia do działu "zakupy". Przynajmniej po dyskusji nie za długiej :)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2008, 21:59:22 »
A moglbys podac taki program miba po poki co mam dwa, obydwa wgotowane w rome przez globalbusa i nie wiem ktory jest dobry bo kazdy pokazuje co innego :E
I jestem jeszcze ciekaw czy problemem jest chip baterii, bo spotkalem sie z tym.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2008, 22:07:14 »
Ja najchętniej używam pocket toolman-a choć batti też pokazuje ok. Jeszcze jest taki kombajnowaty plugin do today ale czasami sie przywiesza, więc nie będę go tutaj proponował.   
Niestety nie mam baterii innego producenta ( np  mugen-a) żeby porównać czy to wina modułu w baterii.